به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، نقش مؤثر و محوری روحانیت در همه قیامها و نهضتهای اسلامی به قدری آشکار است که حتی دشمنان اسلام بر آن صحه میگذارند. هشت سال حضور حماسه و گسترده روحانیت در صحنههای جهاد و شهادت، پیشتازی و پرچمداری این قشر را مشخص میکند. طلاب و روحانیون به سه صورت تبلیغی، رزمی و رزمی ـ تبلیغی در جبهههای حق علیه باطل حضور داشتند.
حضور تبلیغی
بسیاری از روحانیون شامل حضرات آیات، اساتید، مدرسین، ائمه جماعات و روحانیون مسؤول در دستگاههای مختلف از راههای مختلف در خطوط مقدم و همه میادین دفاع مقدس حضور یافته و در سنگرهای مختلف به تبلیغ و ترویج اعتقادات، اخلاق و احکام شرعی میپرداختند. البته در این اثنا، در بسیج نیرو، امکانات مردمی و تجلیل از رزمندگان و ایثارگران دفاع مقدس در سراسر کشور هم کوشا بودند.
حضور رزمی
جمعیتی دیگر از روحانیون و طلاب جوان با پوشیدن لباس رزم و با کسب مهارتها و تخصصهای متنوع رزمی به همراه سایر رزمندگان اسلام در یگانهای عملیاتی حضور فعال داشتند. اگر چه نقش مستقیم تبلیغ را در آن بحبوحه جنگ ایفا نمیکردند، اما به دلیل روحیه معنوی حضورشان کمتر از مبلغان دسته تبلیغی نبود.
حضور رزمی ـ تبلیغی
در این دسته، گروهی از روحانیون و طلاب با داشتن توانایی علمی و تبلیغی، داشتن تخصصهای رزمی و داشتن روحیه ایثارگری در زمینههای مختلف فرهنگی تبلیغی و فعالیت رزم در همه مقاطع دوشادوش رزمندگان اسلام حماسهآفرینی کردند.
از آنجایی که در سالهای پایانی جنگ خلاء یک سازمان خاصی که بتواند با آموزش، سازماندهی و به کارگیری مناسب و استفاده هر چه بیشتر روحانیون در دو بعد رزمی و فرهنگی را فراهم کند، احساس میشد، در دوران ریاست جمهوری حضرت آیتالله خامنهای، تیپ ۸۳ امام صادق (ع) به عنوان تیپ رزمی ـ تبلیغی به صورت رسمی از ۱۹ خرداد ماه سال ۱۳۶۶ شکل گرفت. در آن زمان این تیپ در تابعیت نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فعالیت پرداخت.
این تیپ در حال حاضر با ساختاری مرکب از هشت معاونت، گردان قرارگاه، دو قسمت مستقل (رایانه و مالی)، سه گروهان مستقل (بهداری، مخابرات و مهندسی) و یک دفتر (فرماندهی)، مرکز آموزش باقرالعلوم (ع) در مرکز بسیج روحانیون در استان قم و شهر مقدس مشهد، ستاد کنگره شهدای روحانی مشغول به فعالیت است. مراکز بسیج قم و خراسان، جمعاً شش گردان و ۶۲ پایگاه بسیج مدارس را زیر پوشش خود دارند.
منبع: فارس
انتهای پیام/ 161