به گزارش دفاعپرس از اهواز، «محسن رضایی» معاون اقتصادی رئیس جمهور در ادامه سفر امروز خود به خوزستان و در حاشیه بازدید از بندر امام خمینی و انبارهای ذخایر کالاهای اساسی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برنامه ریزی شده تا با تقویت تولید داخل و واردات کالاهای اساسی و کشاورزی به امنیت غذایی کشور لطمه ای وارد نشود.
وی افزود: امنیت غذایی در سطح جهان در شرایط خاصی است و اولین زنگ خطر امنیت غذایی از ۲ سال پیش با شیوع کرونا و ویروس های همه گیر به صدا در آمد.
معاون اقتصادی رییس جمهور گفت: تغییر اقلیم و گرم شدن زمین دومین عامل به خطر انداختن امنیت غذایی در دنیا و سومین هشدار نیز جنگ اوکراین و روسیه است.
رضایی متذکر شد: این سه مورد، امنیت غذایی جهان را با تغییر و تحول اساسی مواجه کرده است و کشورهای بزرگ به دنبال یک برنامه ۱۰ ساله برای امنیت غذایی خود هستند.
وی در ادامه در خصوص بندر امام خمینی (ره) بیان داشت: یکی از ظرفیت های مهم بندری کشور بندر امام خمینی است که ظرفیت بالایی دارد و در طول سال می توان ۷۰ میلیون تن کالا را از این بندر صادر و وارد کرد به طوریکه در سال گذشته ۴۸ میلیون تن مبادله، تخلیه و بارگیری کالا در این بندر انجام شد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور ادامه داد: در ابتدای امسال ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا از طریق بندر امام خمینی وارد و ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا خارج شده است و در حال حاصر سه میلیون تن کالا در انبارهای این بندر ذخیره شده است.
وی با بیان اینکه با این وجود به این شرایط اکتفا نمی کنیم گفت: قبلا سالانه به فکر ذخایر کالا بودیم اما در حال حاضر با توجه به شرایط ذخایر محصولات کشاورزی در دنیا باید برنامه ریزی ها را ۲ ساله کنیم و بعد به فکر برنامه ریزی ۱۰ ساله باشیم تا نگرانی از نظر کالاهای اساسی و امنیت غذا نداشته باشیم.
معاون اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه بندر امام تجهیزات و اسکله های خوبی دارد هدف از سفر خود به استان خوزستان را بازدید از انبارهای ذخیره کالای بندر امام عنوان کرد و یادآور شد: با نظارت بیشتر از وضعیت کالاهای ذخیره شده در انبارهای این بندر، برنامه ریزی لازم برای رفع برخی کمبودها انجام خواهد شد.
رضایی برای سفری یکروزه و بازدید از بندر امام خمینی و چند واحد صنعتی دیگر صبح امروز (دوشنبه) وارد خوزستان شد.
انتهای پیام/