سخنگوی وزارت امور خارجه:

مشارکت منطقه‌ای برای مقابله با گرد و غبار را در دستور کار داریم

خطیب‌زاده گفت: این امیدواری وجود دارد که در میان­‌مدت بتوان به یکسری از ترتیبات منطقه‌ای دست یافت تا مقابله با معضلات گرد و غبار در چارچوب همکاری و مشارکت کشور‌های منطقه پیش رود.
کد خبر: ۵۲۴۶۲۴
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۸ - 24May 2022

مشارکت منطقه‌ای برای مقابله با گرد و غبار را در دستورکار داریمبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امورخارجه با بزرگداشت سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر و تبریک و تسلیت شهادت پاسدار سرافراز شهید صیاد خدایی به همرزمان شهید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و آحاد مردم دشمن‌ستیز ایران و تاکید بر پیگیری مجازات آمران و عاملان این جنایت تروریستی، به تعدادی از پرسش‌های مطرح شده از سوی رسانه‌ها در خصوص موضوعات سیاست خارجی، به شرح زیر پاسخ داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی پیرامون اقدامات وزارت امور خارجه در خصوص دستور رئیس جمهوری محترم مبنی بر حل بحران ریزگرد‌ها از طریق دیپلماسی و مجامع بین‌المللی و نیز تعامل با کشور‌های همسایه، اظهار داشت: در کمتر از دو ماه گذشته با وقوع و تشدید بحران ریزگرد‌ها در کشور، وزارت امور خارجه همکاری با کشور‌های همسایه را به منظور بسط مشارکت منطقه‌ای و نهایتاً پیاده کردن ترتیبات منطقه‌ای برای مقابله با گرد و غبار در دستورکار خود قرار داده است.

وی افزود: ما این مسیر را با عراق شروع کرده‌ایم و در نظر داریم در گام بعدی سوریه و تدریجاً سایر کشور‌های منطقه را به تشریک مساعی در این ترتیبات منطقه‌ای ترغیب کنیم. در این چارچوب به طرف عراقی پیشنهاد شده است در قالب همکاری‌های دوجانبه برای کنترل کانون‌های غبار خیز، میزبان هیئت ایران باشد و یا اعزام هیات عراقی به کشورمان را داشته باشیم تا نقشه راه همکاری‌های دو کشور در زمینه موضوعات زیست محیطی، از جمله مقابله با گرد و غبار مورد بحث دو کشور قرار گیرد.

خطیب زاده در ادامه تصریح کرد: در صحنه بین المللی، وزارت امور خارجه از سال‌های گذشته، در مجمع عمومی سازمان ملل، برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP)، سازمان همکاری‌های اسلامی و سایر نهاد‌های بین المللی اقدام به طرح، تدوین و تصویب قطعنامه‌هایی کرده که مشخصاً بر مقابله با ریزگرد‌ها و ضرورت همکاری‌های منطقه‌ای به منظور مقابله با معضلات زیست محیطی، از جمله گرد و غبار، متمرکز هستند؛ لذا ادبیات بین المللی این موضوع با تلاش چندین ساله وزارت امور خارجه در سازمان‌های بین المللی با اجماع شکل گرفته است.

وی تاکید کرد: با ایجاد همگرایی در بین کشور‌های منطقه، این امیدواری وجود دارد که در میان‌مدت بتوان به یکسری از ترتیبات منطقه‌ای دست یافت تا مقابله با معضلات گرد و غبار در چارچوب همکاری و مشارکت کشور‌های منطقه پیش برده شود.

خطیب زاده خاطر نشان کرد: در صحنه داخلی نیز وزارت امور خارجه در جلسات ستاد مقابله با گرد و غبار (به ریاست سازمان حفاظت محیط زیست) و سایر نهاد‌هایی که در ارتباط با موضوع گرد و غبار هستند، به صورت فعال مشارکت می‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی پیرامون حمله هوایی اخیر رژیم صهیونیستی به مواضعی در سوریه اظهار داشت: متأسفانه بی‌تفاوتی جامعه جهانی در قبال تجاوزات مکرر رژیم اشغالگر قدس به جمهوری عربی سوریه و نقض آشکار تمامی قوانین و مقررات بین‌المللی باعث جری‌تر شدن و افسارگسیختگی سران این رژیم شده است.

وی افزود: شکی نیست که حمایت‌های آشکار و پنهانی رژیم حاکم بر ایالات متحده آمریکا، نقش مهمی در افزایش جسارت و وقاحت‌های این رژیم اشغالگر دارد، به طوری که نه تنها به اشغال بلندی‌های جولان سوریه ادامه داده، بلکه به طور مکرر زیرساخت‌های دولت و ملت سوریه را مورد حملات هوایی و موشکی خود قرار می‌دهد.

خطیب زاده ادامه داد، بر اساس اخبار واصله، در حمله اخیر رژیم صهیونیستی، پارکینگ وسایل نقلیه عمومی در شهرک زینبیه و نزدیکی حرم مطهر حضرت زینب (س) هدف حمله موشکی قرار گرفت که به موجب آن به جان و مال مردم خساراتی وارد شد.

وی افزود: نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر و در طول بحران سوریه، معمولاً نقش نیروی هوایی گروه‌های تروریستی در سوریه را ایفا کرده است و هر زمانی که ارتش سوریه و نیرو‌های متحد، شکستی بر این گروه‌ها وارد می‌کنند، بلافاصله هواپیما‌های رژیم صهیونیستی وارد عمل شده و حملات تجاوزکارانه‌ای را به عمل می‌آورند.

وی تاکید کرد، جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن این اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی، بر لزوم پاسخ مناسب و قاطع به این تجاوزات، چه در میدان و چه در مجامع بین‌المللی تأکید دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه به پرسشی پیرامون اظهارات سیاسی برخی از دولتمردان کانادایی در خصوص دیدار تدارکاتی تیم‌های ملی ایران و کانادا پاسخ داد و گفت: هماهنگی این دیدار مستقلاً از سوی فدراسیون‌های فوتبال دو کشور، در چارچوب دیدار‌های معمول تدارکاتی فوتبال صورت گرفته و فدراسیون فوتبال کانادا در این خصوص اعلام کرده که مصمم است با جلوگیری از هرگونه سوء استفاده سیاسی گروه‌های شناخته شده ضد ایران، این رویداد صرفاً ورزشی را میزبانی کند.

خطیب زاده افزود: متاسفانه به نظر می‌رسد برخلاف ادعا‌های نمایشی، ورزشی‌ترین امور هم بازیچه جهت‌گیری‌های حزبی و جبهه‌بندی‌های سیاسی در داخل کانادا شده است. موضع‌گیری‌ها و اظهار نظر‌های منفی نخست وزیر کانادا و برخی افراد دیگر، حاکی از تفوق نگاه صرف سیاسی و حزبی بر همه وجوه حکمرانی در کانادا بوده و به همین دلیل رفتار مقامات این کشور در علن به راحتی بازیچه گروه‌های مخالف و ایران ستیز می‌شود.

وی تصریح کرد: از دولت و فدراسیون کانادا انتظار می‌رود فارغ از جوسازی‌ها، در اساس منشور حرفه‌ای ورزش و اصول شناخته شده فیفا، برگزاری این دیدار تدارکاتی و دوستانه را به دور از شائبه‌ها و انگیزه‌های سیاسی و نیز شانتاژ‌های تبلیغاتی مخالفین تعاملات غیرسیاسی میان مردم کشورها، تسهیل کند. فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران به ما اطمینان داده است کلیه توافقات لازم را با فدراسیون فوتبال کانادا در همین چارچوب انجام داده و در صورت نقض توافقات، مسئولیت تمامی عواقب آن بر دوش طرف کانادایی خواهد بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان به پرسشی پیرامون برخی اخبار منتشر شده در رسانه‌ها در خصوص مفاد توافقنامه صلح میان جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان پاسخ داد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از حل و فصل این مناقشه براساس اصول شناخته شده حقوق بین الملل از جمله احترام به تمامیت ارضی، حق حاکمیت و تامین حقوق همه ساکنان منطقه حمایت می‌کند.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار