مروری بر زندگینامه قهرمانان عملیات «دارلک»

به مناسبت فرا رسیدن ۱۸ خرداد سالروز شهادت عملیات دارلک به مرور تعدادی از زندگینامه شهدای این عملیات می‌پردازیم.
کد خبر: ۵۲۷۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۱ - 08June 2022

مروری بر زندگینامه قهرمانان عملیات «دارلک»

به گزارش دفاع‌پرس از ارومیه، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران استان آذربایجان غربی دوره‌های پر حماسه بسیاری را در راستای تثبیت انقلاب و دفاع از کیان کشور پشت سر گذاشت. بطوریکه می‌توان از مبارزه در جبهه‌های هشت سال دفاع مقدس تا رودررویی با گروه‌های منافقین و ضد انقلاب و تقدیم ۱۲ هزار شهید از این استان را گواه روشنی بر این ادعا دانست.

جوانانی که از جان شیرین خود گذشتند و شعار «آذربایجان اویاخدی انقلابا دایاخدی» را با نثار خون خود معنا بخشیدند.

بر همین اساس با فرارسیدن سالروز شهادت شهدای «عملیات دارلک» به مرور نمونه‌هایی از زندگینامه و جانفشانی شهیدان این خطه می‌پردازیم.

«دارلک» منطقه‌ای در حد فاصل ۹۵ کیلومتری ارومیه است که در سال ۱۳۶۰ برای آزادسازی این مناطق از لوث وجود منافقین از ۱۷ تا ۲۸ خرداد عملیاتی با عنوان «دارلک» توسط رزمندگان اسلام شکل گرفت و منجر به شهادت ۳۴ نفر از فرزندان این منطقه شد و البته تلفات سنگینی نیز بر منافقین در این عملیات وارد آمد.

شهید «اکبر خیرالهی»

شهید «اکبر خیرالهی» دهم شهریور سال ۱۳۳۹ در یکی از روستا‌های هشترود در خانواده‌ای مؤمن و مذهبی دیده به جهان گشود. پدرش یعقوب قصاب بود و مادرش شاه بیگم نام داشت. تا پایان دوره متوسطه درس خواند و به عنوان پاسدار راهی جبهه جنگ شد و سر انجام در هجدهم خرداد سال ۱۳۶۰ در روستای دارلک، هنگام درگیری با گروه‌های ضد انقلاب، بر اثر اصابت گلوله به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

شهید «عوض حبیب‌زاده»

شهید عوض حبیب‌زاده در سال ۱۳۴۱ در شهرستان ارومیه به دنیا آمد. او دوران ابتدایی و دبیرستان را با موفقیت سپری کرد. وی در کنار تحصیل به پدر زحمتکش خویش کمک می‌کرد، روز‌ها به مدرسه می‌رفت و شب‌ها مشغول به کار و تلاش بود. شهید گرانقدر پیش از انقلاب در تظاهرات حضوری فعال داشت و بعد از انقلاب به سپاه پاسداران پیوست و در کنار دیگر رزمندگان عازم میدان نبرد شد. وی بعد از رشادت‌ها و مجاهدت‌های بسیار در راه اسلام و انقلاب، سرانجام در ۱۸ خرداد سال ۱۳۶۰ در منطقه عملیاتی دارلک مهاباد به هنگام پاکسازی منطقه کردستان در درگیری با گروهک تروریستی دموکرات شربت شهادت نوشید و به دیدار معبود ازلی خویش شتافت.

شهید «محمدتقی آقاپور»

شهید «محمدتقی آقاپور» در خانواده‌ای مستضعف به دنیا آمد و دوران کودکی خود را در فضای سرکوب پهلوی سپری کرد و در همین فضای ظلم و جور بزرگ شد و تحصیلات خود را تاششم ابتدایی ادامه داد، اما به علت فقر مضاعف تحصیل را رها کرده و مشغول فعالیت با پدر شد محمد تقی از همان ابتدای کودکی علاقه زیادی به مسائل دینی و مذهبی داشت به همین دلیل در هیئت‌های مذهبی و مراسم عزاداری شرکت فعال داشت در ایام مبارزات انقلابی مردم تلاش‌های زیادی در راستای پیروزی انقلاب اسلامی کرد و با تشکیل حزب جمهوری اسلامی به این حزب پیوست و به فعالیت سیاسی پرداخت. پس از پیروزی انقلاب به صف سپاه پاسداران پیوست و در نهاد مقدس سپاه به خدمت مشغول شد تا اینکه سرانجام در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۶۰ در منطقه دارلک درحین درگیری با ضدانقلاب و خائنین داخلی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

شهید «حیدر رحیمی»

شهید «حیدر رحیمی» در دوم خرداد ۱۳۲۷ در شهرستان تبریز دیده به جهان گشود. پدرش سلمان کشاورزی میکرد و مادرش خدیجه نام داشت. خواندن و نوشتن نمی‌دانست. او در سال ۱۳۴۸ ازدواج کرد و صاحب سه پسر شد. به عنوان پاسدار در جبهه‌های جنگ حضور یافت؛ و سرانجام در هجدهم خرداد سال ۱۳۶۰ در روستای دارلک مهاباد هنگام درگیری با گروه‌های ضد انقلاب بر اثر اصابت گلوله به درجه رفیع شهادت رسید.

شهید «بهمن اردوخانی»

پاسدار شهید «بهمن اردوخانی» چهارم اردیبهشت سال ۱۳۴۱ در شهرستان ارومیه دیده به جهان گشود. پدرش لطیف کارگری می‌کرد و مادرش معصومه نام داشت. بعد از سپری کردن دوران کودکی تا کلاس چهارم ابتدائی تحصیل کرد، سپس با ترک تحصیل برای گذراندن مخارج زندگی به شغل مکانیکی روی آورد.

شهید فردی باتقوا و در یک خانواده متدین و مؤمن پرورش یافته بود. با توجه به شرایط موجود در خانواده و با توجه به روحیاتش، نسبت به انقلاب و اهداف آن‌ها بسیار علاقمند بود و برای خدمت به انقلاب و اسلام به عضویت بسیج درآمد.

شهید «نعمت شرافت»

شهید «نعمت شرافت» در سال ۱۳۴۰ در شهر ارومیه دیده به جهان گشود. وی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، به عضویت بسیج درآمد و از طریق گروهان ۸ فلسطین به مناطق جنگی اعزام شد. شهید نعمت شرافت پس از هفت ماه خدمت صادقانه در حفظ و حراست از نهال نوپای انقلاب در تاریخ ۱۸ خرداد سال ۱۳۶۰ در پاکسازی منطقه دارلک مهاباد در حین درگیری با عوامل گروهک تروریستی دموکرات به درجه رفیع شهادت نائل شد.

شهید «حجت گلستانی»

شهید «حجت گلستانی» در سال ۱۳۴۰ در شهرستان ارومیه در خانواده‌ای متدین و متوسط به دنیا آمد. بعد از دوران کودکی به تحصیل پرداخت، ولی در سال سوم دبیرستان به علت عشق و علاقه‌ای که به انقلاب و امام خمینی (ره)، رهبر کبیر انقلاب نشان می‌داد درس و تحصیل را رها کرد و به سپاه پاسداران انقلاب پیوست.

او سرباز راستین انقلاب وامام خمینی (ره) بود ودر حوادث انقلاب پا به پای مردم انقلابی در به ثمر رساندن انقلاب تلاش کرد و بعد از انقلاب خود را یکسره در خدمت اهداف آن قرار داد.

سرانجام بعد از ۲ سال تلاش صادقانه در راه اعتلای انقلاب در تاریخ ۱۸ خرداد سال ۱۳۶۰ در حین درگیری با عناصر ضد انقلاب در روستای دارلک به شهادت رسید.

شهید «احمدعلی غنی‌پور»

شهید «احمدعلی غنی‌پور» در روستای توپراق‌قلعه از توابع ارومیه متولد شد. وی علی‌رغم علاقه شدیدش به تحصیل علم، به علت مخالفت پدر از تحصیل محروم ماند و در کنار او به کشاورزی پرداخت. شهید غنی‌پور پیش از انقلاب در کنار آحاد مردم در تظاهرات‌ها علیه رژیم شاهنشاهی حضوری فعال داشت. وی پس از انقلاب، به عنوان عضو شورای روستا انتخاب شده و در سال ۱۳۵۹ رسما وارد سپاه شد. سرانجام شهید احمدعلی غنی‌پور در مورخه ۱۸ خرداد ۱۳۶۰ در جریان پاکساری منطقه دارلک شهرستان مهاباد در درگیری با حزب دموکرات، به فیض شهادت نائل آمد.

شهید «پرویز همت‌پور»

شهید «پرویز همت‌پور» در سال ۱۳۳۶ در روستای گوگ‌تپه از توابع شهرستان ارومیه دیده به جهان گشود. او تا مقطع سوم راهنمایی تحصیل کرده، پس از آن به حرفه‌ی جوشکاری پرداخت.

وی در جریانات شکل‌گیری انقلاب اسلامی همراه با آحاد مردم، در فعالیت‌های انقلابی شرکت داشت و نقشی فعال در پخش اعلامیه‌های امام‌خمینی (ره) و دیگر روحانیون در روستای گوگ تپه و روستا‌های همجوار داشت.

پس از انقلاب به عنوان پاسدار وارد کمیته مرکزی انقلاب اسلامی شد. سرانجام پرویز همت‌پور در تاریخ ۱۸ خرداد سال ۱۳۶۰ در درگیری با حزب دمکرات، در منطقه دارلک شهرستان مهاباد، به فیض شهادت نائل آمد.

شهید «صفرعلی بقائی»

شهید «صفرعلی بقائی» در سال ۱۳۲۹ در روستای عطاءالله از توابع شهرستان نقده به دنیا آمد. او به علت مشکلات عدیده خانواده از نعمت تحصیل محروم شد و از همان سال‌های نوجوانی به کشاورزی و کارگری در کنار دیگر اعضای خانواده پرداخت. وی در روز‌های خونین قیام ۵۷ به سیل خروشان انقلاب اسلامی پیوست، شهید بقائی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت در بسیج درآمد، وی داوطلبانه در عملیات‌های پاکسازی غرب از وجود گروهک‌های منافقین و ضد انقلاب شرکت می‌کرد، سرانجام در تاریخ ۱۸ خرداد سال ۱۳۶۰ در منطقه عملیاتی دارلک مهاباد به هنگام پاکسازی منطقه کردستان به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

شهید «مختار آذرخش»

شهید «مختار آذرخش» در سال ۱۳۱۳ در یکی از روستا‌های شهرستان بناب به دنیا آمد. خانواده ایشان در همان دوران کودکی به روستای قلعه جوق نقده مهاجرت کردند. سپس شهید که به علت محرومیت والدین از درس و تحصیل بی بهره مانده بود به نقده عزیمت کرد، بعد از پیروزی انقلاب با درک شرایط منطقه و احساس وظیفه خطر مؤمنین صدیق به صفوف جوانمردان پیوست.

این شهید بزرگوار تابع ولایت، عاشق اسلام و اهل بیت، بود و پس از پیروزی انقلاب به مدت یک سال و نیم به صورت افتخاری شب‌ها در ژاندارمری کشیک می‌داد تا همشهریان اش آسوده بخوابند و روز‌ها نیز به کارگری می‌پرداخت. در بسیاری از عملیات پاکسازی منطقه شرکت کرد، با شروع درگیری در منطقه دارلک مهاباد داوطلبانه به منطقه اعزام شد و سرانجام در تاریخ ۱۸ خرداد سال ۱۳۶۰ در حین درگیری با عناصر ضد انقلاب در روستای دارلک به شهادت رسید.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار