مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد:

تاریخ شفاهی زوایای متعددی از دوران دفاع مقدس پیش روی پژوهشگران قرار می‌دهد

سرهنگ «آسمند» گفت: تاریخ شفاهی می‌تواند زوایای متعدد دوران دفاع مقدس در همه ابعاد را در اختیار پژوهشگران قرار دهد.
کد خبر: ۵۲۸۷۵۵
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۷ - 14June 2022

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از یاسوج، سرهنگ «امیرعباس آسمند» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد امروز در آیین رونمایی از شش عنوان کتاب دفاع مقدس اظهار داشت: تاریخ شفاهی کهن‌ترین شیوه تاریخ‌نگاری است و برای اینکه بتوانیم رخداد عظیمی که در طول تاریخ اتفاق افتاده به نسل‌های آینده انتقال دهیم باید به سراغ تاریخ شفاهی برویم.

وی افزود: دفاع مقدس نقطه عطفی در طول تاریخ ما است و برای اینکه بتوانیم این رخداد عظیم را به صورت جزئی و با تمام زوایای پنهان به نگارش درآوریم باید به سراغ ثبت و ضبط تاریخ شفاهی برویم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد گفت: رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس، در مقابل دشمن در سنگرها و زیر آتش دشمن توانستند مقاومت کنند و سبک تازه‌ای از ایثار را به دنیا نشان دهند.

آسمند خاطرنشان کرد: تاریخ شفاهی می‌تواند زوایای متعدد دوران دفاع مقدس در همه ابعاد را در اختیار پژوهشگران و آنهایی که جنگ را ندیده‌اند و آگاهی کمتری نسبت این دوران دارند، قرار دهد تا بدانند که نیاکان آنها چگونه از کشور دفاع کردند.

وی بیان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد با اعزام بیش از ۴۱ هزار رزمنده به جبهه‌های نبرد و تقدیم بیش از یک هزار و ۸۸۰ شهید نقش مهمی در دوران دفاع مقدس داشت که قابل دفاع است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد متذکر شد: هر چه از دوران دفاع مقدس دورتر شویم با مشکلاتی از قبیل درگذشت رزمندگان، بیماری و کاهش حافظه آنها روبرو می‌شویم که تهدید جدی در این حوزه‌ محسوب می‌شود و ضربه جبران‌ناپذیری به تاریخ شفاهی دفاع مقدس وارد می‌کند.

آسمند با بیان اینکه در تأمین منابع مالی برای تدوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس مشکلاتی وجود دارد، گفت: نهادهای مختلف و سازمان‌ها و ادارات باید در زمینه تدوین تاریخ شفاهی وارد شوند و بخشی از اعتبارات فرهنگی خود را به این موضوع اختصاص دهند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار