تنش‌ها بین مسکو و تل‌آویو به کدام سو می‌رود؟

تنش دیپلماتیک هفته‌ها و ماه‌های اخیر میان روسیه و رژیم صهیونیستی، با اقدام مسکو برای ارائه پیش‌نویس قطعنامه علیه تل‌آویو در شورای امنیت سازمان ملل در حال وارد شدن به فازی جدید است.
کد خبر: ۵۲۹۷۸۱
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۳ - 20June 2022

تنش‌ها بین مسکو و تل‌آویو به کدام سو می‌رود؟

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، تنش دیپلماتیک میان روس‌ها و صهیونیست‌ها در هفته‌ها و ماه‌های اخیر که با موضع‌گیری‌های لفظی و احضار سفیر همراه بوده، حالا در حال کشیده شدن به صحنه شورای امنیت سازمان ملل با اقدام مسکو برای ارائه پیش‌نویس قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی به دلیل حمله غیرقانونی اخیر تل‌آویو به فرودگاه بین‌المللی دمشق است.

منابع رسانه‌ای صهیونیست می‌گویند که روسیه به دلیل اقدام دو هفته پیش جنگنده‌های اسرائیلی در بمباران فرودگاه دمشق، قصد دارد اقدامی بی‌سابقه علیه اسرائیل در شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام دهد.

نگاه اجمالی

تنش دیپلماتیک میان روس‌ها و صهیونیست‌ها در حال کشیده شدن به شورای امنیت سازمان ملل و ارائه قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی است.  

حمله تروریستی دو هفته پیش رژیم صهیونیستی به فرودگاه دمشق واکنش شدید مسکو را در پی داشته است.  

از ابتدای درگیری‌ها در اوکراین، اسرائیل با اتخاذ مواضع ضد روسی در جانبداری از طرف غربی، اعتراض و واکنش مقام‌های روسیه را برانگیخته که به گمانه‌زنی‌ها درباره آینده روابط مسکو و تل‌آویو در منطقه دامن زده است.

ارزیابی وضعیت

خبرگزاری رسمی دولت سوریه جمعه بیستم خرداد گزارش داد که پدافند هوایی این کشور با موشک‌های رژیم صهیونیستی که برخی نقاط جنوب شهر دمشق را هدف قرار داده بودند، مقابله کرد. در این حمله تروریستی، خسارات فراوانی به فرودگاه دمشق وارد شد و وزارت حمل و نقل سوریه از تعلیق پرواز‌ها تا اطلاع ثانوی خبر داد.

این حمله که در ادامه سلسله تجاوزات هوایی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و نقض حاکمیت این کشور انجام شد، واکنش شدید مسکو را در پی داشت. در همان روز، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد «ادامه بمباران سرزمین سوریه، برخلاف هنجار‌های اساسی قوانین بین‌المللی به شمار می‌آید و کاملا غیرقابل قبول است. ما بشدت حمله تحریک‌آمیز اسرائیل به این بخش بسیار مهم از زیرساخت‌های غیرنظامی سوریه را محکوم می‌کنیم».

تنش ادامه یافت و رسانه‌های صهیونیستی از احضار «اسحاق بن زوی» سفر رژیم صهیونیستی در روسیه به وزارت خارجه این کشور خبر دادند. «میخائیل بوگدانف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور غرب آسیا و آفریقا و معاون وزیر خارجه این کشور به سفیر رژیم صهیونیستی ابلاغ کرد که توجیه طرف اسرائیلی درباره حمله هوایی به فرودگاه بین‌المللی دمشق قانع‌کننده نیست و مسکو منتظر توضحات بیشتری از جمله درباره چارچوب سازوکار موجود میان روسیه و اسرائیل برای جلوگیری از وقوع حوادث خطرناک در قبال سوریه است.

«الکساندر لاورنتییِف» نماینده روسیه در امور سوریه هم حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به خاک سوریه را غیرقابل قبول خواند و گفت مسکوموضوع افزایش بمباران خاک سوریه توسط اسرائیل را بررسی و بر آن تمرکز خواهد کرد.

تنش اخیر در روابط مسکو-تل‌آویو تا آنجا پیش رفته که منابع رسانه‌ای رژیم صهیونیستی می‌گویند روسیه درصدد تدوین پیش‌نویس قطعنامه علیه این رژیم در شورای امنیت است و در پیش‌نویس آن خواستار پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی شده است. در این بیانیه ذکر شده «این حمله به گونه‌ای انجام شد که قانون بین‌الملل را نقض کرد و موجب تضعیف ثبات شد و حاکمیت سوریه و سایر کشور‌ها را نقض کرد؛ لذا باید مسئولان این حمله پاسخگو باشند، زیرا به شدت به توانایی ما در ارائه کمک‌های بشردوستانه به سوریه آسیب زد».

در روز‌های گذشته همچنین روسیه طرح‌های شهرک‌سازی رژیم موقت صهیونیستی در جولان اشغالی سوریه را در نشست شورای امنیت سازمان ملل ضعیف کننده ثبات منطقه خوانده بود.

تنش در روابط روسیه و رژیم صهیونیستی و احضار سفیر محدود به هفته‌های اخیر و موضوع سوریه نبوده و دو طرف پیش از آن و با آغاز درگیری‌ها در اوکراین و حمایت رژیم صهیونیستی از طرف اوکراینی، تنشی بی‌سابقه را در روابطی که در مواردی آن را راهبردی می‌خواندند، شاهد بوده‌اند. شاید نقطه آغاز و فراز آن را بتوان رای مثبت تل‌آویو به تعلیق مسکو از شورای حقوق بشر سازمان ملل و لفاظی‌های در حمایت از آن وزیر خارجه این رژیم دانست که به مسکو نشان داد این رژیم به‌رغم ادعا‌ها درباره ایفای نقش میانجی در خصوص بحران اوکراین، در برابر فشار‌های غرب برای موضع‌گیری علیه روسیه تسلیم شده است.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای ضمن ابراز تاسف از اقدامات رژیم صهیونیستی، آن را تلاشی ضعیف برای سوء استفاده از مساله اوکراین و منحرف کردن توجه جامعه بین‌المللی از مساله فلسطین خواند.

بعد از آن در موارد متعدد این تنش خودنمایی کرد که نمونه آن حمله لفظی اعضای کنست به «آناتولی ویکتوروف» سفیر روسیه در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و ترک انجا از سوی وی بود. یا اتهام‌زنی «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به روسیه درباره ارتکاب جنایت جنگی در اوکراین که باعث شد وزارت امور خارجه روسیه «الکس بن زوی» سفیر این رژیم در مسکو را احضار کند.

در طرف دیگر، اظهارات لاوروف درباره «خونِ یهودیِ هیتلر» خشم اسرائیل را برانگیخت و تل‌آویو در واکنش سفر روسیه را برای ارائه توضیحات احضار کرد.

دورنما

تحولات اخیر نشان می‌دهد که با ادامه تقابل رژیم صهیونیستی با روسیه در موضوع اوکراین و تداوم حملات متجاوزانه این رژیم در خاک سوریه، باید منتظر تغییر رفتار روس‌ها در قبال تل‌آویو در سوریه و منطقه بود.

به گزارش رسانه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، حتی قبل از موضع تند غیرمعمول روسیه در قبال حمله دو هفته پیش رژیم صهیونیستی به فرودگاه دمشق، اسرائیل خود را در تضاد با روسیه می‌دید و پس از حمله روسیه به اوکراین، به طور فزاینده‌ای به حمایت از کی‌یف پرداخت و در عین حال به دنبال حفظ آزادی حرکت در آسمان سوریه بوده که عمدتاً تحت کنترل روسیه است. طبق این گزارش، مقامات اسرائیلی گفته‌اند که بدون توجه به مخالفت روسیه به روند حملات ادامه می‌دهند.

پیش‌تر، رسانه‌های رژیم صهیونیستی خبر دادند که برای اولین بار نیرو‌های روسیه با سامانه اس-۳۰۰ به سمت جنگنده‌های متجاوز رژیم صهیونیستی در سوریه حمله کردند. رسانه‌های صهیونیست در تحلیلی اعلام کرده بودند، شلیک روسیه به جنگنده‌های این رژیم در سوریه «می‌تواند نشان‌دهنده تغییر قابل توجهی در نگرش مسکو به اسرائیل باشد». گرچه «میخائیل بوگدانوف» معاون وزیر خارجه روسیه گزارش‌های رسانه‌ای در مورد استفاده ارتش روسیه از سامانه دفاع هوایی اس-۳۰۰ علیه جنگنده‌های اسرائیلی در سوریه را رد کرد، اما هشدار داد مسکو از تل‌آویو انتظار دارد موضع عینی‌تری در قبال مناقشه در اوکراین اتخاذ کند.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار