به گزارش خبرنگار دفاعپرس از همدان، با توجه به اینکه شهید «محمدرضا مازویی» شهید شاخص سال استان همدان در سال ۱۴۰۱ معرفی شده است، امروز (دوشنبه) جمعی از اعضای بسیج رسانه استان همدان با خانواده این شهید بزرگوار دیدار داشتند.
در این دیدار «سیدعلی مساوات» همرزم شهید محمد مازویی» به بیان خاطراتی از همرزم شهیدش پرداخت و اظهار داشت: شهید مازویی در اوایل انقلاب سهمیه کوپن مغازهدارها را بین آنان توزیع میکرد و در هنگام توزیع آشنا و غیرآشنا برایش فرقی نمیکرد و برای همه یکسان توزیع میکرد.
وی افزود: خاطرم هست در حادثه طبس، تصمیم گرفته شد که گروگانهای آمریکایی را در نقاط مختلف پخش کنند، در همدان شهید مازویی یکی از افراد مورد اعتماد سپاه بود و نگهداری از این گروگانها را به او سپردند.
مساوات ادامه داد: شهید مازویی در کودتای نقاب در پایگاه نوژه، جزو تیمهای عمل کننده بود و افتخاری برای استان ما آفریدند و آنان را در نطفه خفه کردند، همچنین در جریان نفاق که تقریبا از سال ۱۳۶۰، منافقین وارد حالت معاندی شده بودند و خیابان بوعلی هم کانون حوادث آنان بود، شهید مازویی با توجه به مطالعاتی که از کتابهای شهید مطهری داشت ابتدا با آنان صحبت میکرد.
وی افزود: شهید مازویی در هنگام عمل دلی دریایی داشت و از هیچی نمیترسید، هزاران نفر از بسیجیان استان در پادگان ابوذر توسط شهید مازویی که در آنجا آموزش نظامی میداد، آموزش دیدند.
همرزم شهید مازویی ابراز داشت: شهید بزرگوار به ارشادگاه میرفت و با منافقین که جرمهای سنگینی داشتند و برخی از آنان هم از هم محلیهایش بودند، با اخلاق نیکو صحبت میکرد و سعی در ارشاد آنان داشت.
وی بیان داشت: شهید مازویی جزو اولین افرادی که در همدان دیوارنویسی را شروع کرد، بعد از ترور شهید بهشتی خیلی سخت بود که بتوان تصاویر آنان را نقاشی کرد، اما شهید مازویی تصویر شهدای ترور را بر دیوارهای همدان طراحی کرد و شب تا صبح کارش نقاشی شهدا بر روی دیوارها بود.
مساوات با اشاره به حضور شهید مازویی در جبهههای حق علیه باطل گفت: با شروع جنگ تحمیلی با توجه به اینکه رزمندگان همدانی در ۵ جبهه تقسیم شدند، شهید مازویی جزو اولین افرادی بود که به فرماندهی سردار شهید «اکبر فرجیان زاده»، از محور مهران وارد عمل شدند و باعث شدند دشمن از برخی عملیاتها در مهران منصرف شود و در آخر هم تقدیر بر آن شد که بعد از گذشت دو سال از دفاع مقدس، منطقه مهران محل شهادتش باشد.
وی به بیان خاطرهای از دو روز قبل شهادت شهید مازویی پرداخت و گفت: پادگان «الله اکبر» اسلام آباد، نقطه ظهور تیپ ۳۲ انصارالحسین در آن زمان بود، شهید مازویی هم فرمانده گردان تخریب بود و زبدهترین افراد را جمع کرده بود و معتقد بود اولین اشتباه آخرین اشتباه است، دو روز قبل از شهادت ایشان برای عرض ادب به پادگان رفتم در حال آموزش نیروها بود و در یک زمین پر از مین نحوه سیخک زدن را به آنان یاد میداد. لحظه آخر مقداری با هم، هم قدم شویم و به من گفت حلالم کن و اگر رفتی همدان از همه بچههای محل و پایگاه برای من حلالیت بطلب، شنیدن این مطالب برای من بسیار سخت بود و گفتم که انشالله که همیشه سالم باشید.
همرزم شهید مازویی ادامه داد: بامداد هفتم فروردین سال ۱۳۶۲ در صبحگاه بودیم، بعد از اینکه قاری قرآن آیهای را تلاوت کرد که «انالله و اناالیه راجعون» هم داخل آن بود، ما احساس کردیم اتفاقی افتاده؛ تا اینکه سردار شهید «ناصر قاسمی» رئیس ستاد تیپ انصارالحسین (ع) از پشت تریبون، خبر شهادت شهید مازویی را اعلام کرد.
وی افزود: برگشت من به همدان مصادف شد با تشییع پیکر شهید و سعی کردم وصیت شهید را به خوبی انجام دهم و از تک تک هم محلیها و رفقای شهید حلالیت گرفتم به لطف خدا توانستم این تکلیف را انجام دهم.
مساوات به بیان خاطرهای دیگر از روز شهادت شهید پرداخت و گفت: مرحوم «حجتالله نجفی» که در آن زمان بی سیمچی شهید مازویی بود تعریف میکرد شهید در صبح روز شهادتش بعد از خواندن نماز صبح گفت که خوابی دیدم که در صحرایی بودم و منتهاالیه این صحرا صریح امام حسین (ع) بود و حسین حسین گویان میدویدم و به ضریح نمیرسیدم و گفتم که انشالله خیر است.
وی افزود: در آن زمان منطقه مهران پر از مین بود و تصمیم گرفته شده بود که منطقه از مین پاکسازی شود و شهید مازویی چون خودش اهل عمل بود شروع به خنثیسازی مینها کرد، که بر اثر انفجار مین مجروح و شهید «محمد مظاهری» هم درجا شهید میشود.
همرزم شهید مازویی بیان داشت: بیسیم چی شهید تعریف میکرد که شهید مازویی بدنش پر از ترکش شده بود و تا زمانی که آمبولانس بیاید زمان زیادی طول کشید اما در تمام این مدت ذکر «ان الله معالصابرین» از زبان شهید نیفتاد و تا لحظه آخر بر اعتقاداتش پایدار بود.
وی در پایان تصریح کرد: شهدا راه خود را انتخاب کردند و به مقام شهادت نائل آمدند و ما همگان باید ادامهدهنده راه شهدا باشیم.
انتهای پیام/