دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

دیدار‌های راهبردی روسای جمهور کشور‌ها با رهبر معظم انقلاب اسلامی/ اندیشه امام خامنه‌ای در سیاست خارجی چیست؟

یکی از مهم‌ترین محور‌های سخنان امام خامنه‌ای در دیدار با اغلب مقامات خارجی، تأکید ایشان بر لزوم آگاهی از سیاست‌های آمریکا و ادعا‌های دروغین آن‌ها در حل مسائل بین‌المللی مانند مبارزه با تروریسم است.
کد خبر: ۵۳۰۰۷۳
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۰۳:۳۰ - 22June 2022

دیدار‌های پر اهمیت روسای جمهور کشور‌ها با رهبر انقلاب / اندیشه امام خامنه‌ای در سیاست خارجی چیست؟به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، رفت وآمد‌های دیپلماتیک همواره برای دولت‌ها و به خصوص دولت‌های در حال توسعه از اهمیت زیادی برخوردار است.

این رفت و آمد‌ها ضمن اینکه منتقل کننده‌ی پیام‌های مهمی به همسایگان و همچنین سایر کشورهاست، آثار متعددی به خصوص در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی برای طرفین دارد. سفر‌های مقامات ارشد کشور‌های مختلف به جمهوری اسلامی ایران نیز طی سال‌های اخیر، سیر صعودی داشته است.

در دیدار روسای جمهور کشور‌های سفر کرده به ایران با امام خامنه‌ای، رهبر انقلاب چندین بار در سخنانشان بر این نکته تأکید کرده‌اند که جمهوری اسلامی ایران از تعامل با «جامعه‌ی جهانی» و ارتباط با سایر کشور‌های جهان در قاره‌های مختلف، استقبال می‌کند. در حقیقت، یکی از مبانی سیاست خارجی انقلاب اسلامی، تعامل با دنیا و همه‌ی کشور‌ها به استثنای رژیم صهیونیستی و آمریکا است. همچنین در این دیدار‌ها رهبر انقلاب، بر استقلال ایران در جهت گیری‌های سیاست خارجی و همچنین بر لزوم تأثیر نپذیرفتن روابط دوجانبه از اراده‌ی قدرت‌های استکباری، تأکید کردند که از جمله می‌توان به اظهارات ایشان در دیدار با رئیس جمهور کره‌ی جنوبی مبنی بر اینکه «شایسته نیست که روابط کشور‌هایی همچون ایران و کره‌ی جنوبی، تحت تأثیر و اراده‌ی آمریکا باشد»، اشاره کرد.

مخالفت با تحریم‌های اعمال شده‌ی غرب

یکی از موضوعات مهمی که از زبان مقامات خارجی در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی به شکل مستقیم یا غیرمستقیم مطرح شده، مخالفت با تحریم‌های اعمال شده‌ی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران است. رئیس جمهور آفریقای جنوبی صریحاً اشاره کرد که «ما همواره مخالف تحریم‌های غرب علیه ایران بوده ایم.» رئیس جمهور کره‌ی جنوبی نیز عنوان کرد که «ما در دوران تحریم نیز سعی کردیم تاآنجاکه می‌توانیم، به حضور خود در ایران ادامه دهیم.» واقعیت این است که تحریم ضمن اینکه ظلمی آشکار از جانب قدرت‌های غربی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران به طور خاص و علیه اکثریت کشور‌ها به طور عام است، اثبات کننده‌ی دیدگاه نورئالیست‌ها مبنی بر اینکه نهاد‌های بین المللی ابزار دست قدرت‌های بزرگ هستند نیز هست. رهبر انقلاب نیز در دیدار‌های خود، درصددند تا با تشویق کشور‌ها به مبادلات اقتصادی و تجاری با ایران، حربه‌ی تحریمی آمریکا در برابر ایران را بشکنند و چرخه‌ی اقتصاد خارجی را به مسیر اصلی خود برگردانند.

یکی از مهم‌ترین محور‌های سخنان رهبر انقلاب در دیدار با اغلب مقامات خارجی، تأکید ایشان بر لزوم آگاهی از سیاست‌های آمریکا و ادعا‌های دروغین آن‌ها در حل مسائل بین المللی مانند مبارزه با تروریسم است. ایشان در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفتند: «آمریکایی‌ها در نقشه‌ای بلندمدت، درصددند با تسلط بر سوریه و سپس گسترش کنترل خود بر منطقه، خلأ تاریخی تسلط نداشتن بر غرب آسیا را جبران کنند که این نقشه، تهدیدی برای همه‌ی ملت‌ها و کشورها، به ویژه روسیه و ایران است.»

حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیدار با نخست وزیر ایتالیا نیز کمک‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا به گروه‌های تروریستی را از موانع حل مسئله‌ی تروریسم برشمردند و گفتند: «اخبار مستند و دقیقی از کمک‌های آمریکا به داعش و برخی گروه‌های تروریستی دیگر وجود دارد و همین حالا هم که ائتلاف ضدداعش تشکیل داده اند، برخی دستگاه‌های آمریکایی به شکل دیگری در حال کمک به داعش هستند.» مقام معظم رهبری در دیدار با خانم پارک گئون هی، رئیس جمهور کره‌ی جنوبی نیز عنوان کردند که امریکا، شعار مبارزه با تروریسم می‌دهد، اما در عمل، صادقانه برخورد نمی‌کند، درحالی که تروریسم در هر شکلی بد و برای ملت‌ها و امنیت کشور‌ها خطرناک است، زیرا بدون وجود امنیت، پیشرفت مطلوب رخ نخواهد داد.

رهبر انقلاب به عنوان عالی‌ترین مقام در ساختار نظام سیاسی جمهوری اسلامی از یک دکترین مشخص در سیاست خارجی بهره‌مند هستند که ضدیت با نظام سلطه در کانون دکترین ایشان قرار می‌گیرد. از این رو هر مؤلفه‌ی دیگری که بتواند به تقویت راهبرد ضدیت با نظام سلطه کمک کند، در چهارچوب این دکترین قابل تعریف است.

تقویت اقتدار و استقلال سیاسی کشور‌ها که خود در گرو تقویت بنیان‌های علمی و به دنبال آن پیشرفت‌های اقتصادی است، به عنوان مفاهیم مرتبط با ضدیت با نظام سلطه تعریف شده و جایگاه روشنی در دکترین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پیدا می‌کند؛ بنابراین می‌توان گفت حمایت معنوی و استقلال جمهوری اسلامی ایران از اقتدار و استقلال سیاسی کشور‌ها در سه سطح منطقه‌ای، بلوک اسلامی و بین‌المللی با توجه به این دکترین صورت می‌پذیرد.

دکترینی که به‌هم‌ریختن مناسبات سلطه‌پذیری و سلطه‌جویی در نظام بین‌المللی را هدف قرار داده و به دنبال استقلال سیاسی و افزایش اقتدار غیر تهدیدآمیز دیگر کشور‌ها و تعامل با آنان بر پایه‌ی مصالح و منافع کشور با در نظر گرفتن اصول سه‌گانه‌ی عزت، حکمت و مصلحت است.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها