به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس به نقل از المیادین، علیرغم رنج و مشکلات مردم یمن در نتیجه تجاوز خونینی که ۷ سال است ادامه دارد، عربستان سعودی نفت و گاز یمن را غارت کرده و این رنج و مشکلات را دو چندان میکند، زیرا درآمدهای نفتی و گازی تکیهگاه اصلی اقتصاد یمن است و ۸۰ درصد از بودجه عمومی دولت را پوشش میدهد.
دولت نجات ملی یمن در صنعا کشورهای ائتلاف متجاوز سعودی را به سرقت و غارت ثروتهای نفتی یمن متهم میکند و بارها تهدید کرده است که شرکتها و کشتیهایی را که در غارت و دزدی نفت و گاز یمن نقش داشته باشند، هدف قرار خواهد داد.
به گفته دولت صنعا و با استناد به گزارش مرکز بین المللی کنترل ترافیک دریایی، ائتلاف سعودی میلیونها بشکه نفت یمن را با کشتیهای غولپیکری که تقریباً ماهانه به بنادر یمن میآیند به فروش میرساند.
بر اساس اطلاعاتی که یک منبع ویژه در وزارت نفت دولت صنعا در اختیار المیادین قرار داده است، اعداد و ارقام زیر مقادیر نفت و گاز غارت شده یمن را به دست ائتلاف متجاوز سعودی از ابتدای سال جاری ۲۰۲۲ تا ژوئن گذشته نشان میدهد:
- ۱۹ ژانویه: ۲.۵ میلیون بشکه از بندر «الضبه» در حضرموت. ارزش تقریبی این مقدار بشکههای نفت که به چین منتقل شد، ۲۱۷ میلیون دلار برآورد شده است.
- ۵ فوریه: دو میلیون بشکه از بندر الضبه در حضرموت که ارزش تقریبی آن ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده است. در همین ماه یک میلیون بشکه نفت نیز به ارزش ۱۰۶ میلیون دلار به سرقت رفت.
- ۱۰ آوریل: بیش از ۲.۳ میلیون بشکه نفت به ارزش ۲۶۷ میلیون دلار از بندر الضبه در حضرموت که به چین منتقل شد. در همین ماه یک میلیون بشکه نفت از بندر «النشیمه» در شبوه از طریق کشتی «SEAVELVET» که عازم هند بود به سرقت رفت و ارزش آن ۱۰۶ میلیون دلار برآورد شده است.
- ماه مه: بیش از ۲.۲ میلیون بشکه از بندر «الشحر» در حضرموت به سرقت رفت که ارزش تخمینی آن بیش از ۲۷۰ میلیون دلار است.
- ژوئن: ۴۰۰ هزار بشکه از بندر «رضوم» در الشبوه به ارزش ۴۴ میلیون دلار به سرقت رفت. در همین ماه یک میلیون بشکه نفت از بندر النشیمه در شبوه به ارزش ۱۱۴ میلیون دلار از طریق کشتی اماراتی «lSABAELL» به سرقت رفت.
به گزارش رسانههای یمنی، ارزش درآمدهای غارت شده نفت خام و گاز در ماه مه نزدیک به ۱۸۰ میلیارد ریال بوده که برای پرداخت حقوق حدود سه ماهه کارکنان دولت کافی است، حال آنکه کارمندان یمنی سال هاست حقوق خود را دریافت نکرده اند.
اما درباره غارت درآمدهای گاز شهری که به اعتراف دولت دست نشانده سعودی در یمن، روزانه ۷۵ تریلر از آن به فروش میرسد، مجموع فروش آن فقط در ماه مه گذشته به ۲ هزار و ۳۲۵ دستگاه تریلر شامل ۴.۸ میلیون سیلندر رسیده که ارزش هر سیلندر ۳ هزار و ۵۶۸ ریال است و این یعنی، درآمدهای گاز خانگی نیروهای ائتلاف در ماه مه گذشته بالغ بر ۱۷.۲ میلیارد ریال بوده است.
دولت دست نشانده سعودی در یمن، اذعان کرد که درآمدهای حاصل از فروش نفت خام طی سال ۲۰۲۱، ۱۰۰ درصد افزایش یافته و در مقایسه با ۷۱۰.۵ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰، به بیش از ۱.۴ میلیارد دلار افزایش یافته است تا ارزش کل نفت خام فروخته شده در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به بیش از ۲.۲ میلیارد دلار معادل ۱.۳ تریلیون ریال برسد که پرداخت ۱۸ ماه حقوق کارکنان دولت را پوشش میدهد.
این در حالی است که پس از انتقال فعالیتهای بانک مرکزی از صنعا به عدن در سپتامبر ۲۰۱۶ و سیطره ائتلاف سعودی بر تمام این درآمدها، حقوق کارمندان دولت برای نزدیک به شش سال قطع شده است.
دولت صنعا، ائتلاف سعودی را متهم میکند که در نتیجه عملیات نظامی هفت ساله خود، بیش از ۴۵ میلیارد دلار به بخش نفت یمن خسارت وارد کرده است.
انتهای پیام/ ۱۳۴