به گزارش دفاعپرس از مشهد، حجتالاسلام «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه واقعه غدیر موجب یأس دشمنان، تکمیل دین و اتمام نعمت الهی شده است، اظهار داشت: در طی ۲۳ سال نبوت، پيامبر گرامی اسلام (ص) جایگاه و شخصیت امیرالمؤمنین (ع) به مردم معرفی کرده بودند؛ اما آنچه در غدیر خم رقم خورد نظامسازی برای جامعه اسلامی و ارائه الگوی مدیریتی به مسلمانان بود.
وی افزود: هنگامیکه جامعه اسلامی برخوردار از نظام و الگوی مدیریتی شد؛ آنگاه دیگر جامعه دچار آسیب نمیشود و دشمنان نمیتوانند به آن جامعه آسیب برسانند زیرا تمام جامعه تحت لوای یک نظام وحدتبخش قرار میگیرد.
مروی دومین مسئله مهم در غدیر خم را پرداختن به ابعاد مختلف شخصیت و فضیلتهای امیرالمؤمنین (ع) دانست و گفت: این عید مبارک فرصت مغتنمی برای پرداختن به جامعیت شخصیت حضرت امیرالمؤمنین (ع) است؛ باید خصوصیات و شایستگیهای آن حضرت به مردم و جهانیان شناسانده و معرفی شود؛ بشر امروز تشنه عدالت، حقیقت، معرفت و یک زندگی انسانی است و اگر بخواهیم به مردم الگویی تمامعیار در عرصههای مختلف زندگی ارائه کنیم، امیرالمؤمنین علی (ع) بهترین الگوست.
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: امروز جامعه بشری تشنه شخصیتی همچون حضرت علی(ع) است و دهه ولایت بهترین فرصت برای معرفی فضیلتها و کمالات انسانی است که به نحو اتم و اکمل در وجود مبارک امیرالمؤمنین (ع) جمع شده است.
وی در ادامه عید سعید غدیر را زمینهساز ایجاد وحدت و همدلی در جامعه اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: عید غدیر یکی از بهترین فرصتها برای ترویج محبت، مهربانی و ایجاد همدلی است؛ جشنهای این عید سعید باید باشکوه همراه با شادی مؤمنانه برگزار شود.
مروی یادآور شد: مردم نیازمند نشاط و شادابی هستند و در اسلام فرصتهای خوبی برای پاسخ به این نیاز به حق مردم وجود دارد که عید غدیر یکی از آنهاست، در این ایام باید فضای جامعه حقیقتاً فضایی توأم با شادی و نشاط باشد و برای ترویج محبت و برادری باید تلاش شود.
تولیت آستان قدس رضوی بابیان اینکه یکی از اعمال و مستحبات روز عید غدیر خم، عقد اخوت و برادری بین مؤمنان است؛ عنوان داشت: عید غدیر خم بهانه خوبی برای ترویج و تعمیق همدلی و مهربانی در جامعه است؛ لذا از بزرگان خانوادهها و همهکسانی که بهنوعی در جامعه از اقبال عمومی و مرجعیت برخورد هستند؛ همانند روحانیون، هنرمندان، ورزشکاران و غیره درخواست میکنم که هرکدام به سهم خود از جمله با اهدای هدیهای کوچک به دیگران به ایجاد محبت و زدودن کدورت در جامعه کمک کنند.
وی گفت: سنت عیدی و هدیه دادن و به دیدار سادات رفتن از رسومی بوده که از گذشته در ایام عید غدیر مرسوم بوده است و نباید اجازه داد فضای مجازی و زندگی ماشینی موجب نابودی این سنتهای حسنه و حیاتبخش شود.
مروی بیان داشت: هدیه دادن در اسلام مورد تأکید است و در روایات نسبت به هدیه و عیدی دادن در عید غدیر تأکید شده است؛ این سنتهای نیک کدورتها و ناخوشیها را برطرف میکند و محبت را زیاد میکند.
انتهای پیام/