به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «مجید تخت روانچی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست روز سهشنبه به وقت محلی شورای امنیت درباره حفاظت از کودکان در مخاصمات مسلحانه اظهار داشت: حقوق بینالملل بشردوستانه طرفهای درگیریهای مسلحانه را ملزم میکند تا اقدامات لازم را برای حفاظت از غیرنظامیان، به ویژه کودکان، در زمان مخاصمات مسلحانه انجام دهند. با این حال، کودکان به طور مداوم در معرض بسیاری از نقضهای فاحش قرار میگیرند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: در این میان، کودکانی که در نتیجه درگیریها پناهنده، آواره داخلی یا بی تابعیت هستند، احتمال بیشتری دارد که متحمل چنین نقضهای شدید و سایر سو استفادههای دیگر مانند عضو گیری، خشونت جنسی، قاچاق، و بازداشت در جریان درگیریهای مسلحانه شوند.
تخت روانچی با اشاره به گزارش جدید دبیرکل در مورد وضعیت کودکان در مخاصمات مسلحانه گفت طبق گزارش اخیر دبیرکل، کودکان همچنان در سال ۲۰۲۱ با تعداد بالای نقضهای جدی روبرو هستند. سازمان ملل ۲۳۹۸۲ نقض جدی حقوق کودکان را ثبت کرده است که شایعترین آنها شامل کشتن و نقص عضو کودکان، عضو گیری و سو استفاده از کودکان برای مقاصد نظامی و همچنین محرومیت از دسترسیهای بشردوستانه است.
وی همچنین به وضعیت نقض حقوق کودکان در منطقه از جمله در افغانستان، یمن و فلسطین اشاره کرد و گفت در افغانستان، سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۱، تعداد ۲۵۷۷ مورد نقض جدی را علیه ۲۴۳۰ کودک، از جمله قتل و معلولیت، خشونت جنسی، آدم ربایی، عضو گیری، حمله به مدارس، به ویژه مدارس دخترانه، و ارعاب پرسنل آنها تأیید کرده است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اظهار داشت: طالبان باید به همه کودکان ازجمله دختران اجازه دهد به مدرسه بروند. ایران به عنوان همسایه افغانستان و میزبان میلیونها پناهجوی افغان از جمله کودکان، خدمات اولیه و اساسی مانند آموزش و بهداشت را برای کودکان افغان مقیم ایران فراهم کرده است.
تخت روانچی در مورد یمن نیز گفت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۱، تعداد ۲۷۴۸ مورد نقض جدی را علیه ۸۰۰ کودک یمنی از جمله تعداد زیادی کودک کشته و معلول ثبت کرده است.
وی تاکید کرد: ایران از توافق آتش بس در یمن برای پایان دادن به درد و رنج مردم از جمله کودکان حمایت میکند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل به جنایات رژیم صهیونیستی علیه کودکان فلسطینی اشاره کرد و گفت رژیم اسرائیل همچنان به ارتکاب سیستماتیکترین و آشکارترین نقض حقوق کودکان در خاورمیانه ادامه میدهد. در سال ۲۰۲۱، سازمان ملل ۲۹۳۴ مورد نقض فاحش را علیه ۱۲۰۸ کودک فلسطینی در فلسطین اشغالی و نوار غزه ثبت کرد.
تخت روانچی افزود: بر اساس گزارش سازمان ملل، رژیم اسرائیل در سال ۲۰۲۱، تعداد ۸۶ کودک فلسطینی را به قتل رساند و ۶۳۷ کودک فلسطینی را زندانی کرد که ۸۵ نفر از آنها در زندان از سوی عوامل رژیم اسرائیل مورد بدرفتاری و نقض رویه قضائی قرار گرفتند که ۷۵ درصد آنها خشونت فیزیکی را گزارش کردند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، سازمان ملل ۲۲ حمله از طرف رژیم اسرائیل به مدارس را تأیید کرده است. این جنایات مصداق آشکار جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت است و عاملان چنین جنایات شنیعی باید محاکمه شوند.
نماینده ایران در سازمان ملل تاکید کرد که پایان دادن به درگیریهای جاری، جلوگیری از وقوع مجدد آنها، و تضمین رعایت کامل و مؤثر طرفهای درگیر با قوانین بینالمللی بشردوستانه، همگی برای حمایت از کودکان در مخاصمات مسلحانه ضروری است.
تخت روانچی ادامه داد: علاوه بر این، پرداختن به علل اساسی مخاصمات ضروری است. کودکان بارها در مخاصمات به خدمت گرفته شده اند تا خانوادههای خود را حمایت مالی کنند و مشکلاتی مانند فقر، عدم دسترسی به آموزش با کیفیت و فرصتهای شغلی و همچنین تحریمهای یکجانبه غیرقانونی و محاصره اقتصادی همچنان نقش مهمی در ارتکاب چنین نقضهای جدی ایفا میکنند.
وی از دبیرکل خواست تا با تمرکز بر اثرات مخرب تحریمهای یکجانبه بر حفاظت از کودکان در چنین وضعیتهایی، ارزیابی از علل اصلی درگیریها ارائه دهد.
انتهای پیام/341