به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، به مناسبت هفته دفاع مقدس خانم حسینی معاون تحقیقات و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی میهمان برنامه زنده تلویزیونی صبح خراسانی بود. که در این برنامه به تشریح و تبیین نقش زنان در دفاع مقدس پرداخت. وی گفت: بانوان اگرچه مستقیم در خط مقدم جبهه حضور نداشتند اما در امدادرسانی به مجروحین جنگ در شهرها و مناطق جنگی نقش بسزا و مهمی داشتند. مهمترین حوزه فعالیت زنان انقلابی کشورمان در دوران دفاع مقدس در عرصه پشتیبانی جنگ بود. آنها با حضور در جهاد سازندگی، ستادهای پشتیبانی، مدارس علمیه اقدام به جمعآوری و ساماندهی کمکهای مردمی جهت ارسال به جبهههای حق علیه باطل میکردند.
صبرمادران و همسران ایثارگران یکی از نقش های مهم زنان در دفاع مقدس
حسینی در ادامه با اشاره به شکیبایی بانوان در دفاع مقدس خاطرنشان کرد: همچنین میتوان به صبر و مقاومت مادران و همسران شهدا و رزمندگان بهعنوان یکی دیگر از نقشهایی که زنان در دفاع مقدس ایفا کردند اشاره کرد. در خاطرات شهید انفرادی آمده که یکی از همرزمانش به او میگوید که مدت زیادی است که در جبهه حضور داری و به مرخصی نمیروی این امر دلیل خاصی دارد. شهید انفرادی در جواب او میگوید همسرم به من گفته است که شما میروید جبهه یا پیروز برمیگردید و یا شهید میشوید. اگر این نگاه و رفتار حماسی را بررسی کنیم عقبه این تفکر زیبا را در خانه میبینیم. این شیوه زندگی بانوان کشور در آن دوران مغفول مانده که باید با آن پرداخته شود.
همسران جانبازان هنوز که هنوز در جنگ هستند
وی سپس در خصوص ایثار و فداکاری همسران جانبازان یادآور شد: امروز نقش همسران جانبازان قطع نخاع، اعصاب و روان و شیمیایی نقش تأثیرگذاری است. آنها هنوز که هنوز در جنگ هستند و امروز سرپرستی خانواده را به عهدهدارند.
پیام رسانی دفاع مقدس به نسل امروز وظیفه
حسینی وظیفه زنان ایران اسلامی را در جامعه امروز، انتقال مفاهیم و مبانی دفاع مقدس به نسل امروز دانست و تأکید کرد: وقتی به حادثه عاشورا نگاه میکنیم یکی از دلایل ماندگاری آن، پیامرسانی این واقعه تاریخی توسط حضرت زینب (س) است. اگر این اتفاق نمیافتاد قطعاً آن اتفاق حماسی و مهم هیچگاه به ما نمیرسید، و این به برکت پیامرسانی و روشنگری حضرت زینب (س) است. امروز نیز مهمترین وظیفه زنان، زنده کردن فرهنگ دفاع مقدس است که این امر با تکیهبر مستندات تحقق پیدا میکند.
ضرورت بازخوانی اسنادی که در اختیار خانواده ها است
معاون تحقیقات اداره کل حفظ آثار خراسان رضوی اظهار داشت: در دفاع مقدس رزمندگان اسلام به جبهههای حق علیه باطل اعزام میشدند و در مدت حضورشان در جبهه برای خانواده نامههایی را ارسال میکردند که امروز آن نامهها بهعنوان اسناد دفاع مقدس به شمار میرود. امروز باگذشت 27 سال از پایان جنگ میطلبد که همسران رزمندگان و ایثارگران این اسناد را که در اختیاردارند یکبار دیگر مرور کنند و فرزندان خود را نیز از اتفاقاتی که در آن مقطع تاریخی برای آن خانواده رخ داده مطلع سازند و از طرفی هم با اینکه مدتها از آن دوران میگذرد در حفظ و نگهداری اسناد اقدام کنند.
اسناد دفاع مقدس هویت یک خانواده هستند
حسینی تصریح کرد: مهمترین هدف تحقیقات و پژوهش اداره حفظ آثار استان تدوین نقش خراسان رضوی در دفاع مقدس است. قطعاً تدوین نقش زنان که بخشی از این مجموعه است و حتی تدوین نقش تکتک آحاد جامعه نیاز به یک بازخوانی دارد.
وی در بخش پایانی سخنانش با اعلام فراخوان اسنادی که در اختیار خانوادههای ایثارگران قرار دارد افزود: اسناد دفاع مقدس هویت یک خاندان است و میتواند نسلهای بعد را هویت ببخشد. خواهران یک حرکت جهادی انجام دهند و اسناد دفاع مقدس را از غربت نجات بدهند. ما نیز در این حرکت سهیم خواهیم بود. لذا از همه خواهرانی که اسنادی از آن دوران در اختیار دارند دعوت میکنیم اسناد را به معاونت تحقیقات اداره کل حفظ آثار واقع در خیابان کوهسنگی 22/2 پلاک 22 ارائه دهند و رسید دریافت کنند. اسناد اسکن شده و به صاحبان آن عودت داده خواهد شد.