نکات بهداشتی در توزیع نذورات در محرم و صفر

«مریدی» نکاتی بهداشتی را در ارتباط با توزیع نذورات در ماه محرم و صفر بیان کرد.
کد خبر: ۵۳۷۲۵۲
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۵ - 01August 2022

نکات بهداشتی در توزیع نذورات در محرم و صفر

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از هرمزگان،«ماشالله مریدی» مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با هدف پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و همه‌گیری بیماریهای منتقله از آب و غذا و به خصوص بیماریهای واگیر و شیوع ویروس کرونا، به نکات بهداشتی که در توزیع نذورات و اطعام‌دهی در مراسم عزاداری محرم صفر باید رعایت شود، اشاره کرد.

این نکات شامل موارد ذیل است:

1- توصیه به توزیع نذورات بصورت بسته های خشک درب منازل با اولویت منازل نیازمندان صورت پذیرد.

2- در صورت پخت و پز بایستی هرگونه پخت و پز در مکانی با شرایط بهداشتی صورت گیرد.

3- تمامی افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت و دارای کارت واکسن معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی (استفاده از  ماسک و دستکش) در هنگام ارائه خدمت ضروری است.

4- مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می گردد از مواد غذایی مشمول بسته بندی و مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  استفاده شود.

5- از فرآورده خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی، استفاده شود.

6 - ذبح و قربانی در جلوی هیئت انجام نشود.

7- از نمک های بسته بندی یددار و تصفیه  شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت و پز غذا و برنج استفاده شود.

8- در تهیه غذا از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.

9- از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.

10- در نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر 2ساعت) خودداری گردد، در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته در زیر چهار درجه سانتیگراد یا در بالای 63درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63 درجه نرسد.

11- از بسته بندی مواد غذایی بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود. (گاهی هیئت ها ونذر دهنده ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامتی عزادارن می شود.)

12- از نگهداری  مواد غذای خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و سردخانه خودداری شود.

13- از آب آشامیدنی سالم  در تهیه غذا استفاده گردد.

14- در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم، از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از معاونت غذا دارو با اولویت ظروف بر پایه گیاهی استفاده شود.

15- استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری گردد.

16- از توزیع آب، شربت و شیر فاقد بسته بندی در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم جداً خودداری گردد.

17- ضمن رعایت نظافت شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی، نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد.

18- پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع گردد به ویژه در کنار ایستگاه صلواتی سطل و یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوان های یکبار مصرف استفاده شده، نگهداری شود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار