رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی:

کانون فکری کودکان و نوجوانان را به جایگاه واقعی خود بازگردانید

حداد عادل با تاکید بر اینکه باید جایگاه واقعی کانون فکری کودکان و نوجوانان ایجاد شود، گفت: مدرسه موفق آن است که به فوق‌برنامه‌ها به اندازه برنامه اهمیت بدهد چرا که امتیاز مدرسه‌ها در فوق برنامه‌های آن‌هاست و به همین دلیل کانون در زیر مجموعه آموزش و پروش قرار داده شده است.
کد خبر: ۵۳۹۸۶۷
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۷ - 16August 2022

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «غلامعلی حدادعادل» رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین معارفه مدیرعامل کانون پرورش فکری اظهار داشت: کانون یکی از نهادهای فرهنگی، تربیتی باسابقه‌ی نزدیک به ۶۰ سال در کشور است که بسیاری از بزرگان این مملکت دوران کودکی و نوجوانی خود را با کتاب‌ها و محصولات فرهنگی آن سپری کرده‌اند.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: قدمت این نهاد مانند درخت تنومندی است که ریشه در ۶۰ سال تاریخ دارد و شاخه‌های آن در سراسر کشور گسترده است.

حداد عادل ضمن قدردانی از تمام کسانی که در این مدت گذشته برای این بنای فرهنگی مهم تلاش کرده‌اند خاطرنشان کرد: توجه به کودکان از مظاهر دوران جدید است و در ایران چیزی به‌نام ادبیات کودک از اواسط دهه ۳۰ شمسی معنا و هویت پیدا کرد.

او اضافه کرد: زمانی که ما دانش‌آموز بودیم هیچ ناشری در حوزه کتاب برای کودکان سرمایه‌گذاری نمی‌کرد و کتاب‌های در دسترس از نظر محتوا و ظاهر ضعیف بود و تنها کتاب‌فروش‌های دوره‌گرد آن‌ها را عرضه می‌کردند اما از دهه ۳۰ به بعد ادبیات کودک جدی گرفته شد و یکی از بزرگان این عرصه استاد شهید مطهری با کتاب «داستان راستان» است که به هم‌لباس‌های خود پیام داد که ادبیات کودک اهمیت دارد.

حدادعادل ادامه داد: در مورد رابطه آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری همان‌طور که در مدرسه برنامه و فوق‌برنامه داریم در کل کشور هم می‌توان آموزش و پرورش را مسوول آموزش رسمی و کانون را مسوول فوق‌برنامه دانست.

وی اظهار داشت: مدرسه موفق آن است که به فوق‌برنامه‌ها به اندازه برنامه اهمیت بدهد چرا که امتیاز مدرسه‌ها در فوق برنامه‌های آن‌هاست و به همین دلیل کانون در زیر مجموعه آموزش و پروش قرار داده شده است.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به این‌که کانون باید مکمل آموزش و پرورش باشد افزود از عنوان کانون استفاده می‌کنم و توجه مدیرعامل جدید را به کلیدواژه «پرورش» جلب می‌کنم که باید محور تمام برنامه‌ریزی‌ها، فعالیت‌ها و بیانگر راهبرد حاکم بر کانون باشد.

وی در ادامه یادآور شد: در کانون باید کودکان و نوجوانان به تفکر و تعقل که لازمه پرورش فکر است سوق داده شوند تا یاد بگیرند چگونه فکر کنند و این، کار بسیار پیچیده و مهمی است که مربیان کانون می توانند با زبان هنر آن را انجام دهند.

حدادعادل در بخش دیگر از صحبت‌های خود اظهار داشت کانون در کنار توجه به فرهنگ اسلامی باید به فرهنگی ایرانی به‌ویژه زبان فارسی توجه بیشتری داشته باشد چرا که هویت ماست.

وی در ادامه با اشاره به این‌که احساس می‌شود فعالیت کانون در عرصه‌های عمومی تعلیم و تربیت کم‌فروغ و ضعیف شده است خاطر نشان کرد: کانون ناشری در حد ملی است که باید در سطح بین‌المللی برای سایر کشورها الگو باشد.

حدادعادل هم‌چنین با اشاره به این‌که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان زمانی در عرصه کتاب‌های ممتاز حرف اول را می زد، از مدیرعامل جدید کانون خواست این مجموعه فرهنگی را به جایگاه واقعی خود بازگرداند.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی هم‌چنین از وزیر آموزش و پرورش خواست برای رفع مشکلات این مجموعه اهتمام بیشتری داشته باشد و افراد کارآمد و شایسته برای فعالیت در کانون به‌کار گرفته شوند.

وی در پایان به همکاری کانون با سایر نهادهای مرتبط با این حوزه اشاره کرد و ابراز داشت: کانون باید بیشتر به سمت و سوی کارهای بنیادی و زیرساختی حرکت کند و فعالیت‌های اجرایی را به سایر نهادها و موسسه‌های مشابه واگذارکند.

حمایت همه جانبه مجلس از کانون

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با بیان اینکه کانون شخصیت‌های مهمی را تربیت و به جامعه معرفی کرده است، افزود: با تمام وجود در مجلس از این مجموعه فرهنگی حمایت خواهیم کرد.

علیرضا منادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حاکمیت نیز باید از کانون حمایت کند، اضافه کرد: در سال گذشته از بودجه‌ای که در اختیار آموزش و پرورش بود، ۱۵میلیارد تومان به کانون اختصاص دادیم و امسال این بودجه را بیشتر خواهیم کرد.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان این که امروز در وضعیتی هستیم که باید کانون را بیشتر از گذشته حمایت کنیم، افزود: باید توجه کنیم نسل جدید بسیار باهوشتر از نسل‌های قبلی است و استعدادهای زیادی در کشور ما وجود دارد که باید شکوفا شود.

او گفت رودخانه آموزش و پرورش به آموزش عالی منتهی می‌شود و دانشگاه هم اگر خروجی خوبی داشته باشد، می‌تواند علم را تجاری‌سازی کند و در ادامه جریان سیال این رودخانه به شرکت‌های دانش‌بنیان برسد.

منادی با اشاره به تصویب طرح رتبه‌بندی معلمان در مجلس بر اهمیت رتبه‌بندی مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز تاکید کرد.

قهرمانان ایرانی را با انیمیشن معرفی کنیم

حامد جعفری تهیه‌کننده سینما و انیمیشن در بخش دیگری از این مراسم گفت: نسل ما و قبل‌تر بیشتر با قهرمان‌هایی رشد کردیم که متعلق به کشور ما نبودند و دوست داشتیم قهرمانان کشور خود را داشته باشیم.

جعفری از انیمیشن به‌عنوان موثرترین رسانه کودک و نوجوان یاد کرد و افزود: انیمیشن در همه دنیا به تربیت نسل کمک می‌کند. گروه ما هشت سال قبل تصمیم گرفت به سمت محصولاتی برود که مخاطب با آن ارتباط برقرار می‌کند. انیمیشن‌های «شاهزاده روم»، «فیلشاه» و به تازگی «بچه زرنگ» را تولید کردیم و توانستیم زنجیره‌ای در این حوزه داشته باشیم.

این تهیه‌کننده انیمیشن با اشاره به تولید اینیمیشن «بچه زرنگ» که تازه‌ترین محصول امور سینمایی کانون است، بیان کرد: انیمیشن «بچه زرنگ» مانند کارهای به روز دنیا ۵۲ قسمت سریال دارد و ۴۰ محصول جانبی برای آن پیش‌بینی شده است. بنابراین به نظر می‌رسد این آمادگی در مجموعه کانون پرورش فکری وجود دارد و می‌توانیم با قهرمان‌هایی که کانون تولید می‌کند، این مسیر را ادامه دهیم.

کانون گنجینه‌ای از نیروهای فعال و دغدغه‌مند

کانون پرورش فکری باید به نقطه ثقل حوزه فرهنگ، هنر و ادبیات کودک و نوجوان در کشور تبدیل شود.

حامد علامتی در این آیین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را گنجینه‌ای از نیروهای فعال و دغدغه‌مند دانست که زندگی خود را وقف کودکان و نوجوانان کرده‌اند و کانون در این زمینه به مربیان خود متکی است.

وی با قدردانی از تلاش‌های مدیران عامل سابق کانون و بیان این که کودکان و نوجوانان پایه‌های تمدن نوین اسلامی ایرانی هستند، از مسئولان کشور، وزیر آموزش و پرورش، هنرمندان و نویسندگان، کارکنان و مربیان و همه کسانی که به نحو مستقیم و غیر مستقیم با کانون همکاری می‌کنند خواست در دوره جدید از فعالیت‌های کانون حمایت کنند.

مدیرعامل جدید کانون اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که دغدغه مربیان و کارکنان کانون را به حداقل برسانیم و امیدوارم در دوره جدید بتوانیم گام‌های بلندی در مسیر تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان برداریم.

علامتی در ابتدای سخنانش یادآور شد: شخصیت من در سال‌های کودکی و نوجوانی با هدایت والدین در مساجد، کانون پرورش فکری، و اتحادیه انجمن‌های اسلامی شکل گرفت و در این زمینه خاطرات شیرینی از عضویت در مراکز کانون در ذهن من شکل گرفته است.

وی در پایان گفت: برنامه‌ها و رویکردهای جدید کانون پرورش فکری در دوره جدید آماده و تدوین شده است که در فرصت‌های آینده اعلام خواهد کرد.

در این آیین که علاوه بر سخنرانان، جمعی از مسئولان کشوری، هنرمندان و نویسندگان عرصه‌های مختلف کودک و نوجوان و شماری از کارکنان و مربیان کانون حضور داشتند، حکم انتصاب حامد علامتی به‌عنوان مدیرعامل جدید کانون به وی اعطا و از تلاش‌های مهدی علی‌اکبرزاده مدیرعامل سابق کانون قدردانی شد.

پخش نماهنگ معرفی کانون، گزارش یک ساله مدیریت مهدی علی‌اکبرزاده مدیرعامل سابق و پخش نماهنگی در تجلیل از سردار شهید قاسم سلیمانی از دیگر بخش‌های این آیین بود که صبح روز ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران برگزار شد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار