گروه اخبار داخلی دفاعپرس_ علی عبدالصمدی؛ ایران کشوری با چند هزار سال تاریخ است. طی قرون و هزارههای گذشته مفهوم دولت معنایی مترادف با حاکمیت عمومی کشور را داشت.
با وقوع انقلاب مشروط در تاریخ معاصر کشورمان، سنگ بنای تفکیک قوا بنیان گذاشته شد و مفهوم دولت به معنای بازوی اجرایی امور عمومی کشور تعریف شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توجه و اهتمام قانون گذار و مجری قوانین به اجرایی کردن آموزههای اسلامی و تشیع در چهارچوب قوهی مجریه بیشتر شد.
دولت موقت انقلابی به نخست وزیری مهندس بازرگان سعی داشت تا ضمن توجه به تغییر در اجرای قوانینی که دوباره مورد بازنگری قرار گرفته بودند تا با شریعت مقدس اسلامی مطابقت پیدا کنند، زمینهای جهت برگزاری نخستین انتخابات ریاست جمهوری را فراهم سازد.
از دل نخستین انتخابات ریاست جمهوری، خائنی به نام بنی صدر ظهور پیدا کرد که بعد از عزلش توسط امام خمینی با رسوایی هر چه تمامتر از کشور گریخت. طی دومین دوره از انتخابات ریاست جمهوری شهید محمدعلی رجایی انتخاب شد. با تنگ نظری دشمنان انقلاب دولت آن شهید بزرگوار دیری نپایید و در مورخ هشتم شهریور ۱۳۶۰ همراه با دکتر محمدجواد باهنر و ۷۲ تن از یارانشان طی بمب گذاری در دفتر نخست وزیری به فیض شهادت نائل شدند. از آن تاریخ به بعد این روز در تقویم و فرهنگ عمومی کشورمان با عنوان روز دولت و هفتهی منتهی به آن هفتهی دولت نام گذاری شده است.
طی دهههای گذشته، دوازده دولت مسئولیت اجرایی کردن قوانین مصوب در مجلس را بر عهده داشتند و امروز سیزدهمین دولت از جمهوری اسلامی ایران بر مسند است. انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، سازندگی، عدالت محوری و اعتدال از اهم گفتمانهایی بوده اند که در تشکیل دولتها از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون تاثیر گذاری داشته اند.
به اجرا در آوردن قوانین اسلامی، ولایت پذیری و نیز توجه و سیاست گذاری در امور داخلی و بین المللی از مهمترین ویژگیهای دولتهای انقلابی طی دهههای گذشته بوده اند. امروز در میانهی دهه چهارم پس از پیروزی انقلاب اسلامی دولت نقشی اساسی در اجرایی کردن امور را دارد. اموری که در مجلس به تصویب رسیده، قوهی قضاییه به لحاظ حقوقی از آن حمایت میکند و نهایتا توسط دولت اجرا میشود.
به صورت کلی، پیروی از ولایت فقیه، اطاعت و اجرایی کردن قوانین کشوری، رسیدگی به سیاست گذاریهای داخلی و توجه به موضوعات فراملی، امروزه از مهمترین وظایف دولت به شمار میرود. ذکر این نکته حائز اهمیت است که دولتی میتواند موفق باشد که نه فقط شرایط کنونی را در نظر داشته باشد بلکه برای آینده و آیندگان نیز طرح، برنامه و هدف گذاری داشته باشد.
انتهای پیام/133