به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، گردان یونس یکی از گردانهای خطشکن لشکر ۱۴ امام حسین (ع) بود. این گردان بعد از عملیات بدر تشکیل شد و در عملیات والفجر ۸ به عنوان خطشکن برای اولین بار عمل کرد. این گردان سپس در عملیاتهای کربلای ۳، کربلای ۴، والفجر ۴ در کردستان و بیتالمقدس ۷ حضور داشت و در تمامی عملیاتها موفق بوده است.
با توجه به اینکه دهم شهریور سالروز عملیات کربلای ۳ در سال ۱۳۶۵ است، با «محمدعلی شفیعی» فرمانده گردان یونس به گفتوگو نشستهایم. شفیعی در ابتدا به عنوان یک نیروی عملکننده در این گردان خدمت کرده است و در مقاطعی نیز به عنوان فرمانده در این گردان انجام وظیفه کرده است.
وی با اشاره به اینکه عملیات بدر، اولین عملیات آبی است که به عنوان یک غواص در میان نیروهای اطلاعات لشکر ۱۴ امام حسین (ع) حضور داشته است، اظهار داشت: جزء افتخاراتم است که از سال ۱۳۶۰ که تقریبا ۱۷ ساله بودم به جبهههای حق علیه باطل رفتم و تا آخر جنگ حضور داشتم و از سرزمینم در مقابل نیروهای ارتش بعثی عراق دفاع کردم.
سکوی نفتی البکر و الامیه نقطه استراتژیک برای بعثیها بود
در ادامه محمدعلی شفیعی با اشاره به عملیات کربلای ۳ گفت: عملیات کربلای ۳ در دریا انجام شد. سکوی نفتی البکر و الامیه تنها مکانی بودند که عراق میتوانست نفت خودش را به آنجا منتقل و به خارج از خلیج فارس صادر کند. بعد از فتح فاو، عراقیها از این سکوها با رادار رازیت و امکاناتی که داشتند میتوانستند به راحتی اسکلههای ما را در جزیره خارک تحت نظر داشته باشند و در حمله هوایی سکوهای ما را بمباران میکردند.
وی افزود: فرماندهی سپاه بر عملیات در این منطقه تاکید کرد تا بر روی این دو اسکله عملیات انجام شود و امکانات دشمن را بر روی این اسکلهها منهدم کنیم. بر همین اساس، ماموریت این عملیات به لشکر ۱۴ امام حسین (ع) واگذار شد. در این اسکله با حداقل عرض یک متر و حداکثر ۱۰۰ متر و با طول یک کیلومتر، حداقل دو گردان نیرو در آن مستقر بودند و از امکاناتی برخوردار بودند که به راحتی هر نقطه از دریا را میتوانستند تصرف کنند.
فرمانده گردان یونس در دوران دفاع مقدس به نقش این گردان در عملیات کربلای ۳ پرداخت و بیان کرد: بعد از اینکه این عملیات توسط شهید خرازی به ما ابلاغ شد، بعد از شناسایی قرار شد استعداد گردان را به حدی برسانیم تا بتوانیم دراسکله عمل کنیم. آموزشهای اولیه داده شد. این آموزشها را در کارون، اروند، کنار خلیج فارس و اسکلههای تی و آذر پاد در جزیره خارک شروع کردیم و موفق شدیم با بهترین آموزشها برای عملیات آمادگی پیدا کنیم تا بر روی اسکله عملیات انجام دهیم.
وی یادآور شد: روز قبل از عملیات به فرماندهی چنین گزارش داده شد که به چه شیوه و نحوهای از اسکلهها بالا میرویم، چگونه خود را به اسکله میرسانیم. شناورها چگونه آماده هستند تا عملیات کنند و به برادر محسن رضایی قول دادیم ما ساعت هشت صبح اسکله را تصرف میکنیم و تحویل شما میدهیم.
با کمترین تلفات کل اسکله را تصرف و همه امکاناتشان را منهدم کردیم
شفیعی اظهار داشت: شب اول به علت شرایط نامساعد هوا موفق نشدیم در نقطه رهایی عمل کنیم و قرار شد دوباره عملیات را انجام دهیم. در شب دوم در نقطه رهایی غواصان ما وارد آب شدند و تا نزدیکی اذان صبح که ساعت تقریبا چهار و نیم، پنج صبح بود ارتباط ما با نیروهای قرارگاه قطع شده بود و همه ناامید بودند. حتی به ما دستور داده شد تا برویم و نیروها را به عقب برگردانیم که ناگهان با صدای شلیک گلولهها و روشنی آرپیجیها باعث شد بدون اینکه ارتباط داشته باشیم بفهمیم نیروهایمان به اسکله رسیدند و همزمان واحد شنود و استراق سمع خبر داد که عراقیها دارند اعلام میکنند به ما حمله شده است.
وی افزود: ما توانستیم با کمترین تلفات کل اسکله را تصرف و همه امکاناتشان را منهدم کنیم. بعد از اینکه اسکله را گرفتیم، صبح زود نیروهای گردان را به عقب آوردیم و گردان جدید مستقر شد. همزمان با ما گردان امام رضا (ع) به فرماندهی شهید زاهدی به ما کمک کردند. حرکت این گردان باعث ایجاد رعب و وحشت در دل عراقیها شد و نیروهایشان دستها را بالا بردند و تسلیم شدند.
فرمانده گردان یونس در دوران دفاع مقدس با اشاره به سختیهای موجود برای آمادگی و اجرای عملیات کربلای ۳ توسط غواصان اظهار داشت: با وجود شرایط سخت حرکت روی آب، شوری آب، گرمای شدید و وجود کوسه در خلیج فارس مقاومت غواصان زبانزد همه بود. ایمان، رشادت و ولایتپذیری این نیروهای بسیجی بود که به جنگ با دشمن آمده بودند. نیروهای ۱۵، ۱۶ سالهای که با وجود آن شرایط جوی به خاطر تقوایی که داشتند همه خطرات را به جان پذیرفتند و با وجود امکانات کم و آموزشهای موثر وارد عمل شدند.
در پایان این گزارش خاطر نشان میشویم تاریخ شفاهی محمدعلی شفیعی توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس از دوران کودکی تا پایان دفاع مقدس برگزار شده است و در آیندهای نزدیک منتشر و وارد بازار نشر خواهد شد.
انتهای پیام/ 118