نماینده ولی‌فقیه در لرستان:

اربعین نماد مبارزه با ظلم است

حجت‌الاسلام «شاهرخی» با تاکید بر اینکه اربعین حسینی نماد مبارزه با ظلم و ظالمین است، گفت: جوانانی که در دور افتاده‌ترین نقاط محرومیت‌زدایی می‌کنند، مجاهد در راه خدا هستند.
کد خبر: ۵۴۴۴۲۹
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۰ - 09September 2022

اربعین نماد مبارزه با ظلم است

به گزارش   از خرم آباد، حجت الاسلام «سید احمدرضا شاهرخی» نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد، در خطبه‌های این هفته نماز جمعه در مصلای الغدیر خرم آباد ضمن سفارش همگان به تقوای الهی اظهار داشت: رسول گرامی اسلام به نقل از شیخ صدوق در کتاب تحف العقول جلد یک، فرمودند «دو صفت است که هر کس آنها را داشته باشد هیچ نیکی از آنها بالاتر نیست، اول ایمان به خدا و دوم خدمت رسانی به مردم و نافع بودن برای مردم» سپس فرمودند «دو خصلت هم هست که بالاتر از آنها هیچ بدی نیست، یکی شرک به خدا و دوم ضرر رساندن به مردم».

وی تصریح کرد: نافع بودن و ایمان به خدا و دوری از شرک و مضر بودن به حال مردم، با تقوای الهی به دست می‌آید.جوانانی که در دور افتاده‌ترین نقاط تلاش می‌کنند محرومیتی را برطرف کنند، مجاهد در راه خدا هستند

خطیب جمعه خرم آباد با بیان اینکه در روایات تعابیری هست که کسی که در جهت برآوردن حاجت برادر مسلمانش تلاش کند مجاهد در راه خدا است، تصریح کرد: آن جوانی که در دور افتاده‌ترین نقاط تلاش می‌کند محرومیتی را برطرف کند و پیام آور عمران و آبادی باشد، آن برادر روحانی که در طرح هجرت و مستقر یا غیر اینها در دور افتاده‌ترین نقاط در عرصه تعلیم و تربیت تلاش می‌کند و پیگیری می‌کند که نیازهای مردم برطرف شود مجاهد در راه خداست.

حجت الاسلام شاهرخی افزود: آن برادر و خواهری که در این موقعیت در مواکب حسینی مشارکت دارد، مشارکت به انواع مختلف، در امداد رسانی و کمک نقدی و غیرنقدی، مجاهد در راه خداست.

وی با اشاره به اینکه روزهایی را سپری می‌کنیم که زائرین عتبات عالیات و امام حسین (ع) در داخل کشور و بیرون از کشور در حال حرکت برای حضور در اجتماع عظیم اربعین هستند، اظهار داشت: البته زیارت امام حسین به خودی خود مستحب است اما در کتاب وسایل الشیعه برای زیارت امام حسین در روز اربعین ۴۰ ثواب نوشته شده است که برخی از آنها را ذکر می‌کنم.

نماینده ولی فقیه در لرستان یادآور شد: کسی که امام حسین (ع) را در اربعین زیارت کند و در آن اجتماع عظیم حضور پیدا کند می‌تواند دیگران را شفاعت کند، ثواب هزار حج مقبول دارد؛ در قیامت کسانی هستند که آرزو می‌کنند جزو زوار امام می‌بودند.

حجت الاسلام شاهرخی خاطرنشان کرد: زائران امام حسین (ع) در روز قیامت جایگاهشان در نزد رسول گرامی اسلام، امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) خواهد بود و گفته شده این زیارت ثواب شهادت در راه خدا را دارد؛ این میزان از ثواب در باب زیارت امام حسین در روز اربعین سفارش شده است، البته باید از این ایام بهره برداری کرد چه کسانی که موفق به زیارت شوند چه کسانی که نشوند باید از برکات این ایام غافل نباشند.

وی با بیان اینکه در اربعین سال ۶۱ هجری، حضرت امام سجاد (ع) و حضرت زینب کبری (س) اصولی را پایه ریزی کردند که این اصول ماندگار شد، از نسلی به نسلی و از قرنی به قرنی؛ آن اصول مبارزه با ظلم و ظالمین در طول تاریخ بود؛ تصریح کرد: نهضت احیای اسلام در مقابل کسانی که در تلاش بودند اسلام را به دوران جاهلیت برگردانند از اصولی بود که به وسیله امام سجاد و زینب کبری ماندگار شد؛ همان که امام راحل فرمود خون بر شمشیر پیروز شد.

امام جمعه خرم آباد با تاکید بر اینکه اجتماع اربعین به معنای پیوند با اهداف متعالی حضرت امام حسین (ع) است، نمادی برای مبارزه با ظلم و ظالمین است و پرچم برافراشته‌ای برای تبلیغ دین و فداکاری در راه دین و حاکمیت آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی است، افزود: هرچه می‌توانیم در باشکوه و باعظمت برگزار کردن این مراسم کمک کنیم؛ چراکه اهداف اجتماعی اسلام با همیاری و همکاری محقق خواهد شد.

حجت الاسلام شاهرخی گفت: همکاری در برپایی این اجتماع عظیم، خدمت رسانی و تلاشی که در این جهت انجام می‌گیرد جزو تعظیم شعائر الهی است؛ تشکر می‌کنم از همه خواهران و برادرانی که در برپایی مواکب حسینی در داخل و بیرون استان و در شهرهای عتبات عالیات تلاش کردند، همچنین از مردم شریف عراق که کرامت اسلامی خود را با پذیرایی از زائران نشان می‌دهند تقدیر و تشکر می‌کنم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نهمین سالگرد رحلت آیت الله حاج سید حسن طاهری خرم آبادی اظهار داشت: ایشان افتخاری برای لرستان بودند و از یاران امام راحل و مقام معظم رهبری بودند؛ شخصیتی علمی و معنوی داشتند که با مجاهدت‌های علمی به درجه اجتهاد رسیدند و صاحب کرسی تدریس و نامی شناخته شده در حوزه علمیه قم بودند.

نماینده ولی فقیه در لرستان ادامه داد: ایشان همراه با تدریس در تبلیغ و تألیف هم تأثیرگذار و فعال بود، در مبارزه و فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی قبل و بعد از انقلاب همراه با امام بودند و مورد اعتماد و امین امام راحل و مقام معظم رهبری بودند؛ حضور در ادوار مختلف مجلس خبرگان رهبری از تدوین قانون اساسی، عضویت جامعه مدرسین، مسئولیت‌های متعدد در خارج و داخل کشور را داشتند که حاکی از تقوا و دانش فر اوان و بصیرت و امین بودن این فقیه و روحانی برجسته بود.

حجت الاسلام شاهرخی همچنین با اشاره به روز نوزدهم شهریور سال ۵۸ و ارتحال آیت الله طالقانی اظهار داشت: خبر ارتحال این روحانی تمام ایران را ماتم زده کرد و ما آن روزهای ارتحال ایشان را در خرم آباد به یاد داریم که مردم با شیوه‌های سنتی عزاداری کردند.

وی با بیان اینکه روز یکشنبه ۲۰ شهریور شهادت دومین شهید محراب حضرت آیت الله مدنی به دست منافقین تبهکار است، تصریح کرد: این روحانی بزرگوار هم سال‌هایی در شهر خرم آباد به تدریس و ارائه درس‌های اخلاق و تربیت شاگردان پرداختند؛ عموم مردم از معنویت ایشان بهره مند شدند، اسوه اخلاق بودند و نشست‌های اخلاقی این روحانی با اقشار مختلف مردم به گونه‌ای است که هنوز آثار معنوی این حضور را احساس می‌کنیم.

خطیب جمعه خرم آباد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ملت ما بیش از ۴۳ سال است در مقابل زورگویان عالم ایستاده است و این نهال نو رس به درخت تنومندی تبدیل شده است، اظهار داشت: اگر ما هوشیار باشیم و خودمان را اصلاح کنیم حتماً آن وعده الهی در نصرتش نصیب ما می‌شود که نصیب هم شده است، چه نصرتی از این روشن‌تر که روز به روز قوی‌تر می‌شویم.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه دشمنی‌ها با ایران اسلامی از اول انقلاب بوده است و علتش هم مخالفت با حاکمیت دین است؛ تصریح کرد: آن‌هایی که صدام را تحریک کردند با حاکمیت دین مخالف بودند، گاهی این مخالفت‌ها به صورت جنگ ظاهری است گاهی به صورت جنگ پنهان است که از آن به عنوان جنگ نرم یاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: هوشیاری در این جنگ نرم از آن اهمیتی برخوردار است که رهبری هم در رابطه با آن فرمودند «فرهنگ و صف‌آرایی فرهنگی در مقابل دشمن آن چیزی است که بنده هم اگر در راه آن کشته شدم، احساس می‌کنم که در راه خدا کشته شده‌ام. هرکس در این راه کشته شود، در راه خدا کشته شده و هرکس در این راه، زحمتی متحمّل شود، در راه خدا متحمّل شده است».

نماینده ولی فقیه در لرستان همچنین در بخشی از سخنان خود به مسئله حیوان گردانی اشاره کرد و گفت: هیچ دینی به اندازه اسلام برای حیوانات حقوق قائل نشده است، اما حیوان گردانی در پارک‌ها و پیاده روها و خیابان‌ها هم تضییع حقوق مردم است هم سلامت را به خطر می‌اندازد و هم احکام فقهی و شرعی خاص دارد.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه یقین بدانید که اگر با برنامه فرهنگی در این مورد همگان کمک نکنند، مسئله به این حیوان خاص هم محدود نخواهد شد، در کشورهایی که این مسیر را رفتند هم به همین مبتلا شدند؛ تصریح کرد: برخی‌ها می‌گویند این مسائل گفته نشود که الان وقت صحبت از این مسائل نیست، الان وقت صحبت از مسائل اقتصادی است؛ باید بگویم که این خدمتگذار شما ۸۴۱ بار در جلسات مختلف و نشست‌ها و بیش از همه مسئولین در باب اشتغال و بیکاری و اقتصاد و تولید و راکد بودن صنایع صحبت کردم؛ ما هم به مسئله فرهنگ توجه داریم هم اقتصاد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها