به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، ۳۱ شهریور سالروز تهاجم گسترده حزب بعث عراق به مرزهای کشورمان است، تهاجمی که قرار بود طی هفت روز با تصرف تهران به پیروزی صدام منجر شود، اما هشت سال به طول انجامید و در پایان منجر به شکست مفتضحانه صدام شد.
در سومین روز حمله سراسری عراق به مرزهای ایران در دوم مهر سال ۱۳۵۹ با وجود افزایش فشارهای زمینی و هوایی دشمن و به کارگیری یگانهای زرهی، به دلیل مقاومت نیروهای نظامی و مردمی، تلاش دشمن برای اشغال خرمشهر، محاصره آبادان و نزدیکی به اهواز، ناکام ماند. منطقه میانی شاهد تشدید فعالیت دشمن و سقوط شهرهای مرزی مهران، سومار و نفتشهر بود. سرپل ذهاب و قصرشیرین نیز در آستانه سقوط قرار گرفتند.
هواپیماهای دشمن حداقل ۱۵ شهر و منطقه را مورد حمله قرار داده و تاسیسات صنعتی و نقاط مسکونی و حتی بیمارستانها را هم بمباران کردند و خسارات جانی و مالی فراوانی به بار آوردند. در جریان این تجاوزات تعدادی هواپیمای دشمن نیز سقوط کردند. امروز در درگیری دریایی، بندر البکر عراق آسیب دید. یک ناو ایرانی مورد حمله هواپیماهای دشمن قرار گرفت و یک کشتی لایروب بعثی نیز منهدم شد.
به طور کلی در محور جنوب نیروهای خودی با کمبود امکانات، مهمات، سلاح و سوخت مواجه هستند و فرماندهان نظامی منطقه پی در پی درخواست پشتیبانی به خصوص نیروی هوایی میکنند. از سوی دیگر مردم برای مقابله با دشمن اعلام آمادگی کرده، با مراجعه به پایگاههای سپاه تقاضای اسلحه میکنند، اما سلاح کافی وجود ندارد. گزارشها از اشغال پاسگاه شلمچه، پاسگاه حدود، دژهای شماره یک و دو و ادامه درگیری در حومه خرمشهر حکایت میکند. تانکهای بعثی تا نزدیکی جاده اهواز، پشت انبارهای عمومی صفآرایی کردهاند و تا حدود ساعت ۱۱ به سه کیلومتری جاده میرسند و در حال پیشروی در پشت شلمچه توسط نیروهای ارتش جمهوری اسلامی در پنج کیلومتری متوقف شدند.
یک ستون از نیروهای دشمن در حد فاصل خرمشهر ـ اهواز به محاصره نیروهای ایرانی در آمده و ارتباطشان قطع شده است. در پی سقوط پاسگاه طلائیه در روز گذشته امروز نیز تلاش دشمن برای دستیابی به جاده اهواز ـ خرمشهر از یک محور طلائیه کوشک ادامه یافت و سرانجام حدود ظهر دشمن موفق به تصرف کوشک شد. با نزدیک شدن دشمن به جاده اهواز ـ خرمشهر تلاش نیروهای ارتش و مردمی در این محور افزایش یافت و حوالی عصر موفق شدند ضمن انهدام تعدادی از نیروها و تانکهای بعثی پاسگاه کوشک را پس بگیرند.
جبهه میانی
درگیریهای منطقه مهران و تشدید فعالیت دشمن از زمین و هوا، منجر به سقوط این شهر در حوالی ظهر شد. درگیریها در پاسگاههای مرزی شدت یافت. نیروی زمینی ارتش اعلام کرد منطقه مهران سمت غرب تا چنگوله و از شمال تا صالح آباد کاملا در دست نیروهای متجاوز قرار گرفته است. پادگان سرپل ذهاب بعد از ظهر همان روز سقوط کرده و شهر به تصرف دشمن درمیآید. فرمانده عملیات آن شهید و مردم آواره شدند. قصر شیرین نیز محاصرهاش به تدریج تنگتر میشود و پاسگاههای مرزی آن به تصرف دشمن در میآیند.
حملات هوایی
در درگیری هوایی شب گذشته در بوشهر سه هواپیما سرنگون شد و منطقه نیز برای چهارمین بار مورد حمله قرار گرفت. هواپیماهای دشمن به مناطقی از خارک، بندر امام و آبادان حمله کردند. با هجوم دشمن، بیمارستان شرکت نفت آبادان بمباران شد که در نتیجه آن عده زیادی از مردم شهید شدند و لولهها نفت آتش گرفت. بعد از ظهر نیز یک هواپیمای دشمن سرنگون شد.
دشمن همچنین به مناطقی از اهواز تجاوز و آن را بمباران کرد. همچنین دزفول، ایلام، قصرشیرین، کرمانشاه، همدان، پیرانشهر، ارومیه، تبریز و در مجموع غرب کشور را بمباران کرد.
حملات دریایی
در دریا نیز ستاد مشترک ارتش اعلام کرد که صبح امروز بر اثر حمله توپخانه ایران بندر البکر آسیب دید و اسکلهها غیرقابل استفاده شد و تاسیسات نفتی عراق نیز آسیب دید. نزدیکی ظهر نیروی هوایی عراق به ناو شاهرخ حمله کرد. ناو نقدی در بندر امام خمینی (ره) مورد حمله چهار میگ بعثی قرار گرفت.
یک کشتی لایروبی بعثی در حوالی خرمشهر توسط نیروی دریایی ایران منهدم و ۱۰ سرنشین آن به هلاکت رسید.
امام خمینی (ره) با اعلام این نکته که جنگ ایران و عراق جنگ بین اسلام و کفر و قرآن کریم و الحاد است راه هرگونه اقدام سازش کارانه را مسدود کردند و با ترسیم استراتژی ایران در جنگ مبنی بر نابودی صدام و حزب بعث عراق خط بطلانی بر خاتمه جنگ از طریق میانجیگری کشیدند.
عراق البته ایران را مسوول آغاز جنگ دانست و اعلام کرد که دست به یک جهاد مقدس علیه ایران زده است. در شورای امنیت سازمان ملل بر سر متن بیانیهای درباره جنگ ایران و عراق بین اعضای شورا اختلاف افتاد. شوروی خواستار رسیدگی شورای امنیت به مسئله جنگ شد، ولی سایر اعضا تنها به ارسال پیامهایی به ایران و عراق جهت خاتمه دادن به منازعات بسنده کردند و از دو کشور درگیر خواستند تا دستور یک آتشبس فوری را صادر کنند. این در حالی است که پیشروی نیروهای بعثی در داخل خاک ایران همچنان ادامه داد.
انتهای پیام/ ۱۴۱