ترفند خلاقانه شهید «قربانی» برای اجرای فرمان امام خمینی (ره) علیه رژیم پهلوی

شهید امرالله قربانی از شهدای والامقام استان قم است که به امر حضرت امام خمینی (ره) با مخفی شدن در لاستیک تراکتور از خدمت سربازی رژیم طاغوت فرار کرد و در زمره حلقه حفاظت از امام (ره) درآمد.
کد خبر: ۵۴۵۵۳۴
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۸ - 15September 2022

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از قم، شهید «امرالله قربانی» از شهدای والامقام استان قم است که سابقه‌ای درخشان از حضور پرتوان و پرتلاش در دوران انقلاب اسلامی و عرصه جهاد و مقاومت در دفاع مقدس دارد.

این شهید عزیز در شهریور سال ۱۳۳۸ در روستای «قلعه آقاحمید» در جنوب غربی شهر آستانه استان مرکزی به دنیا آمد، پدرش مرحوم «سیف الله» اهل روستای مِیَم بخش کهک قم و مادرش اهل آستانه بود.

وی تا کلاس پنجم ابتدایی را در روستا خواند و سپس به اراک رفت. روز‌ها کار می‌کرد و شب‌ها درس می‌خواند. نقل است که از دستمزد کارگریش، برای بچه‌هایی که وضع مالی خوبی نداشتند کفش و لباس تهیه می‌کرد.

امرالله جوان که بود، جلسه قرآن روستا را اداره می‌کرد. سال ۱۳۵۷ در سن ۱۸ سالگی جهت خدمت سربازی به لشکر ۷۷ مشهد اعزام شد و پس از آنکه حضرت امام دستور دادند سرباز‌ها پادگان‌ها را ترک کنند، او به همراه تعدادی دیگر از پادگان فرار کرد. شهید در دستنوشته‌هایش نوشته است: «حدود هفت ساعت دور از چشم افسران رژیم طاغوت در لاستیک تراکتور مخفی شده بودم».

از اختفا در لاستیک تراکتور تا افتخار حضور در حلقه حفاظت امام (ره)

شهید قربانی پس از فرار از پادگان، لباس‌های سربازی اش را به دفتر یکی از علما در مشهد مقدس تحویل داده با لباس ورزشی به شهرستان آستانه بر می‌گردد. او نخستین کسی بود که در دوران طاغوت عکس امام را به صورت علنی به منطقه آستانه برد. با حضور این شهید بزرگوار و تلاش‌های خستگی‌ناپذیرش، فعالیت‌های انقلابی در منطقه اوج گرفت.

امرالله در سال ۱۳۵۸ به عضویت سپاه قم در آمد. به علت فعالیت‌های انقلابی و نیز علاقه ویژه خود، ارتباط وسیعی با دفتر علما پیدا می‌کند و به ویژه جذبه خاص حضرت امام (ره) وی را به سوی دفتر ایشان کشانده و در جرگه پاسداران حفاظت بیت حضرت امام (ره) قرار می‌دهد. به این ترتیب توفیق و سعادت همراهی با حضرت امام (ره) به مدت حدود سه سال در قم و جماران نصیبش می‌شود.

شهید قربانی در یادداشت‌هایش نظم و دقت امام (ره) را اینگونه توصیف می‌کند: «ما پست‌هایمان را با اعمال و رفتار دقیق حضرت امام (ره) تنظیم می‌کردیم». همجواری با حضرت امام (ره) و نفس مسیحایی وجود ایشان، جانی دوباره به او بخشید و لذا به نقاط دور و نزدیک و روستا‌های اطراف قم می‌رود و از جبهه و امام و انقلاب و ارزش‌ها برای مردم سخن می‌گوید.

خانواده، دوستان و همرزمان شهید چنین حکایت می‌کنند: در مدت حضور در فرماندهی حوزه، شب‌ها نهج البلاغه را آموزش می‌داد، در رعایت بیت المال بخصوص استفاده از خودروی سپاه نهایت دقت را داشت، بار‌ها دیده شده زائرانی از شهر‌های مختلف بر مزار شهید در گلزار شهدای شهر آستانه استان مرکزی حاضر می‌شوند و از کرامات شهید سخن می‌گویند.

در سال ۱۳۵۹ به منطقه دهلران اعزام و مجروح شد. برای بار دوم در شهریور ۱۳۶۲ به منطقه گیلانغرب اعزام شد و مسئول محور شهید بهشتی این خط بود.

«اصغر اصغری» از همرزمان شهید قربانی روز شهادت این شهید عزیز را چنین روایت می‌کند: «صبح روز ۲۷ شهریور سال ۱۳۶۲، با یکدستگاه موتور سیکلت تریل به محور ما آمد. پرسیدم کجا بودی؟ گفت: با تعدادی از بچه‌ها رفتیم غسل شهادت کردیم. گفتم: مگر چه خبر است؟ عملیات که نیست؟ گفت: همیشه باید آماده شهادت باشیم و به من چند نکته توصیه کرد و رفت»

شهید قربانی پس از ابلاغ گشت شناسایی از طرف فرمانده گردان در جبهه گیلانغرب و محدوده خاک عراق، ماموریت را با موفقیت به انجام می‌رساند و هنگام بازگشت، به همراه صادقی و اکبری دو همرزمش بر اثر برخورد با مین به شهادت می‌رسند.

بدین سان شهید امرالله قربانی به امر خدا در روز عید قربان سال ۱۴۰۳ قمری مصادف با ۲۶ شهریور سال ۱۳۶۲ شمسی در مسلخ عشق قربانی شد و نامش در زمره شهدای استان قم، شهدای روستای میم شهرستان کهک قم و شهدای لشکر ۱۷ امام علی بن ابی طالب (ع) ثبت گردید.

بدلیل فعالیت های شبانه روزی این فرمانده رشید سپاه اسلام در حوزه دو مقاومت بسیج قم، نام این حوزه به نام شهید قربانی ثبت شده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار