به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، پایگاه اینترنتی شبکه «الجزیره» در گزارشی به روند پیشرفت تسلیحات رژیم صهیونیستی اشاره و نوار غزه را به مثابه میدان آزمایش این تسلیحات توصیف کرد؛ روندی که هیچگاه به موفقیت نرسیده و همواره متحمل شکستهای سنگینی از مقاومت فلسطین شده است.
در گزارش الجزیره آمده است که رژیم صهیونیستی از محاصرهای که بر نوار غزه تحمیل کرده بود برای توسعه صنایع نظامی خود بهرهبرداری کرد و به همین منظور در دوران محاصره نوار غزه این منطقه را «رژیم متخاصم» خواند و در آن به عملیات نظامی پرداخت. تلآویو به مدت ۱۵ سال است که از جنگ با مقاومت فلسطین برای استفاده از سلاحهای جدید خود، آزمایش و توسعه آنها استفاده میکند. با این حال، اسرائیل با وجود زرادخانه تسلیحاتی که ساخته است، نتوانسته به اهداف خود از جنگهای پی در پی در غزه دست یابد؛ چرا که جناحهای مقاومت توانستند تواناییهای نظامی خود را افزایش دهند، با تحولات سازگار شوند و با سلاحها و نوآوریهای اسرائیلی مقابله کنند.
مقاومت در توسعه توان موشکی خود و هدف قراردادن شهرکهای صهیونیستنشین با موشک به موفقیتهای بیسابقهای دست یافت. این در حالی است که تلآویو هزینههای هنگفتی برای توسعه و پیشرفت سامانه گنبد آهنین تخصیص داد که تاکنون در رهگیری موشکهای مقاومت ناموفق بوده است. در ادامه مهمترین تسلیحاتی که رژیم صهیونیستی در غزه آزمایش کرده و در طول جنگهای مکرر خود با مقاومت فلسطین ساخته است، ذکر شده است.
سامانه دفاع هوایی «گنبد آهنین»
در آغاز سال ۲۰۰۷، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی با همکاری صنایع هوافضا، توسعه سامانه «گنبد آهنین» را به عنوان یک سامانه دفاع هوایی متحرک برای رهگیری موشکهای کوتاه برد و پهپادها آغاز کرد. این سامانه برای رهگیری موشکهای کوتاه برد پرتاب شده از نوار غزه با برد ۴۰ تا ۱۰۰ کیلومتر توسعه یافت. اما در جریان جنگهای نوار غزه و با توسعه قابلیتهای مقاومت موشکی و پرتاب موشکهای میانبرد و شلیک موشکهایی که ۱۰۰ گلوله را به یکباره حمل میکردند و به عمق سرزمینهای اشغالی میرسیدند، ناتوانی گنبد آهنین در ایجاد امنیت جوی و ناتوانی آن در رهگیری موشکهایی که در مناطق پرجمعیت فرود آمده بودند، آشکار شد.
بعد از آن و در تلاش برای پر کردن شکافها و کاهش میزان شکست، یک سیستم گنبد آهنین برای رهگیری موشکهای میانبرد و مکانیسمهای پشتیبانی که تحت پرتوهای لیزر عمل میکردند، توسعه داده شد و به تکمیل رسید. اما علیرغم توسعه و نوسازی گنبد آهنین، نتوانست امنیت و مصونیت هوایی شهرکهای صهیونیستنشین را که تحت تأثیر گلولههای موشکی جناحهای مقاومت قرار گرفته بودند، ایجاد کند.
سیستم پدافند هوایی «فلاخن داوود»
فلاخن یا زنجیر داوود یک سیستم پدافند هوایی اسرائیلی است که با مشارکت شرکت اسرائیلی رافائل و شرکت آمریکایی ریتون (Raytheon Company) طراحی شده است. وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که سامانه موشکی «فلاخن داوود» در جریان جنگ با مقاومت فلسطین و در نبرد غزه، یک دور آزمایش را پشت سر گذاشته است. فلاخن داوود برای سرنگونی و رهگیری موشکهایی با برد ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر، هواپیما یا موشکهای کروز پرواز در ارتفاع کم طراحی شده است.
این سیستم پس از شکست سامانه گنبد آهنین در رهگیری موشکهایی که عمق اسرائیل را هدف قرار داده بود، برای جبران این ناکارآمدی طراحی شد. فلاخن داوود به مجموعه تسلیحات رژیم صهیونیستی آمد تا از گنبد آهنین پشتیبانی کرده و جای نقصهای سیستمهای راداری آن را برای رهگیری موشکهای بالستیک کوتاه برد، موشکهای هدایت شونده و پهپادها پر کند. سامانه «خِتص» به معنی پیکان، سامانه دیگری بود که تلآویو برای پوشش نقصهای گنبدآهنین ساخت؛ این سامانه که به وسیلهی لیزر برای رهگیری موشکهای دوربرد کار میکند، برای تقویت امنیت هوایی رژیم صهیونیستی به کار گرفته شد.
سامانه موشکی «عصای جادویی»
توسعه سامانه موشکی عصای جادویی در سال ۲۰۱۷ برای رهگیری موشکهای میانبرد به همراه سامانه گنبد آهنین صورت گرفت تا ایرادات و نقصهای این سامانه را که در طول جنگ با غزه در رهگیری موشکهای کوتاهبرد و میانبرد مقاومت در شهرکهای صهیونیستنشین مشخص شد، برطرف کند. توسعه عصای جادویی با هدف تکمیل سامانههای چندلایه موشکهای پدافند هوایی در نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار گرفت؛ وظیفه این سامانه جدید رهگیری موشکهای جنبش حزبالله لبنان و همچنین موشکهای پیشرفته جنبش حماس در فلسطین بود که تلآویو بیم رسیدنشان به شهرکهای خود را دارد.
سامانه دفاعی «Kirin-Or»
سامانه «Kirin-Or» که در آخرین جنگ در نوار غزه آزمایش شد، یک سامانه دفاعی است که با تسلیحات لیزری برای محافظت در برابر موشکهای کوتاهبرد، راکتها، موشکها و پهپادها کار میکند. قرار بود این سیستم برخلاف گنبد آهنین عمل کند که در رهگیری همه موشکها و پهپادها و ایجاد حفاظت و مصونیت ناموفق بود تا خلأها و ناتوانی سیستمهای دفاع هوایی تلآویو در حفاظت از مناطق اشغالی و شهرکهای پرجمعیت صهیونیستنشین آشکار شد.
توسعه این سامانه پس از ناکامی گنبد آهنین در رهگیری تمامی موشکهای میانبردی تداوم یافت که مقاومت در جریان درگیریهای نظامی به اعماق شهرکهای صهیونیستنشین شلیک میکرد. با وجود رونمایی صهیونیستها از این سامانه، مقاومت حتی تل آویو و شهرکهای اشغالی آن سوی تلآویو را نیز با موشکهای بمباران کرد که هم خسارات مالی زیادی به بار آورد و هم ناکارآمدی سیستمهای دفاع هوایی جدید را آشکار سازد.
استراتژیِ «ارتش پهپادی»
در بحبوحه شکست اخیر ارتش رژیم صهیونیستی در نبرد با نوار غزه، شکست سناریوی تضعیف حاکمیت حماس، دوری از نبردهای مستقیم با جناحهای مقاومت، یا حملات زمینی و به دلیل ترس تلآویو از شکست در نبردها و احتمال وارد شدن خسارات سنگین به نظامیان صهیونیست، این رژیم به استفاده از پهپاد برای مقابله با گروههای مقاومت در هوا متوسل شد. بعد از آن و با شکست رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف خود در هوا، ناکامی در تقلیل توانمندیهای نظامی مقاومت، فشار برای غیرنظامی کردن غزه و تلاش برای مقابله جناحهای مقاومت با پهپادها و موشکهای زمین به هوا، تلآویو مجبور به ساخت پهپادهایی برای عکاسی، نظارت، جاسوسی، جمعآوری اطلاعات و حمله شد. در نتیجه، ارتش موسوم به «ارتش پهپادها»ی اشغالگران، برای استفاده صهیونیستها در حملات تهاجمی، انفجار، تخریب و ترور به کار گرفته شد.
خودروهای نظامی؛ از «گاردیوم» تا «فورد اف ۳۵۰»
با تحمیل محاصره به نوار غزه، ارتش رژیم صهیونیستی خودروی نظامی «گاردیوم» را که از راه دور کنترل میشود، در حصار امنیتی با کرانه باختری مستقر کرد؛ خودرویی که در تیراندازی تخصص دارد. این یک ماشین جنگی و یک «ربات تهاجمی» است که ماموریتش شلیک و کشتن بدون توجه به هویت هدف است. این خودرو نظامی در حصار امنیتی با نوار غزه به منظور ارعاب و وحشت فلسطینیان به کار گرفته شد تا از نزدیک شدن آنها به حصار امنیتی صهیونیستها جلوگیری شود.
خودروی نظامی «فورد اف ۳۵۰» به موازات ورود خودروی نظامی گاردیوم به خدمت نظامیان صهیونیست، توسعه یافت و مجهز به دوربین، سلاح، مسلسل، تفنگ و مسلسل سبک شد. این خودرو همانند تلهای بود که برای فلسطینیها در حصار امنیتی با غزه بسته شده است و وقتی کسی به آن نزدیک میشود، مورد هدف گلوله قرار میگیرد؛ این وسیله نقلیه برای سرکوب پهپادهای بازگشته از ماموریت و پایان دادن به زندگی فلسطینیها مورد استفاده تلآویو قرار گرفت.
پایان پیام/ ۱۳۴