مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان:

شهدا توانستند معادلات جنگ تحمیلی را تغییر دهند

«جهانگیری» گفت: امثال حسن باقری‌ها، همت‌ها و شهید سلیمانی‌ها و حتی بچه‌های خود هرمزگان شهید موسی درویشی‌ها و شهید حاجبی‌ها توانستند معادلات جنگ تحمیلی را تغییر دهند.
کد خبر: ۵۴۸۵۶۲
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۰۳:۱۳ - 06November 2022

جهانگیری2

«اسمعیل جهانگیری» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان با حضور در دفتر خبرگزاری دفاع مقدس هرمزگان در گفت‌و‌گو با خبرنگار دفاع‌پرس، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، اظهار داشت: در سیر تاریخ که می‌نگریم، زمانی که انبیای الهی در مقابلشان نمرودها و فرعون‌ها هستند، بعد از انبیاء در زمان ائمه معصومین (ع)، حضرت سیدالشهدا به فرماندار مدینه در آن زمان فرمودند، مثل من حسین با مثل یزید هرگز بیعت نخواهد کرد و سر سازش نخواهد داشت پس این تقابل همچنان وجود داشته و امروز وجود دارد و در آینده نیز وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: جنگ شاید از نظر نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران برای همیشه منتفی باشد به لحاظ اینکه شیرمردان فرزندان حضرت روح الله چنان ضربه شصتی را اواخر دهه 50 و در دهه 60 نشان دادند که برای همیشه دشمنان ما را از این حیثی که بخواهند علیه ما حرکت نظامی داشته باشد مایوس کرده است.

جهانگیری تصریح کرد: جنگ اقتصادی همچنان وجود دارد و اتفاقا تمام عیار و همه جانبه در جریان است، جنگ سیاسی، جنگ تبلیغاتی و رسانه‌ای که همه آن جنگ ها را نیز مدیریت می‌کند.

این مسئول عنوان کرد: جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی جدی‌تر و محکم‌تر از جنگ نظامی و حتی جنگ اقتصادی است که امروز شاهد هستیم بنابراین از این جهت مسئولیت ما را سنگین می‌کند به خصوص در حوزه کاری ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقریبا جنگ افزارها در جنگ تبلیغاتی نیز رسانه است، ابزارهایی که به نوعی وابسته به وزارت ارشاد نیز می باشد وتنگاتنگ باهم درارتباط هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: در تحریم نظامی که هیچ سلاحی به ما فروخته نمی‌شد، ما باید در بازارهای دست چندم با روش های مختلف جزئی‌ترین سلاح ها را می‌توانستیم تهیه کنیم اما از آن طرف هم، سلاح های شرقی در جنگ پیدا می‌شد یعنی تانک‌های 72t روسی یا شوروی، هواپیماهای سوخو، میگ‌ها، میراژهای فرانسوی، مین‌های ضدنفر، ضد خودرو، ضد زره ایتالیایی و سلاح‌های کشتار جمعی که هرگز آنها پایبند به آن معاهدات هم نیستند.

جهانگیری اضافه کرد: اطلاعاتی که آمریکایی ها می‌دادند، رادارهایی که آمریکایی ها در مرزهای ما در فاو به کار گذاشته بودند. همه اینها طرف صدام بود ما حتی از خرید گونی‌های کنفی و سیم خاردار محروم و تحریم بودیم و آن زمان بودند انسان‌های بزرگی مانند شهید حسن باقری که فرمودند‌: ما باید به خود جرات بدهیم ما این استراتژی را باید در این جنگ عوض کنیم این نوع جنگیدن به درد نمی‌خورد، ما باید جهانی فکر کنیم و منطقه‌ای عمل کنیم و توانست امثال ‌باقری و همت‌ها و شهید سلیمانی‌ها و حتی بچه‌های خود ما هرمزگان شهید موسی درویشی ها و شهید حاجبی ها معادلات جنگ تحمیلی را تغییر دهند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد هرمزگان افزود: همه ما می دانیم که یک سال اول جنگ که بنی صدر فرمانده کل قوا بود، تصمیم گیری‌های جنگ توسط بنی صدر و امثال او اتخاذ می‌شد و بچه‌های انقلابی و جهادی، بسیجی و حزب اللهی در تصمیم گیری‌های جنگ هیچ نقشی نداشتند، ما هم کار خاصی نکردیم جز آن حرکت های مردمی که توانستیم موتور جنگی عراق را متوقف کنیم اما پس از اینکه ابتکار عمل دست بچه های انقلابی با روحیه جهادی افتاد، این مسئله تغییر کرد.

وی بیان داشت: ابتدا عملیات های کوچک را انجام دادیم و سپس عملیات های بزرگی را توانستیم طراحی کنیم مانند عملیات ثامن الائمه که این عملیات انجام شد و منتج به شکستن حصر آبادان شد.

‌جهانگیری تصریح کرد: بعد از آن عملیات طریق القدس که در منطقه بستان و سوسنگرد و جبهه میانی انجام شد و توانستیم سمت چذابه و تپه های الله اکبر آزاد کنیم، بعد از آن عملیات ها بزرگتر شد چرا که ابتکار عمل دست بچه های حزب اللهی بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اضافه کرد: عملیاتی مانند عملیات فتح المبین در دشت عباس انجام شد کیلومترها آنجا خاک آزاد شد و توانستیم دشمن را از مرزهای خودمان در شمال خوزستان بیرون کنیم.

وی عنوان کرد: بعد از آن عملیات بزرگی مانند عملیات بیت المقدس انجام شد که در دهم اردیبهشت سال 1361 این عملیات آغاز شد که تا سوم خرداد سال 1361 این عملیات تقریبا 24 روز طول کشید هم توانستیم خاک خودمان را آزاد کنیم و هم توانستیم موتور جنگی رژیم بعث عراق را منهدم کنیم و هم توانستیم تعداد زیادی از بعثی ها را به اسارت خودمان در بیاوریم.

جهانگیری خاطرنشان کرد: در عملیات فتح المبین توانستیم قریب به 17 هزار نفر و در عملیات بیت المقدس موفق شدیم 19 هزار نفر از بعثی‌ها را به اسارت خودمان در بیاوریم. این باعث شد که به یک خودباوری مضاعفی دست پیدا کنیم و این نشان دهنده این است که هر وقت ما به داشته‌های خودمان اتکا کنیم، توکل به خدا داشته باشیم و تلاش مجاهدانه‌ای نیز داشته باشیم، حتما به اهداف خوبی دست پیدا می‌کنیم.

انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها