به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، در بخشنامه شماره ۴۹۳۸۱ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۱۱ سازمان اداری و استخدامی کشور آمده است:
با عنایت به سیاستهای کلی نظام در امور ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و ساماندهی امور ایثارگران «ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی)» و قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، ارتقاء و حفظ منزلت ایثارگران در صحنههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بهموجب سند چشمانداز بیستساله جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای تحولی دولت سیزدهم، پیگیری اجرای قوانین و مقررات مربوط به ایثارگران در دستگاههای اجرایی و در اجرای ماده (۱۴) قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب مجلس شورای اسلامی، «شرح وظایف پست سازمانی مشاور وزیر و هماهنگکننده امور ایثارگران دستگاههای اجرایی» به شرح زیر ابلاغ میشود:
شرح وظایف پست مشاور وزیر و هماهنگکننده امور ایثارگران دستگاههای اجرایی:
۱ – ارتباط مؤثر با تشکلهای ایثارگری مردمی جهت استفاده از ظرفیت آنها برای بهبود پیشرفت اهداف و رسیدن خدمات به ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و حمایت از کارآفرینان و شرکتهای دانشبنیان و خلاق مرتبط با ایثارگران در چارچوب ضوابط و مقررات.
۲- بررسی و ارائه پیشنهادها و نظرات کاربردی برای حسن اجرای قوانین و مقررات مربوط به ایثارگران و رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در امور ایثارگران.
۳- هدفگذاری، تبیین خطمشی و تدوین سیاستهای اجرایی، راهبردها و نقشه راه در جهت تشکیل شورای فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت و تدوین برنامههای عملیاتی جاری و توسعهای متناسب با مأموریتهای دستگاه مربوطه و پیگیری و جمعآوری عملکرد سالانه و ارائه گزارش مربوطه در خصوص نحوه و میزان ارائه خدمات و تسهیلات بهصورت ادواری و سالیانه توسط دستگاه مرتبط به استناد تبصره (۱) ذیل ماده (۷۴) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران.
۴- پیگیری و هماهنگی لازم جهت اجرای برنامهها و مسابقات فرهنگی، ورزشی، هنری و ... در بین ایثارگران در ایام و مناسبتهای مختلف، برگزاری جشنوارهها، همایشها، یادوارهها، نمادها و نگارخانهها، نمایشگاهها و حمایت از تألیفات، مقالات و پایاننامههای مرتبط در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت و برنامهریزی و هماهنگی بهمنظور نامگذاری اماکن و ساختمانهای دستگاههای اجرایی و واحدهای وابسته به نام شهدا (با اولویت شهدای دستگاه مربوطه).
۵- هماهنگی و نظاممند کردن فرآیند دیدار مستمر مسئولین (طرح سپاس) در سطوح مختلف با خانواده معظم شهدا و ایثارگران دستگاه با عنایت به تأکید مقام معظم رهبری و همچنین بر اساس ابلاغیه شماره ۹۷۸۱ تاریخ ۲۱/۰۱/۱۴۰۱ معاون اول محترم رئیسجمهور و ساماندهی نحوه تقدیر و تجلیل از ایثارگران دستگاه مربوطه.
۶- هماهنگی و ایجاد وحدت رویه در ارائه خدمات مطلوب به ایثارگران «موضوع تصویبنامه شماره ۳۸۶۱۴/ت ۳۸۸۴۴هـ تاریخ ۱۳/۱۲/۱۳۸۲ هیئت محترم وزیران» و آئیننامه ترویج فرهنگ شهادت و ایثار «موضوع تصویبنامه شماره ۱۰۵۱۱۵/ت۳۶۶۸۰هـ تاریخ ۱۳/۰۵/۱۳۸۹ هیأت محترم وزیران»، اعلام نظر عملیاتی برای بهبود ارائه خدمات به ایثارگران دستگاه اجرایی متبوع و پیگیری اجرای آن و پیگیری هزینهکرد بودجههای سنواتی و اعتبارات تخصیصی در موضوعات مرتبط با ایثارگران.
۷- بررسی و ارائه پیشنهاد در خصوص برنامهها، فعالیتها، تنظیم پیشنویس بخشنامهها و دستورالعملهای داخلی مرتبط با ایثارگران جهت ارائه به بالاترین مقام دستگاه متبوع.
۸- عضویت و حضور فعال و مؤثر در جلسات درون و برونسازمانی مانند؛ شورای معاونان، کمیته انتصابات، شورای فرهنگی، کمیته منابع انسانی، هیأت رسیدگی به تخلفات اداری و هسته گزینش حسب تشخیص بالاترین مقام دستگاه اجرایی و ایجاد کمیتهها و کارگروههای داخلی مرتبط و برقراری ارتباط مؤثر با نهادهای متولی در جهت ارائه خدمات مطلوب به ایثارگران.
۹- انجام بررسیهای کارشناسی بهمنظور توانمندسازی فردی و جمعی و اهتمام به پرورش استعدادها و ارتقاء سطح علمی، فنی و فرهنگی ایثارگران در راستای نقشآفرینی فعال و مؤثر آنها در عرصههای مختلف و اولویت دادن به استفاده از ایثارگران در بخشهای مدیریتی در شرایط مساوی، مطابق با بند (۶) سیاستهای کلی نظام در امور «ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران».
۱۰- ایجاد بانک اطلاعاتی ایثارگران دستگاه اجرایی متبوع و پیگیری اجرای آراء صادره از کمیسیون ماده (۱۶) بنیاد شهید و امور ایثارگران در دستگاه مربوطه.
۱۱- بررسی عملکرد مدیران اجرایی دستگاه متبوع خود در خصوص نحوه اجرای قوانین و مقررات مرتبط با ایثارگران از جهت ایجاد رضایتمندی و اثربخشی و ارائه نظرات اصلاحی و تهیه و ارسال گزارش اقدامات مربوطه به بالاترین مقام دستگاه و بنیاد شهید و امور ایثارگران.
۱۲- بررسی و ارائه پیشنهادها در خصوص پیشبینی پستهای سازمانی، نیروی انسانی و امکانات اداری در شأن ایثارگران دستگاه اجرایی مربوطه و پیگیری آنها از بالاترین مقام دستگاه و ارائه گزارش به بنیاد شهید و امور ایثارگران.
۱۳- بررسی و شناسایی نیازهای واقعی و پیگیری ارائه خدمات مؤثر به ایثارگران و خانوادههای آنان در ابعاد مختلف فرهنگی، علمی، آموزشی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی، بیمهای، معیشتی، اشتغال، مسکن، حقوقی، اداری، رفاهی و استخدامی با حفظ اصول عزتمندی، عدالت و روحیه خوداتکایی و شئون ایثارگری «بر اساس بند (۸) سیاستهای کلی نظام در امور ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران» و نظارت بر تحقق جذب سهمیههای استخدامی (۵%+ ۲۵%) ایثارگران در دستگاههای اجرایی در چارچوب ضوابط و مقررات.
۱۴- مطالبه، پیگیری، هماهنگی، اجرا و تمهیدات و اقدامات لازم در خصوص ایثارگران بر عهده مشاوران محترم ایثارگران بوده و ضروری است گزارش پیگیری و پیشرفت در رسیدگی امور ایثارگران و مطالبات آنان در وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی متبوع خود را به بالاترین مقام دستگاه مربوطه و بنیاد شهید و امور ایثارگران ارائه نمایند.
میثم لطیفی - معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور
انتهای پیام/ 112