به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، حجتالاسلام والمسلمین «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور در مراسم افتتاحیه سی و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی که صبح امروز با حضور جمعی از علمای شیعه و سنی در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: این نشست موجب درک مشترک بین همه شخصیتهای موثر در جهان اسلام میشود. درک مشترک یعنی اینکه بدانیم جهان اسلام چه داشتهها و سرمایههای عظیمی دارد که روحیه مقاومت ایستادگی مقابل دشمن یکی از این سرمایه های عظیم است.
حجتالاسلام رئیسی تصریح کرد: نگاه دین اسلام حاکی از آن است که اسلام میتواند همه نیازهای بشر را رفع کند و انسان میتواند با اتکا به خدا زندگی سعادتمندی را برای خود به وجود بیاورد.
رئیس جمهور با بیان اینکه حقیقتاً در جهان معاصر، ما به نام دین و ارزشهای دینی قیام کردیم، گفت: امروز پرچمی که امام رضوان الله علیه برافراشتهاند، پرچم اتحاد بین همه مسلمانان در سراسر عالم با همه گویشها و در همه اقلیمها با همه نگاههایی که وجود دارد است.
وی با بیان اینکه باید از ترفندهای دشمن برای کوچک شمردن تواناییهای جهان اسلام آگاه شویم، تصریح کرد: امروز مسلمانان اشتراکات بسیار فراوانی دارند که میتواند قدرت عظیمی را در عالم پدید آورد و حقیقتاَ میتواند تمدنی پدید آورد که در مقابل همه تمدنهای عالم سر خود را بلند کند و بگوید ما از مدنیت برخوردار هستیم و میتوانیم در مقابل همه تمدنهای بشری سخن و روش داشته باشیم.
رئیسجمهور تاکید کرد: این کنفرانس کمک میکند که به درک مشترک بین همه شخصیتهای اثرگذار در جهان اسلام که چه سرمایه عظیمی به اسم دین و دینداران و مسلمانان و معتقدان به دین، سرزمینهای اسلامی، جوانان با گرایش به معنویت و دین، روحیه مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمن و آماده بودن برای زندگی دین مدارانه، نیروهای فرهیخته و عالم و عامل برای اندیشه در مقابل جریان الحادی و سکولار و تکفیری داریم.
وی خاطرنشان کرد: بیندیشید که دشمن در چه جایگاهی است و چه ترفندهایی دارد. بیندیشید؛ به نام دین امروز پرچمی که امام برافراشتند، پرچم اتحاد بین همه مسلمانان در همه اقلیمها با همه گویشها است. امروز مسلمانان اشتراکات بسیار زیادی دارند. این اشتراکات می تواند قدرت بزرگ و مدنی به نام دین پدید آورد و در برابر همه تمدنهای مدعی امروز عالم سر بلند اعلام کند که برای سبک زندگی انسان معاصر ، سخن و مدل داشته باشد.
رییسجمهور با بیان اینکه «پیام این کنفرانس این است که ما به عنوان دین میخواهیم زندگی انسان معاصر رقم بخورد» خاطرنشان کرد: شهدای جهان اسلام، بیداری ایجاد کردند. برخی فکر میکردند اسلام، امری شخصی است ولی به برکت خون شهدای اسلام، بیداری اسلامی ایجاد شد و همه مسلمانان میخواهند مسلمان زندگی کنند و در همه شئون زندگیشان براساس اسلام عمل شود. دشمن از همین میترسد.
وی ادامه داد: بعد از جنگ جهانی اول و دوم و ایجاد دو بلوک شرق و غرب و فروریختن بلوک شرق، دشمن بررسی کرد که چه مانعی میتواند در مقابل نظام سلطه بایستد؟ آنها به این نتیجه رسیدند تنها مانعشان اسلام است و نقشه کشیدند اجازه ندهند اسلام در دنیا رواج یابد. ایجاد دولتهای وابسته، امپراتوری رسانهای ، راهاندازی گروههای تکفیری ، اهانت به مقدسات اسلام، رواج تکفر افراطی و تکفیری از حلقههای یک زنجیره از سوی دشمن برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان بود. تصمیم گرفتند قدرت دین سربلند نکند.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه «نقش علما و فرهیختگان جهان اسلام نقش بیبدیلی است»، اظهار کرد: امروز اتحاد مسلمانان نه یک تاکتیک بلکه راهبرد و استراتژی اساسی است. مقتدای بصیرتآفرین ما امام خامنهای است همواره بر این راهبرد تاکید کردهاند که امروز وحدت جهان اسلام یک ضرورت اجتنابناپذیر است. ترجمان این نگاه آن است که هر کس با قلم، بیان، عمل، فعل و ترک فعل در جهت وحدت عمل کند، کمک کرده و هر کس ایجاد تفرقه کند حتما در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به توطئه و فتنه دشمن در جهان اسلام اظهار کرد: انسجام و وحدت و یکپارچگی، دشمنشناسی و دشمنستیزی و بصیرت در دین دشمن را شکست داد. امروز نقش مهم علما این است که بصیرتافزایی و معرفتافزایی کند. امروز وظیفه همه روشنگری درباره جایگاه اسلام و ناتوانی دشمن است. رهبر انقلاب همواره بر جهاد تبیین تاکید دارند. امروز دشمن با وجود همه ادعاها بسیار ناتوان هستند. آنها خود را صاحب منطق جلوه میدهند اما منطق و استدلال را نمیفهمند نمیتوانند حقایق را درک کنند بنابراین راه مقابله با آنها ایستادگی و مقاومت است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: آنهایی که فکر میکردند که راه نجات فلسطین در مذاکره است، اشتباه کردند. جریان سازش با رژیم صهیونیستی شکست خورد و اکنون فرهنگ جریان مقاومت پیروز شده است. مگر قرارداد شرم الشیخ اسلو و کمپ دیوید کاری پیش برد؟ مگر آنها به قراردادها پایبندند؟ آنها میثاق شکنند. رژیم صهیونیستی پیمان و میثاق نمیفهمند؛ بنابراین در مقابل آنها باید ایستادگی کرد. امروز گروههای مقاومت در فلسطین و لبنان ابتکار عمل را گرفتهاند.تا دیروز ابتکار عمل در اختیار سازمانهای به اصطلاح آزادیبخش بود اما در جریان جنگ 22 روزه، 33 روزه یا هشت روزه گروههای مقاومت بهم آموختند، راه مقابله با رژیم صهیونیستی ایستادگی است.
حجتالاسلام رئیسی تاکید کرد: ما علاوه بر حمایت از جریان مقاومت، ارتباط با کشورهای خارجی را در اولویت سیاست خارجی خود قرار دادهایم. در امور اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مسلمانان برای ما در اولویت هستند.
رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه «عادیسازی با برخی دولتهای سست عنصر برای رژیم صهیونیستی امنیتساز نیست»، ادامه داد: این عادی سازی شاید با برخی افراد سست عنصر باشد نه با ملتهای مسلمان. مسلمانان هرگز عادیسازی را نپذیرفته و نمیپذیرند. مگر میشود با کسانی که زن و کودک میکشند و زندان غزه ایجاد کردهاند عادی سازی شود. دل مسلمانان با آنها مگر میشود صاف شود. این عادی سازی هرگز برای رژیم صهیونیستی امنیت ساز نخواهد شد.
وی با اشاره به تلاش دشمن برای به حاشیه بردن مساله فلسطین اظهار کرد: زهی خیال باطل. مساله فلسطین همچنان مساله جهان اسلام است.
رئیسجمهور همچنین با بیان اینکه «در برنامههای جمهوری اسلامی ایران مبارزه با ظلم، تروریست و تکفیر وجود دارد»، گفت: کینه دشمن هم به خاطر همین مساله است. دشمن مدعی مبارزه با تروریزم است اما شهید سلیمانی و المهندس قهرمان مبارزه با تروریزم هستند و منطقه را از داعش پاک کردند در حالی که خود آنها در مبارزات انتخاباتیشان اعتراف کردند که جریان تروریستی را ایجاد کردند. شهادت قاسم سلیمانی به چه معناست؟ آیا طرفداری از تروریست است یا مقابله با تروریست است؟ مدعیان حقوق بشر در جایگاه ضدیت با حقوق بشر قرار دارند و بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند و اگر کیفرخواستی تنظیم شود کیفرخواست بلندی از جنایت آنها خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: رسیدن به درک مشترک در این کنفرانس به صلح پایدار و امنیت پایدار در کشورهای اسلامی کمک میکند ما یکبار دیگر باید داشتههایمان را مرور کنیم. گفتوگوی بین ادیان باید دنبال شود. این گفتوگوها میتواند بسیاری از اختلافات را بررسی کرده و بر اشتراکات تاکید کند. ارتباط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بین مسلمانان ضرورتی است که ما آن را دنبال میکنیم.
حجتالاسلام رئیسی تاکید کرد: در این نشست بر حفظ وحدت مسلمانان به عنوان یک ضرورت جهان اسلام تاکید شود و مسائل اختلافی به صورت علمی، پژوهشی و تحیقاتی و به دور از تعصبات دنبال شود. نگاه تقریبی در سیره ائمه و اهل بیت(ع) وجود دارد. همین تفکر کار را پیش خواهد برد اما تفکر تخریبی خطرناک بوده و باید به حاشیه رانده شود.
انتهای پیام/411