به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، حجتالاسلام و المسلمین «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور امروز (شنبه) در همایش ملی منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی که در سالن مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد با بیان اینکه مسائل فرهنگی اقتضا میکند همراه با اقناع سازی باشد، اظهار داشت: این مسائل بخشنامهای فقط نیست و باید افکار عمومی اقناع و به سوالات و شبهات پاسخ داده شود، از این رو تصمیمات فرهنگی باید همراه با اقناع سازی باشد.
حجتالاسلام رئیسی هویت فرهنگی را سرچشمه اقتدار ملت دانست و افزود: تهاجم فرهنگی صرفا برای امروز نیست و همواره وجود داشته زیرا این هویت برای ملت ما اقتدارساز است. باید روشنفکران و رصدکنندگان مسائل فرهنگی و اجتماعی، به تهاجمات فرهنگی قبل از اینکه دیگران متوجه شوند، هشدار دهند، زیرا جایگاه روشنفکری همین را اقتضا میکند. اگر روشنفکر به موقع متوجه آسیب نشود و در جهت رفع آن هشدار ندهند و اقدام نکند، جایگاه روشنفکری او زیر سوال قرار میگیرد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: چابک سازی دستگاههای فرهنگی طوری که بتواند نقش آفرین باشد و مساله محور کار کند و با نگاه به حل مساله و نوع مخاطبانی که دارد، باید انجام شود.
وی مخاطب محوری، مساله محوری و چابک بودن دستگاههای فرهنگی برای رسیدن به اهداف هر سازمان را مورد تاکید قرار داد تا شاهد دوباره کاریها و چند باره کاریها نباشیم.
رئیس جمهور همچنین گفت: تعیین نسبتهایی که بین دستگاههای فرهنگی رسمی و غیررسمی مانند خانواده، مسجد و هیات بسیاری از ساختارهای فرهنگ ساز در جامعه وجود دارد، مهم است، چون دستگاههای فرهنگی غیر رسمی در تعلیم و تربیت نقش قابل توجه و تعیین کنندهای دارند.
حجتالاسلام رئیسی تاکید کرد: در بررسی ساختارهای فرهنگی حتما لازم است قوانین بازنگری و به روزرسانی شود و در همین راستا رهبر معظم انقلاب اسلامی به هر سه قوه دستور دادند تنقیح قوانین را دنبال کنند.
رئیس جمهور بار دیگر بر انجام مطالعات برای بروزسانی قوانین تاکید و آن را ضرورت اجتناب ناپذیر عنوان کرد و گفت که تمرکز بر اصلاحات در حوزه تعلیم و تربیت باید صورت بگیرد و در کنار آن طراحی شاخصهای سنجش میزان موفقیت برای حوزه فرهنگی که شاخصهای کمی و کیفی را ارزیابی و مورد سنجش قرار داد، هم از دیگر موضوعات مهم و اجتناب ناپذیر است.
حجتالاسلام رئیسی توسعه سواد مجازی را یک ضرورت برای خانوادهها و برای همه عنوان کرد و گفت: توسعه سواد مجازی خود یک سوادی لازم دارد که باید به تمام ابعاد اشراف داشته باشند و مسئول ان آموزش و پرورش است.
وی شناساسی ظرفیت زنان در حوزههای فرهنگی، آموزشی و اقتصادی و سیاسی و اجتماعی را مهم عنوان کرد و افزود: صدا و سیما در این زمینه مسئولیت بزرگی دارد و این ظرفیتهای زنان که همواره مورد تشویق رهبری هستند باید در جامعه شناسایی و معرفی شود و بکارگیری همه الگوهای فرهنگی با تاکید به فعال شدن معاونتهای پژوهشی در بخشهای مختلف به ویژه آموزش و پرورش از دیگر موضوعات مهم است که باید توجه شود ومحوریت بخشهای تربیتی و پژوهشی مهم است
رئیس جمهور ساماندهی تعاملات فرهنگی را مهم خواند و گفت: آنهایی که قصد تعامل فرهنگی با جمهوری اسلامی را دارند و برنامه ریزی برای مقاومت در مقابل با آن فرهنگیهای که میخواهند به مبانی هجوم ببرند آمادگی وجود دارد، اما آنهایی که میخواهند تهاجم کنند باید ایستادگی کرد که ساز و کار خود را دارد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در این توفان جنگ سایبری، کشوری که مبانی فرهنگی غنی و مستحکمی داشته باشد، هرگز تکانهها او را تکان نخواهد داد؛ اگر مبانی محکم باشد و صیانت شود، نباید از توسعه الکترونیک نگران شد، زیرا هرروز پدیدهای نو به میدان میآید و نگرانی زمانی است که هویت ملی تهدید شود.
حجتالاسلام رئیسی با یادآوری یکی از مصاحبهها درباره «گفتگو» گفت: گفتگو در جهت رفع شبهات و در جهت پیشرفت امور بسیار موثر است مقام معظم رهبری سالهای قبل بارها فرموده اند بر کرسیهای آزاد اندیشی و حتما کرسیهای گفتگو در مجامع علمی و فرهنگی کشور فعال شود، زیرا در جهت توسعه فرهنگی نقش آفرین خواهد بود.
رئیس جمهور درباره راههای تحقق آن گفت: با همکاری همه دستگاهها این محقق میشود بنده مجری هستم و همه باید به همه کمک کنیم تا همه این اتفاقها در ساختار توسعه فرهنگی اتفاق بیفتد. ما باید بتوانیم حداکثر در هر فصلی ارزیابی داشته باشید با شاخصهای مشخص و ببینیم به اهداف رسیدیم یا نه و ایراد کار در کجا بوده است و در این راستا باید تقسیم مسئولیت شود و با حساسیت دنبال شود.
همایش ملی منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور توسط پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان نهادهای فرهنگی همچون سازمان تبلیغات اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، صدا و سیما و نخبگان حوزه فرهنگ در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد.
هویت ساختار انقلابی فرهنگ، نقادی ساختار فرهنگی کنونی، وضعیت مطلوب ساختار فرهنگی کشور و چگونگی بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور چهار محور اصلی این همایش به شمار میرود.
انتهای پیام/341