به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «عباس سلیمینمین» تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگویی در مورد فضاسازیها، شایعهپراکنی و دروغپردازیهای رسانههای خارجی فارسی زبان، اظهار داشت: تفکیک آنچه که امروز با آن مواجه هستیم یک اصل ضروری است؛ همه کسانی که به خیابان میآیند با مسائل ملی ضدیت ندارند بلکه اعتراضاتی دارند و این اعتراضات آنها را به این وادی کشانده است. وقتی این معترضین برخی ناهنجاریها را دیدند سعی کردند خودشان را متمایز کنند که این مسئله باعث کاهش تعداد آشوبگران و اغتشاش گران شد.
وی با تاکید بر اینکه باید معترضین را از صف آشوبگران متمایز کرد، ادامه داد: تعمیم دادن شناخت برخی از اینها به همه، شاید کار منطقی نباشد؛ ما امروز قشرهای متعددی را به این شکل میبینیم؛ برخی شان قطعاً در مسیری بر خلاف مصالح ملی و بر اساس خوشایند بیگانگان عمل میکنند برخی هم ناراحتی دارند و این ناراحتی خودشان را ابراز میکنند به همین دلیل رسانههایی که منشا تامین آنها کشورهای متخاصم با ما هستند سعی میکنند در ابتدا هیجاناتی را بوجود بیاورند هیجاناتی که در آن عقلانیت حاکمیت نداشته باشد.
تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: بر همین اساس رسانههای معاند از ماجرای مهسا امینی استفاده کردند تا احساسات مردم را برانگیزند، اما بعداً مشخص شد ادعای رسانههای بیگانه یک دروغ مسلم بوده، اما به دلیل اینکه ابعاد مرگ مهسا امینی مشخص شد سعی کردند موضوع را به مسائل دیگری بکشانند.
سلیمی نمین تصریح کرد: اکنون این رسانهها دیگر در مورد فوت مهسا امینی صحبت نمیکنند، زیرا ابعاد آن مشخص شد و دیگر این موضوع هیجان برانگیز نیست و سعی کردند برای ادامه اقدامات و تحرکات خود موضوعات دیگری را بیافرینند که موفق نشدند.
وی با تاکید بر لزوم تفکیک کسانی که با بیگانگان مرتبط هستند با آنهایی که رفتارهای احساسی و هیجانی دارند، گفت: امروز مشکلاتی در جامعه وجود دارد و این مشکلات میتواند جوانانی را که تحلیل درستی از جامعه ندارد دچار عصبانیت و احساسات کند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه سعودیها و صهیونیستها علیه کشور ما سرمایه گذاریهای زیادی کردهاند، گفت: این رسانهها با مانع تراشی در برجام به دنبال این بودند که این توافق محقق نشود و الان هم کاملاً مشخص است که اغتشاشات و ناامنیهای ایران را دنبال میکنند؛ چون آمریکاییها راهی جز پذیرش برجام نداشتند، اما آمدند یک سری اقداماتی را صورت دادند تا برجام به هم بخورد تا نتوانیم توافق کنیم و برای این کار دروغ پردازیهای گستردهای صورت گرفت.
سلیمی نمین درباره اینکه ما میتوانیم از طریق جنبه دیپلماتیک نسبت به بحث احقاق حقوق مردم در قبال دروغ پردازیهای رسانههای معاند، اقدام کنیم، گفت: دستگاه دیپلماسی ما در خارج از کشور میتواند به همه دروغهای رسانههای فارسی زبانی که توسط سعودیها و صهیونیستها اداره میشود و چه رسانههای مختلفی که در سایر کشورها وجود دارند، پاسخ دهد.
وی افزود: در واقع اگر آنها نسبت ناروایی به ایران بدهند موظف هستند جوابیه ما را در رسانه شان درج کنند و باید در قبال اتهامی که به ایران زدند آمادگی انتشار جوابیه آن را داشته باشند. مثلاً بیبیسی یک دروغی را میگوید و بر اساس آن یک سناریویی را تنظیم میکند که با هیچ اصول کار رسانهای سازگاری ندارد؛ اینکه ما سفیر این کشور را احضار کنیم یک اقدام دیپلماتیک است و در صورتی بازدارنده خواهد بود که در این اقدامات دیپلماتیک ما هم بتوانیم اقداماتی را علیه مصالح آنها انجام دهیم.
کارشناس مسائل سیاسی در ادامه عنوان کرد:، اما آنچه که به صورت طبیعی و قانونی پیش روی ماست، افکار عمومی است؛ این رسانهها برای تخریب افکار عمومی مطلبی را به دروغ به ملت ایران نسبت داده اند که طبیعتاً این مسئله بر افکار عمومی تاثیر گذار بود و ما باید از طریق همان رسانهها تلاش کنیم که مخاطبان آنها را با حقیقت آشنا کنیم.
سلیمینمین تصریح کرد: متاسفانه امروز وزارت خارجه ما در این زمینه فعال نیست این مشکلی است که البته به سالهای گذشته بر میگردد؛ سفارتخانههای ما در دفاع از مصالح و منافع ملی فعال نیستند در صورتی که میتوانند با استفاده از قانون، پاسخهایی به رسانههای معاند که مطلبی را به دروغ علیه ایران منتشر میکنند بدهند.
وی با بیان اینکه ما از این حقوق برخورداریم که رسانههای معاند نسبت به دروغ پردازی خود پاسخگو باشند، گفت: اگر جوابیه ایران توسط رسانههای خارجی فارسی زبان منتشر نشود، دو حالت دارد؛ اول اینکه افکار عمومی این تلقی را میکند که آن رسانهها قطعاً اقدام خلافی انجام داده اند که اجازه انتشار استدلال و دلایل ایران را نمیدهند.
سلیمینمین افزود: ثانیا میتوانیم یک دعوای حقوقی را مطرح کنیم؛ یعنی اگر یک تهمتی بزنند و یک توهینی به ملت ایران نسبت بدهند و اقدامی علیه مصالح ملی ایران کنند اگر جوابیه ما را درج نکردند ما میتوانیم به لحاظ حقوقی این قضیه را پیگیری کنیم.
کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: این منوط به این است که وزارت خارجه ما از نمایندگیهای خود در این کشورها بخواهد که بلافاصله در برابر هر مطلب خلافی، جواب لازم را در این قضیه بدهند؛ در برخی از مواقع رسانههای معاند خیلی سریع از اقدامات تروریستی دفاع میکنند که این موضوع خلاف قوانین خودشان است.
سلیمینمین ادامه داد: وقتی یک رسانه در لندن از اقدامات تروریستی دفاع میکند و آموزش تروریستی میدهد و آن را ترویج میکند این مسئله خلاف قوانین انگلیس است؛ ما طبق قوانین خودشان میتوانیم این مسئله را پیگیری کنیم و از لحاظ قانونی شکایت کنیم این قطعاً منجر به محکومیت آنها خواهد شد.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در پایان گفت: دستگاه قضا آن کشور نمیتواند نسبت به این مسئله بی توجه باشد، زیرا برای آنها آبرو ریزی خواهد شد. چرا که اگر یک رسانهای که در انگلیس فعالیت میکند و از اقدامات تروریستی دفاع میکند، نمیتواند نسبت به آن بی تفاوت باشد، حتما برای آنها از لحاظ اعتباری بسیار مخرب خواهد بود و چهره شان را تخریب میکند. بر همین اساس باید به این مسائل و به ویژه دروغهایی که مطرح میکنند توجه و به این دروغها پاسخ لازم داده شود.
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۹۱۱