«محمدرضا جعفریلفوت» کارگردان نمایش «شط...رنج» ویژه بخش خیابانی هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، با بیان اینکه گروه نمایشی تیتی آستانه به سرپرستی بنده تقریبا 12 سالی است که فعالیت حرفهای خود را دنبال میکند، اظهار داشت: تمرکز گروه ما روی کارهای کودک و اجراهای خیابانی است و در جشنوارههای مختلفی مانند جشنواره تئاتر خیابانی کودک همدان، جشنواره مریوان، جشنواره آیینی سنتی تهران و جشنواره تئاتر فجر موفق به کسب عناوین مختلف شده است.
وی درخصوص جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت و اهمیت حضور در آن عنوان کرد: وقتی شما در یک گروه منسجم تئاتر کار میکنید نیازمند انگیزه برای تولید اثر هستید؛ این ایجاد انگیزه میتواند با اجرای عموم و یا حضور در جشنوارههای مختلف تامین شود درحالی که مقاومت و مسئله مقاومت میتواند انگیزه دهنده برای تولید اثر باشد و این مقاومت میتواند به حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دفاعی مربوط باشد لذا با همفکری دوستان همواره در این حوزه سعی داریم حضور فعال داشته باشیم.
جعفری لفوت به تشریح نقاط ضعف و قوت این رویداد بینالمللی پرداخت و تاکید کرد: جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت بهلحاظ سازماندهی ازجملهی جشنوارههای ساختارمند است یعنی رویداد استانداردی است که همه اجزای آن جایگاهشان را میدانند و فعالیتها در دبیرخانه و سایر بخشهای آن بهدرستی صورت میگیرد لذا هربخش تکلیف خودش را میداند.
کارگردان نمایش «شط...رنج» به نقطه مغفول مانده همه جشنوارههای نمایشی پرداخت و ادامه داد: تنها نکتهای که جشنواره تئاتر مقاومت نتوانسته نسخه و راه حلی برای آن مشخص کند فعالیت بعد از جشنواره است یعنی اینکه بعد از جشنواره قرار است چه اتفاقی رقم بخورد. جشنواره و موضوع مقاومت انگیزهای برای تولید اثر است پس در این مرحله اثر تولید و داوری داوری صورت میگیرد اما حالا نباید این کارها رها شوند بلکه باید حلقهی وصلی بین ستاد جشنواره و عرصههایی که میتواند زمینه نمایش کارهای تولید شده باشد، وجود ندارد.
وی مدارس، دانشگاهها، حضور در موقعیتهای شهری با همکاری شهرداریها را همگی فرصتهایی برای اجرای نمایشهای خیابانی مقاومت دانست و افزود: بهنظرم با اهتمام و رایزنی با دستگاههایی همچون وزارت علوم و آموزش و پرورش قطعا این کارها بیشتر دیده خواهند شد و تاثیرگذاری بیشتر خواهد داشت.
جعفری درخصوص نمایش «شط...رنج» و پیامهای آن گفت: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در جملهای با افتخار میگفت «من سرباز این وطنام» که حتی آن را بر سنگ قبرم بنویسند؛ این جمله شهید سلیمانی و بازی شطرنج باعث ایجاد نقطه اشتراکی در ذهن من شد چراکه در شطرنج وقتی مهره سرباز به آخر میرسد میتواند تبدیل به مهرهای دیگر شطرنج شود؛ در قصه من سرباز شطرنجی که به آخر میرسد میخواهد سرباز بماند و نمیخواهد به وزارت برسد و این نخواستن چالش ما در نمایش است.
کارگردان نمایش «شط...رنج» در پاسخ به اینکه مقاومت چقدر برای هنرمندان در جهت خلق آثار نمایشی میتواند جذابیت داشته باشد، عنوان کرد: موضوع مقاومت بهنظر من سالهای سال میتواند منشاء تولید اثر و نمایش باشد چراکه ایدههای زیادی را در ذهن نویسندگان و کارگردانها قرار میدهد چراکه مقاومت صرفا یک مقوله نظامی نیست بلکه تا زمانی خیر و شر و مقاومت در برابر بلایای طبیعی و بیماری کرونا و مشکلات اقتصادی وجود دارد، نویسندگان میتوانند درباره مقاومت تولید اثر کنند و در جامعه تاثیرگذار باشد و امیدواری منتقل کنند و نقش هنرمند را ایفا کنند.
نمایش «شط...رنج» یکی از نمایشهای راهیافته به بخش نهاییِ هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت است.
عوامل این نمایش به این شرح هستند:
نویسنده و کارگردان: محمدرضا جعفری لفوت. بازیگران: میلاد حسینزاده، سینا آجنگان، امیرحسین محمودی، محمد اکبری و محمدرضا پورعلی و جلال ندیمی. موسیقی: مجید رهبری.
انتهای پیام/ 121