دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام کرد؛

تبیین ۳ اولویت جدی دولت در حوزه فرهنگ

«امامی» عدالت فرهنگی، سبک زندگی و نشاط اجتماعی را سه اولویت جدی دولت در حوزه فرهنگ عنوان کرد و گفت: این سه اولویت دولت به احیای امید در کشور منجر خواهد شد که بیش از همه نشاط اجتماعی مد نظر است.
کد خبر: ۵۵۱۵۸۳
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۳ - 22October 2022

تبیین ۳ اولویت جدی دولت در حوزه فرهنگ/ «خانه، خانواده، مسجد و محله» تنها مسیر نجات نظام فرهنگی کشور استبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از بیرجند، «سید مجید امامی» دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور امروز (شنبه) در جلسه شورای فرهنگ عمومی خراسان جنوبی، اظهار داشت: در شرایطی قرار گرفتیم که گفتمان فردگرایانه و ناظر به رفتار کفایت از گفت‌وگو و تعقل در جامعه ندارد.

وی گفت: اگر نجات خانواده و صیانت از حریم اجتماعی و جنسی خانواده را برای اولیای مدارس و دانشگاه، اصحاب رسانه و البته خانواده‌ها بیان کردیم آیا از آن ظرفیت بیش از ۷۵ درصدی تمایل و رأی قاطع مردم به حجاب و حیا در یک زندگی روزمره بهره‌مند نمی‌شویم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور عدالت فرهنگی، سبک زندگی و نشاط اجتماعی را سه اولویت جدی دولت در حوزه فرهنگ عنوان کرد و افزود: این سه اولویت دولت به احیای امید در کشور منجر خواهد شد که بیش از همه نشاط اجتماعی مد نظر است.

امامی تصریح کرد: در راستای پیگیری احیای منویات و حرکت شتاب بخش فرهنگی جامعه به سمت تمدن نوین اسلامی و همراه شدن با تغییرات نسلی و همتراز کردن این تغییرات با اصالت‌ها و اهداف بزرگ الهی در جامعه یک پارلمان و مرکز فرهنگی راهبردی لازم است.

 وی افزود: زمانی که شورای فرهنگ عمومی به عنوان حکمران و پارلمان فرهنگی استان باشد، این الگو، الگوی بی‌بدیلی است و برای اینکه به اعضای شورای فرهنگ عمومی روزمرگی دست ندهد، کار‌ها را از طریق نوآوری، ایده‌پردازی، تقویت مرکز رصد فرهنگی کشور، تقویت اداری دبیرخانه‌ها، زیست‌بوم گرایی و نگاه تمرکز زدا دنبال می‌کنیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه در حوزه زیست‌بوم استان‌ها، مردم پایه بودن حیات فرهنگی مورد تأکید است، گفت: مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان‌ها، قانونی، الزام‌آور و اجرای آن براساس ابلاغ وزیر کشور به استانداران سراسر کشور الزامی است.

امامی با بیان اینکه بسته تشویق در حوزه کسب و کار در فضای مجازی در کشور آماده شده است، افزود: تلاش ما این است تا از ظرفیت نرم‌افزار‌های ایرانی برای کسب و کار استفاده شود.

وی با اشاره به اعمال محدودیت برای دو پیام‌رسان خارجی در یک ماه اخیر، گفت: با ایجاد این محدودیت‌ها ظرفیتی برای استفاده از فیلترشکن‌ها حتی توسط نوجوانان فراهم شده و بعضا با هماهنگی والدین این کار انجام می‌شود که مطلوب نیست و باز هم فرهنگ و تربیت قربانی شد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خانه، خانواده، مسجد و محله را تنها مسیر نجات نظام فرهنگی کشور دانست و تأکید کرد: این ساز و کارها و اعتبارات محدود و قطره‌چکانی فقط بسترساز و تنظیم‌گر حیات فرهنگی مردم هستند و فعالان فرهنگی را باید تقویت کنیم.

امامی تصریح کرد: مسجد را باید مجدد با محوریت امام جماعت بیدار، هوشمند، مسلط به تحولات نسلی به قلب فرهنگی محله و شهر تبدیل کنیم زیرا از مسجد راحت‌تر می‌توان به خانه رفت و شاهراه مطمئنی است که ما باید انسداد ایجاد شده را رفع کنیم.

وی مطرح کرد: درخصوص موضوع پیوست فرهنگی در شورای هماهنگی اجتماعی دولت تصمیم جدی گرفته شده است و در این خصوص برخی راهکارها را تسهیل کردیم و بقیه به برنامه هفتم توسعه برمی‌گردد که حکم واحد الزام‌آور اخذ شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خاطرنشان کرد: تقویت صنایع فرهنگی با توجه به تاریخ غنی منطقه می‌تواند محور یک اقتصاد سبز برای خراسان جنوبی باشد که با چالش‌های زیست محیطی نیز درگیر است و با کمک استانداری، اقتصاد فرهنگی پیشران قرار گیرد.

امامی با تأکید بر ضرورت توجه به اولویت‌های استان ، گفت: در حوزه سرمایه اجتماعی اولویت قاطع، توجه به رویدادهای مشارکت‌آفرین و نشاط آفرین و استفاده از ظرفیت‌های بومی است که بی‌شک نشاط اجتماعی را به جامعه بر می‌گرداند.

وی ورزش، ادبیات، گردشگری معنوی و غیره را از دیگر مسائل مهم برای ایجاد نشاط اجتماعی ذکر کرد که باید مورد توجه دستگاه‌های متولی قرار گیرد و اضافه کرد: از دیگر اولویت‌های مهم ما بحث زیست عفیفانه است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خاطرنشان کرد: در ایام اخیر دیدیم که متأسفانه بعضی از نارسایی‌ها و بهانه‌گیری‌ها در این عرصه هزینه زیادی بر ما تحمیل کرد لذا باید در برخی مسائل تجدیدنظر کنیم تا رقیب نخواهد به اسم جنبش زنان، تحول آفرینی منفی و ناامن‌سازی فرهنگی در کشور رقم زند.

امامی با تأکید بر اینکه با گفتمان خانواده‌، حیا و زیست عفیفانه برخی نارسایی‌های نظام فرهنگی جبران می‌شود، گفت: از دیگر مسائل کشور را چالش‌های صنایع فرهنگی شامل عروسک، نوشت‌افزار، صنایع دیجیتال و غیر دیجیتال و  غیره است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار