اختتامیه سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران؛

جشنواره فیلم کوتاه تهران برگزیدگان خود را شناخت/ بهترین فیلم از نگاه مخاطبان؛ «نوشابه مشکی»

آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با حضور فیلمسازان و علاقه‌مندان در برج میلاد تهران برگزار شد.
کد خبر: ۵۵۱۹۹۸
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۹ - 25October 2022

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، مراسم اختتامیه سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

محمد خزاعی، حبیب ایل‌بیگی، قادر آشنا، رو‌ح‌الله سهرابی، یزدان عشیری، حسین نمازی، هادی مقدم‌دوست، محمدجواد حق‌‌شناس، داریوش یاری، محمود نظرعلیان، اصغر فارسی، محمد حمیدی‌مقدم، هاشم میرزاخانی، سیدمهدی جوادی و ... از جمله حاضران در این مراسم بودند.

محمد سلوکی مجری این مراسم در ابتدا اظهار داشت: به همه عاشقان فیلم کوتاه که پر از خلاقیت، عشق، شعور و... هستند، خوش‌آمد می‌گویم. امشب پایان کار سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران است و می‌خواهم به افتخار همه عاشقان که برای لحظه به لحظه این رویداد بزرگ تلاش کردند، کف بزنید. کلی اخبار از شما فیلمسازان جوان به ویژه فیلمسازان خلاق و پر از نبوغ که از شهرستان‌ها به این جشنواره آمدند مخابره شد. درود می‌فرستیم به روح دو شهید فیلم کوتاه‌ که عضو این انجمن بودند و همه دلیران این سرزمین.

پس از پخش کلیپی، مهدی آذرپندار دبیر این رویداد روی صحنه آمد و گفت: الهی شکر، این جشنواره هر حسنی و خوبی داشت محصول لطف خدا و ائمه اطهار است و هر ایرادی داشت محصول من و نه حتی همکاران من، خیر مقدم عرض می‌کنم به همه کسانی که آمدند این جشنواره سی و نه ساله را بدرقه کنند. نیامدم که گزارش بدهم چون همه آمدند و روند برگزاری جشنواره را دیدند پس باید فقط گزارشی را خدمت آقای خزاعی و سازمان سینمایی بدهم و یه گزارش به آن بالا سری که خداوند بزرگ است. از همه تشکر می‌کنم.

جشنواره فیلم کوتاه

سپس برگزیدگان بخش بین‌الملل اعلام شد. در این بخش

حسین ایسبیلین از اعضای هیات داوران بین‌الملل بیان کرد: از سطح بالای فیلم‌های این دوره تشکر می‌کنم؛ فیلم‌های شگفت‌انگیزی که انتخاب را سخت می‌کرد.

جایزه بهترین فیلم انیمیشن «فقدان» به کارگردانی مارک هریچر از فرانسه تعلق گرفت.

در این بخش تحسین ایسبلین از اعضای هیات داوران بین‌الملل بیان کرد: از سطح بالای فیلم‌های این دوره تشکر می‌کنم؛ فیلم‌های شگفت‌انگیزی که انتخاب را سخت می‌کرد.

جایزه بهترین فیلم انیمیشن «فقدان» به کارگردانی مارک هریچر از فرانسه تعلق گرفت.

جایزه بهترین فیلم تجربی به «حوضچه جاذبه» به کارگردانی جاناتان په از فرانسه رسید

جایزه بهترین فیلم مستند به «زادگاه» به کارگردانی جووانی مونتانیا از ایتالیا اختصاص پیدا کرد.

کارگردان این فیلم در پیامی ویدویی که به این جشنواره ارسال کرده بود گفت: از دریافت این جایزه تشکر می‌کنم، امیدوارم بتوانم شما را به زودی ببینم.

جایزه بهترین فیلم داستانی به «پنجره‌های قدیمی» به کارگردانی میتهم ریدا از انگلستان اهدا شد.

کارگردان این فیلم هم در پیامی ویدویی گفت: دریافت این جایزه همزمان یک شوک و افتخار بود بردن یک جایزه از این جشنواره شبیه یک رویا بود، به شما بابت برگزاری این جشنواره بزرگ تبریک می‌گویم و بابت این جایزه تشکر می‌کنم.

سپس در بخش نکوداشت اصغر یوسفی‌نژاد کلیپی از آن مرحوم پخش شد که او در این کلیپ خود را معرفی کرده بود

من در سال ۱۳۴۸ در خانواده‌ای که از هر نظر قابل ستاس است، دنیا آمدم هرچند که این خانواده معمولی بودند، پس از مدتی به دلیل علاقه‌مندی در دانشگاه صدا و سیما در رشته فیلمسازی فارغ‌التحصیل شدم، بعد به مرکز صدا و سیمای تبریز رفتم سپس اولین سریال تلویزیونی« باران رویاها را نمی‌شوید» ساختم، بعد سریال‌های دیگر ساختم همزمان با خدمت در صدا و سیما منتقد هم بودم بعد از بازنشستگی کتابی نوشتم سپس فیلمی با نام «او» ساختم که با همان وارد سینمای حرفه‌ای شدم و به جشنواره فیلم فجر راه یافت که موفقیت‌آمیز بود. مخاطب همیشه در سینما برای من مهم بوده است.

جشنواره فیلم کوتاه

محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در این بخش روی صحنه آمد و لوحی به رسم یادبود به همسر اصغر یوسفی‌نژاد تقدیم کرد.

در بخش نکوداشت اصغر یوسفی‌نژاد کلیپی از آن مرحوم پخش شد که او در این کلیپ خود را به شرح زیر معرفی کرده بود:

«من در سال ۱۳۴۸ در خانواده‌ای که از هر نظر قابل ستایش است، به دنیا آمدم هرچند که این خانواده معمولی بودند، پس از مدتی به دلیل علاقه‌مندی در دانشگاه صدا و سیما و در رشته فیلمسازی فارغ‌التحصیل شدم، بعد به مرکز صدا و سیمای تبریز رفتم سپس اولین سریال تلویزیونی« باران رویاها را نمی‌شوید» ساختم، بعد سریال‌های دیگر ساختم همزمان با خدمت در صدا و سیما منتقد هم بودم بعد از بازنشستگی کتابی نوشتم سپس فیلمی با نام «او» ساختم که با همان وارد سینمای حرفه‌ای شدم و به جشنواره فیلم فجر راه یافت که موفقیت‌آمیز هم بود. مخاطب همیشه در سینما برای من مهم بوده است.»

جشنواره فیلم کوتاه

محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در اختتامیه سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران بیان کرد: سلام به پیشگاه همه سروران، مدیران فرهنگی، اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، نمایندگان مجلس و خانواده بزرگ سینمای کوتاه کشور. همه مدیران عامل انجمن سینمای جوانان ایران و همه هنرمندان فرهنگی که امشب آمدند. من از نزدیک شاهد برگزاری این جشنواره بودم و جشنواره‌‌ای باشکوه، پیشرو و خلاق دیدم. تاسیس کانون فارغ‌التحصیلان این انجمن هم از نقاط عطف بود. آقای اسماعیلی به من گفت دوست داشتم در جشنواره باشم و از نزدیک فیلم‌ها را ببینیم و از من خواست آثار را برای ایشان بفرستم. شما مجاهدت کردید و جشنواره ای باشکوه برگزار کردید.

وی افزود: از مهدی آذرپندار و همه هنرمندانی که اثر فرستادند و دیگر هنرمندان تشکر می‌کنم. چند نکته می‌گویم و بحث را جمع می‌کنم. نگاه جدی سازمان سینمایی بر اساس ماموریت‌مان در حوزه عدالت فرهنگی توجه به مناطق محروم است. معتقدم آینده سینمای ایران در شهرستان‌هاست. معتقدم اگر قرار است کادرسازی کنیم باید نگاه جدی به هنرمندان شهرستان داشته باشیم. البته در کنار توجه به هنرمندان تهرانی، در سفرهای استانی توجه به کشف استعدادهای جدید، تجهیز دفاتر انجمن و... ماحصل این سفرها بود. باید بگویم بودجه تولید فیلم کوتاه نسبت به سال گذشته دو و نیم برابر شده و در این انجمن شاهد تولید 500 فیلم خواهیم بود.

خزاعی تصریح کرد: این نگاه عدالت محور است. دغدغه بعدی فیلمسازان در شهرستان فراهم کردن فرصتی برای کلید زدن فیلم‌هاست. پس سهمیه خاص برای شهرستان‌ها در نظر گرفته شده که هر فیلمی که فیلمنامه خوب داشته و باکیفیت باشد، ساخته شود امسال سه فیلمساز کوتاه داریم که فیلمشان مورد حمایت قرار گرفته و در فجر دیده می‌شود از جمله برنامه‌های دیگر ما آموزش رایگان در استان‌های کم برخوردار است. در سفرها با مدیران صحبت کردم و واقعیت این است که این انجمن برای کشف استعداد شکل گرفته است؛ برای همه آنهایی که استعداد دارند اما شرایط بروز و ظهور ندارند.

وی ادامه داد: آموزش حداقل در 10 استان در سال بعد رایگان خواهد شد و انجمن مأموریت پیدا خواهد کرد به دنبال کشف استعداد باشد تا آینده خوبی رقم بزنیم. با وجود شما فیلمسازان جوان نباید نگران حیات فرهنگی کشور باشیم. این را در فیلم‌های شما دیدم با وجود شما هیچ چیزی نباید منزوی دیده شود خیلی از کشورها سرمایه دارند. اما فیلمساز و استعدادهای هنری ندارند وقتی در کشور خود چنین گوهرهایی داریم، باید قدرشان را بدانیم. از هیات داوران داخلی و خارجی که روزهای فشرده‌ای داشتند و شبانه روز وقت گذاشتند، تشکر می‌کنم.

رییس سازمان سینمایی با ذکر خاطره ای بیان کرد: از دو شهید فیلمساز یادی شد و خاطره‌ای می‌گویم یکی از دوستان ما در مرکز گسترش سینمای تجربی فیلمی درباره شهدای بهزیستی گرفته بود. دوست ما می‌گفت تنها بند مکتوب که در پرونده او نوشته بود این بود که دوست جانبازی داشت به سراغ آن جانباز رفتم و یک روز مادر آن جانباز گفت درباره چه صحبتی می‌کنید. ما گفتیم درباره آن شهید، مادر گفت خواب دیدم آن شهید می‌گوید به کارگردان بگویید من نه پدر دارم و نه مادر، من هیچ‌وقت هیچ‌کس را نداشتم. این یک خاطره واقعی است. شهدا زنده هستند و ناظر بر اعمال ما. مواظب باشید در قم روی سنگ قبر شهیدی دیدم نوشته بود در این امانت الهی خیانت نکنید. خدا نکند حواس ما پرت شود و از این فضای معنوی، شهدا، جانبازان و ...غافل بمانیم. شهید آوینی می‌گوید زمانه «ای کاش» گذشته است.

جشنواره فیلم کوتاه

در بخش بعدی نوبت به معرفی برگزیدگان بخش سینمای ملی رسید.

لوح تقدیر بهترین کارگردان فیلم تجربی به مرتضی فرهادنیا برای فیلم «صبحانه» رسید و برگ زرین جشنواره در همین بخش به احسان میرزایی برای «اتاق آقای ون» تعلق گرفت.

برگ زرین بهترین پویانمایی بخش سینمای ملی نیز به فرنوش عابدی برای فیلم «سمپاش» رسید.

در بخش دیگر از این مراسم، آیین بزرگداشت محمود نظرعلیان بازیگر فیلم‌های کوتاه و آثار سینمایی برگزار شد. در این بخش ابتدا کلیپ بزرگداشت این بازیگر پخش شد که در آن به معرفی خود پرداخته بود.

جشنواره فیلم کوتاه

جشنواره فیلم کوتاه ایران را برگزار کنید

در بخش دیگر از این مراسم، آیین بزرگداشت محمود نظرعلیان بازیگر فیلم‌های کوتاه و آثار سینمایی برگزار شد. در این بخش ابتدا کلیپ بزرگداشت این بازیگر پخش شد که در آن به معرفی خود پرداخته بود.

محمود نظرعلیان با حضور روی سن عنوان کرد: امشب بسیار لذت بردم و با دیدن آثار شما سی سال جوان شدم. دوستان من سینما خانواده پر جمعیتی است، آقای وزیر و آقای خزاعی پیشنهادی برای شما و سایر دست‌اندرکاران و تصمیم‌گیران دارم، درست است تهران پایتخت ایران است ولی همه ایران نیست. این درخواست من از شما این است که جشنواره فیلم کوتاه ایران را برگزار کنید، چه زنده باشم چه نباشم از این اتفاق خوشحال می‌شوم. سال‌ها به دوستان پیشنهاد داده بودم از همه فعالان شهرستان‌ها تقدیر کنید نه از من نظرعلیان، حرمت بزرگ‌ترها را باید نگه داریم. حرمت و بزرگواری این استادان را نگه داریم این کار احترام به خودمان است. دوستان شهرستانی درخواست داشتند اگر امکان دارد حمایت شوند، نه اینکه کم محبتی به آن‌ها شده اما این حمایت باید بیشتر شود. شاید برای اولین بار است که می‌گویم در طول پنجاه و اندی سال از خانواده ام تشکرجدی نکرده‌ام. خانواده من صبور بودند و من را حمایت کردند. این روزها مشغول ایفای نقش در فیلمی سینمایی به کارگردانی نیما فراهی هستم و از ایشان که امکانی فراهم کردند در اینجا حضور داشته باشم تشکر می‌کنم.

برگ زرین بهترین کارگردانی مستند به مجتبی حیدری برای فیلم «من زنده برگشتم» اهدا شد و نمایندگی از سوی او جایزه‌اش را دریافت کرد.

برگ زرین بهترین تحقیق و پژوهش در فیلم مستند به سولماز علیزاده برای فیلم «سوری» اختصاص پیدا کرد. در بخش مرور آثار امید وفایی فیلمساز پیشکسوت سینمای کوتاه و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران در ملایر، پس از پخش کلیپی به واسطه سال‌ها تلاش و زحمت او، از این هنرمند قدردانی شد.

امید وفایی با حضور روی سن گفت: از دخترم، همسرم، مادرم که در این مسیر با من همراه بودند تشکر می‌کنم. فکر می‌کنم باید از تمامی فیلمسازانی که اینجا هستند تشکر می‌کنم.

وی خطاب به وزیر ارشاد گفت: آقای وزیر من به شدت دلتنگ عزیزانی هستم که جایشان اینجا خالی است. وفایی در بخش دیگر از صحبت‌های خود بیان کرد: در نظر دارم اولین فیلم بلندم را بسازم، فکر کردم اینجا شاید جالب نباشد که بگویم کمک کنید موانع ساخت این فیلم برداشته شود اما حمایت کنید تا این فیلم را بسازم.

جشنواره فیلم کوتاه

در بخش مرور آثار امید وفایی فیلمساز پیشکسوت سینمای کوتاه و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران در ملایر، پس از پخش کلیپی به واسطه سال‌ها تلاش و زحمت او، از این هنرمند قدردانی شد.

امید وفایی با حضور روی سن گفت: از دخترم، همسرم، مادرم که در این مسیر با من همراه بودند تشکر می‌کنم. فکر می‌کنم باید از تمامی فیلمسازانی که اینجا هستند تشکر می‌کنم.

وی خطاب به وزیر ارشاد گفت: آقای وزیر من به شدت دلتنگ عزیزانی هستم که جایشان اینجا خالی است.

وفایی در بخش دیگر از صحبت‌های خود بیان کرد: در نظر دارم اولین فیلم بلندم را بسازم، فکر کردم اینجا شاید جالب نباشد که بگویم کمک کنید موانع ساخت این فیلم برداشته شود اما حمایت کنید تا این فیلم را بسازم.

جایزه ویژه بنیاد سینمایی فارابی به محمدرضا مرادی کارگردان «رنگارنگ» تعلق گرفت و وی اعتبارنامه اولین فیلم بلند خود را دریافت کرد، اعتبارنامه دیگر به سید عطاءالله مجابی رسید.‌ امیر پذیرفته هم همین این اعتبارنامه را برای ساخت اولین فیلم بلند سینمایی خود از سیدمهدی جوادی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی دریافت کرد.

جشنواره فیلم کوتاه

همچنین در این مراسم جوادی مدیرعامل فارابی بیان کرد اعتبارنامه‌ای از سوی بنیاد سینمایی فارابی به امید وفایی امشب اهدا می‌شود.

جایزه ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فیلم «اسما» ساخته مصطفی آقامحمدلو اهدا شد.
جایزه ویژه خانه کتاب و ادبیات ایران به «آقا مهدی زین‌الدین» ساخته سجاد معارفی تعلق گرفت.
جایزه ویژه سازمان تبلیغات اسلامی به «اسما» ساخته مصطفی آقامحمدلو رسید.

منتخبان بخش داستانی سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند

برگ زرین بهترین موسیقی به بهنام عمران برای فیلم «از اینجا باز شود» رسید.

برگ زرین بهترین گریم به امید گلزاده برای فیلم «تکه‌ای از تو» اهدا شد.

برگ زرین بهترین طراحی صحنه و لباس به ریحانه اسماعیلیان و مینا سلیمی برای فیلم «شیهه» تعلق گرفت.
برگ زرین بهترین طراحی جلوه‌های ویژه به حسن نجفی منش برای فیلم «نوشابه مشکی» اختصاص پیدا کرد.

جشنواره فیلم کوتاه

برگ زرین بهترین بازیگری به نازنین احمدی برای فیلم‌های «پذیرایی سیمین» و «تکه‌ای از تو» رسید.

برگ زرین بهترین فیلمبرداری به آرمان فیاض برای فیلم «تکه‌ای از تو» اهدا شد.

برگ زرین بهترین تدوین به علی گورانی برای فیلم «نوشابه مشکی» تعلق گرفت.

برگ زرین بهترین صدا به پژمان راژ و آزاد صادقی برای فیلم «۳:۳۳» اختصاص پیدا کرد.
برگ زرین بهترین فیلمنامه اقتباسی به عطا مجابی برای فیلم داستانی «جناکات» رسید.
برگ زرین بهترین فیلمنامه به نفیسه زارع و عاطفه صالحی برای فیلم «شیهه» اهدا شد.
جایزه ویژه دبیر به دلیل نگاه متفاوت به مسأله زنان در جامعه امروز به مانا پاک‌سرشت برای فیلم «وقفه» تعلق گرفت.
برگ زرین بهترین کارگردانی فیلم داستانی به محمد پایدار برای فیلم «نوشابه مشکی» رسید.

جایزه ویژه هیات داوران در همین بخش به امیر هنرمند برای «کرم ابریشم» اهدا شد.

برگ زرین بهترین فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران به امیر پذیرفته و انجمن سینمای جوانان ایران برای فیلم «اندروا» اختصاص پیدا کرد.

جایزه بزرگ بخش بین‌الملل سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به فیلم کوتاه تجربی «فیلسوف» از کشور اسپانیا تعلق گرفت.

کونچا بانرکویرو و آلخاندرو آلوارادو کارگردانان این فیلم در پیامی ویدیویی گفتند: بابت دریافت این جایزه خوشحالیم و از هیات داوران و هیات انتخاب تشکر می‌کنیم. این جایزه برای ما بسیار ارزش دارد این فیلم دوره‌ای از تاریخ اسپانیا را مطرح می‌کند و یک فیلم در ژانر تجربی است، این جایزه می‌تواند باعث ارتقای فضای فیلم ژانر در اسپانیا شود.

جشنواره فیلم کوتاه

در بخش اهدای جایزه بهترین فیلم از نگاه مخاطبان رسول صدرعاملی روی صحنه آمد و گفت: امیدوارم این جشنواره هرگز تضعیف نشود و سینمای ایران بر فراز سینمای جهان بایستد.

وی در ادامه «نوشابه مشکی» را با ۱۶۳۲ رای به عنوان بهترین فیلم از نگاه مخاطبان معرفی کرد.
محمدجواد موحد تهیه‌کننده «نوشابه مشکی» هم گفت: این هشتمین سال است که باشگاه فیلم سوره در ویترین این جشنواره حضور دارد. مهمترین جایزه ای که در هر جشنواره گرفته می‌شود همین جایزه است.

وی افزود: این فیلم هر آنچه داشته از نگاه دو شهید است؛ حاج مهدی باکری و حاج قاسم سلیمانی. ساختن فیلم جنگی آن هم در سینمای کوتاه خیلی سخت است. می‌خواهم از حوزه هنری به عنوان پشتیبانی کننده، بچه‌های باشگاه فیلم سوره و همه عوامل تشکر کنم.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار