وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:

تجربه‌نگاری از دوران دفاع مقدس ارزشمند است

«زلفی‌گل» گفت: تجربه‌نگاری از دوران دفاع مقدس ارزشمند است، مخصوصا اینکه به زبان‌های دیگر هم  ترجمه می‌شود و ما باید در همه زمینه‌ها تجربه نگاری کنیم.
کد خبر: ۵۵۶۴۹۶
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲ - 17November 2022

تجربه‌نگاری از دوران دفاع مقدس ارزشمند استبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، «محمدعلی زلفی‌گل» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز (پنج‌شنبه) در اختتامیه همایش بین‌المللی نهضت ترجمه در دانشگاه ملایر اظهار داشت: ایادی سلطه بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی متوجه شدند که نظامی شکل گرفته که این نظام قرار است شعار استقلال آزادی، جمهوری اسلامی را محقق کند‌، نظامی که قرار است نه شرقی و نه غربی باشد و در میان مرزهای جغرافیایی خود برای مدیریت خودش تصمیم بگیرد.

وی افزود: دنیای سلطه و استکبار کشورها را به صورت مستقل نمی‌پذیرد و تلاش می‌کند به گونه‌ای کشورها را مخصوصا کشورهایی که دارای منابعی باشند را زیر سلطه خودش داشته باشد تا بتواند از تمام آن منابع برای اهداف خودشان استفاده کنند.

زلفی‌گل عنوان کرد: دشمنان انقلاب، بلافاصله بعد از انقلاب اسلامی جنگ را بر ما تحمیل کردند و صدام فردی بود که بازیچه قرار گرفت، پشت صدام و صدامیان تمام دنیای سلطه و استکبار حضور داشتند و تمام‌ تلاششان را کردند که این نظام را سرنگون کنند، اما مردم ایران در اقوام و استان‌های مختلف هر کس به فراخور توان در دفاع مقدس شرکت کردند و اجازه ندادند که وجبی از خاک این سرزمین به دشمن واگذار شود.

وی افزود: شهدا نخبگانی بودند که اگر امروز حضور داشتند حتما افراد تاثیرگذاری بودند و در تمام عرصه‌های مختلف اثرگذار بودند و خالصانه جان عزیز و بزرگترین سرمایه زندگی خود را در طبق اخلاص گذاشتند و از ناموس ما دفاع کردند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: یادمان باشد نظام‌ جمهوری اسلامی راحت به دست نیامده، هزاران جانباز، شهید و آزاده تقدیم انقلاب کردیم، یادمان نرفته که شهرهای ما زیر بمب‌های دشمن چقدر تخریب شدند. یادمان باشد ساختن زمان‌بر، اما تخریب آسان است. دشمنان تمام تلاش خود را کردند که کشور ما را تخریب کنند.

این مسئول با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر جهاد تبیین گفت: یادمان باشد دانشگاه ملایر مولود انقلاب اسلامی است و این دانشگاه هیئت علمی مستقل دارد و نمایندگان فهمیم این شهر با روی کارآمدن دولت آقای رئیسی تمام همت خودشان را به کار بردند  و کمک کنند این دانشگاه مسیر توسعه را طی کند، استقلال هیئت علمی این دانشگاه یعنی این دانشگاه به‌ بلوغ رسیده و خودش می‌تواند تصمیم بگیرد.

زلفی‌گل ادامه داد: چقدر توانستیم این دانشگاه را معرفی کنیم، چقدر جمهوری اسلامی برای معرفی این دانشگاه هزینه کرده است. چقدر پیشرفت‌های جمهوری اسلامی را قدر می‌دانیم؟ این همه پیشرفت فقط در یک استان است، چرا اینها را نمی‌بینیم و بیان نمی‌کنیم؟ چرا یاس و ناامیدی را تزریق می‌کنیم. ما مشکلات و محرومیت‌هایی داریم که باید برطرف کنیم ولی داشته‌های زیادی هم داریم.

وی افزود: چرا داشته‌هایمان را به نسل جوان منعکس نمی‌کنیم و به آنان نمی‌گوییم که بزرگانشان با دست خالی این کشور را حفظ کردند، زمانی که ما نمی‌توانستیم سیم خاردار بسازیم و تجهیزاتی نداشتیم، اما امروز پیشرفته‌ترین تجهیزات را داریم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به پیشرفت علمی کشور گفت:  قبل از انقلاب اسلامی دوره دکتری نداشتیم الان دوره پسا دکترا و پارک‌های عم و فناوری داریم. وجود ۸۴۰ دانشمند یک درصد بین‌المللی و دوبرابر این تعداد دانشمند دو درصد بین‌المللی باعث افتخار کشور است.

این مسئول با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی با مرجعیت علمی در نیا شناخته شده است، افزود: دانش آموزان ما در المپیاد‌های مختلف رتبه علمی کسب می‌کنند و صدا و سیما و رسانه‌های مختلف باید این توفیقات را معرفی و مقایسه کنند، باید به جوانان امید دهیم، باید بگوییم تلاش کنید جای ما مسئولین را بگیرید و یقینا بهتر از ما می‌توانند این کشور را بسازند و بنابر فرمایش رهبر انقلاب باید روحیه جوانی وارد سیستم حکومتی شود.

این مسئول با اشاره به  رتبه اول علمی کشور در منطقه گفت: امروز کشور ما در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها ارزشی بالا دارد، ما انتطار داریم که موفقیت در عرصه‌های مختلف اطلاع‌رسانی شود، دانشجویان و دانش آموزان موفق باید معرفی شوند و باید در معرفی شخصیت‌های جامعه، شخصیت‌هاجامع الاطراف و متوازن باشند و در معرفی الگوها دقت کنیم.

وی تصریح کرد: باید در معرفی استعدادها در رشته‌های‌ مختلف توازن را رعایت کنیم، امسال برای توزیع استعدادها بنیاد ملی نخبگان برنامه‌ریزی کردیم که نخبگان در رشته‌ای که در المپیادها مقام آورده‌اند بورس و ادامه تحصیل دهند.

زلفی‌گل عنوان کرد: نسل جوان باید با پیشکسوتان در عرصه حفظ کیان کشور آشنا شوند، این تجربه‌نگاری از دوران دفاع مقدس ارزشمند است، مخصوصا اینکه به زبان‌های دیگر هم  ترجمه می‌شود و ما باید در همه زمینه‌ها تجربه نگاری کنیم.

علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: علم تاریخ برای این ارزشمند است که به ما کمک می‌کند برای یک بحران چند بار هزینه نکنیم و یک تصمیم گیری اشتباه را دوباره تکرار نکنیم، تجربه نگاری و تاریخ نگاری از دوران گذشته حائز اهمیت است و این یک کار علمی و بسیار قابل ستایش است.

این مسئول  بیان داشت: جوانان ما نیاز به نشاط و تقویت هویت دارند، اینها با معرفی داشته‌ها همفکری با جوانان و استفاده از ظرفیت آنان برای آینده کشور محقق شود، خوشبختانه کشور ما طرفیت بالایی دارد و باید دست به دست هم دهیم کشور را آباد کنیم.

وی در پایان با قرائت بیانیه‌ای با امضای رئیس جمهور در این همایش، متذکر شد: این نشان از توجه ویژه رئیس جمهور به شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد و نشان می‌دهد که اگر امروز ما مسئولیتی داریم به دلیل گذشت و ایثار آزادگان و رزمندگان ما است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها