به گزارش خبرنگار دفاعپرس از قزوین، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران امروز (پنجشنبه) در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان قزوین، گفت: صدیقتر از خانواده شهدا نیستند لذا دیدار با خانواده شهدا باید در برنامه همه مدیران و شهرداران قرار بگیرد.
«سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، در این نشست اظهار داشت: استان قزوین پایتخت تمدنساز کشور پس از اسلام است که توسط صفویه شکل گرفت و باید در حفظ این فرهنگ و تمدن تلاش کرد. همان طور در تأسیس انقلاب اسلامی چهرههای شاخص در این استان ایفای نقش کردهاند و این استان با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش الگوسازی برای سایر استانها دارد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به ماده 63 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران برای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تأسیس شد و تنها نگاه خدمات محور و معیشت محور توسط امام خمینی (ره) برای تأسیس بنیاد وجود نداشت و اگر چنین بود نیاز به تشکیل بنیاد نبود زیرا نهادهای حمایتی در کشور وجود دارد که میتوانستند این خدمات را به ایثارگران ارائه بدهند اما بنیاد شهید و امور ایثارگران برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و حفظ منزلت خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران تشکیل شد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تأکید بر ضرورت ادای دین به شهدا و خانواده ایثارگران خاطرنشان کرد: مصوبات شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت مانند مصوبات رئیس جمهور است. بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان معاونت رئیس جمهور و زیر نظر رئیس جمهور است زیرا مسئولیتهای آن از وظایف و مسئولیتهای رئیس جمهور است و با وزارت خانههای که مسئول آنها وزیر است و رأی اعتماد از مجلس کسب میکنند، تفاوت دارد. شورا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دولتی نیست و وابسته به مجموعه عناصر نظام است و همه دستگاههای مرتبط کشور عضو آن هستند لذا در تشکیل شورا در استانها باید جدیت بیشتر باشد و هر سه ماه یک بار تشکیل شود.
وی افزود: ما طبق قانون وظیفه داریم بر اساس الگو به ایثارگران مسکن واگذار کنیم و این موضوع باید شهرستان به شهرستان دنبال شود در استان یزد با تدابیر انجام شده، این موضوع 100 درصد اتفاق افتاده است و امیدواریم این کار انجام شود. در استان البرز مدلی را داشتیم که مقرر شده است که پیمانکاری قدرتمند با آورده خود و با کمک استانداری هزار و 156 واحد بسازد و آورده ایثارگران هنگام واگذاری پرداخت شود. در طرح جهش ملی مسکن نیز 5 درصد پروژهها باید به ایثارگران اختصاص داده شود.
قاضیزاده هاشمی در مورد مجتمعهای فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار، گفت: این مراکز در کشور در سه فاز اقامتی، فرهنگی و ورزشی و درمانی و توانبخشی راهاندازی شده است که فاز درمانی مجتمع قزوین راهاندازی نشده و نیاز به حمایت دانشگاه علوم پزشکی داریم. در این مجتمعها زیرساختها فراهم شده است و در زمینههای مختلف درمانی و توانبخشی در کشور امکانات بینظیر دارند که نه تنها به ایثارگران بلکه به کل جامعه این خدمات ارائه میشود. برای دریافت مجوز کلینیک و داروخانه باید همکاری شود و امیدواریم در بخش درمانی این ظرفیتی که ایجاد شده است در یک سال آینده به بهرهبرداری و نتیجه برسد.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به حمایت بنیاد از ساخت فیلم سینمایی و سریال از شهدای شاخص در استانها گفت: برنامه جدی برای حمایت از ساخت فیلمهای فاخر داریم و بخش دولتی و خصوصی میتواند در این زمینه کمک کند که البته شرط آن این است که باید فیلم درجه الف باشد و فیلمنامه قوی داشته باشد که هیئت داوران بنیاد آن را بپذیرد همانند فیلم «شوق پرواز» که در مورد شهید بابایی ساخته شد و با استقبال مخاطبان همراه بود.
معاون رئیس جمهور در پایان با تأکید بر توجه فرهنگی به گلزارهای شهدا گفت: گلزارهای شهدا بزرگترین میعادگاه فرهنگی معنوی در شهرها و روستاها هستند، همان طور که مقام معظم رهبری میفرمایند که شهدا امامزادگان عشق هستند، مقام شهید از امامزاده غیر شهید بیشتر است. مزار شهدا باید تبدیل به پاتوق فرهنگی شود و علاوه بر زیارت مکانی مثل حسینه و کتابخانه در آن احداث شده است.
انتهای پیام/