به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، جلسه چرایی وقوع حوادث اخیر با حضور حجتالاسلام و المسلمین «حسین طائب» مشاور فرمانده کل سپاه در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.
حجتالاسلام طائب به روند فعالیتهای آمریکاییها و برآوردشان نسبت به ایران اشاره کرد و اظهار داشت: آمریکاییها معتقد هستند ایران دارد به دهه اول برمیگردد. آنها در ظاهر سخن از سال ۱۳۶۷ و بحث اعدامها را مطرح کنند، اما برآورد سرویسهای اطلاعاتیشان این است که ایرانیها دارند به یکپارچگی برمیگردند؛ نه تنها یکپارچگی بلکه انجام اصلاحات واقعی درون کشور هم در حوزه اقتصادی، هم در حوزه فرهنگی.
وی تأکید کرد: منظور از یکپارچگی این است که جریان دینی دوباره قدرت بگیرد. یعنی مسیر آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت بر اساس مبانی دینی و مبانی انقلاب باشد.
مشاور فرمانده کل سپاه با اظهار به اینکه تاکنون شاهد حاکمیت دوگانه در کشور بودهایم، تصریح کرد: تأثیر حاکمیت دوگانه در تعلیم و تربیت، تولید فیلم و سریال را به وضوح شاهد بودیم. حتی در مباحث اقتصادی تاثیرات منفی را بر جای گذاشته بود؛ صندوقهای قرضالحسنه ورشکسته و معوقات حقوق کارگران از جمله نمونههای ناشی از این مسئله بود. حتی تا دو سال قبل هواپیمایی جمهوری اسلامی بود، ماهانه باید به دولت فشار میآورد تا ماهی صد میلیارد تومان بگیرد تا بتواند حقوق کارمندانش را بدهد، اما الان هنوز اتفاقی نیفتاده، هواپیما خریدهاند؛ لذا هواپیمایی جمهوری اسلامی به تنهایی عملیات جابجایی حجاج در مراسم حج امسال را انجام داد، هیچ شرکت دیگری کمکش نکرد و دو روز هم زمان را کاهش داد.
وی با بیان اینکه ارتباط ایران با کشورهای منطقه حداکثری شده است، گفت: با وجود تحریمها در حوزه حمل و نقل هوایی توانسته ایم توسعه ناوگان خود را توسعه دهیم. همچنین با کشورهای منطقه ۱۳۰ میلیارد تفاهمنامه امضاء کردهایم، راهبرد همسایگی تنظیم شد و در شورای امنیت ملی به تصویب رسیده و به تأیید رهبر معظم انقلاب رسیده و اکنون داریم روابط را با کشورهای منطقه توسعه میدهیم. ایران عضو شانگهای شد و میهمان گروه بریکس شدیم.
حجتالاسلام طائب با اشاره به اینکه دشمنان به دنبال فشار حداکثری بودند و قصد داشتند با دو راهبرد آب مقابل نفت و غذا و دارو در مقابل نفت ایران را به زانو در بیاورند، در عین حال بیان کرد: به فضل الهی در حوزه آب، در یک ساله اخیر سرمایهگذاری در انتقال آب از دریا و آبهای ژرف زیرزمینی شده و برنامهریزیهایی انجام شده و تا دو سال آینده بحران ما تا حدود زیادی برطرف میشود.
وی متذکر شد: به خاطر دارید در حوزه انرژی، داشتیم به سمت خاموشی میرفتیم و خاموشیها زمانبندیشده انجام میشد. به همین دلیل صادرات برق را کاهش دادیم. اما در یک سال اخیر با وجود اینکه هفت درصد افزایش مصرف داخلی داشتهایم، صادراتمان را هم افزایش دادیم. ما سالیانه شش میلیارد دلار بنزین وارد میکردیم، اما الان صادر کننده بنزین شدهایم. البته امسال تابستان به علت بالا رفتن میانگین مصرف داخلی صادرات بنزین متوقف شده است.
مشاور فرمانده کل سپاه اظهار داشت: در حال حاضر با درآمد حاصل از فروش نفت، در صندوق توسعه، ذخیره ارزی مناسبی را داریم.
وی با ذکر این نکته که آمریکاییها تحول در داخل را نظارهگر هستند، افزود: آمریکاییها تحول در دستگاههای فرهنگی را دارند میبینند، یک زمانی وزارت ارتباطات کاملاً دنبال این بود تا سند ۲۰۳۰ را اجرا کند، امروز متخصصترین نیروهای در وزارت ارتباطات هستند، این تیم از جهت تخصصی به گونهای است دارند کارهای اساسی انجام میدهند و تا چند سال دیگر شاهد قدرت ایران در این حوزه نیز خواهیم بود.
حجتالاسلام طائب بیثباتی در منطقه را تنها راه برون رفت آمریکا از چالشهای پیش رویش مطرح کرد و گفت: چون فرصت آمریکاییها کم است، تمام تمرکزش را در ایجاد اغتشاشات مخصوصاً در داخل ایران قرار داده است. این اغتشاشات دیگر در تقویم ما بسته شده است.
وی با اشاره به اینکه آمریکاییها برای بعد از انتخابات چند راه را دنبال میکردند، اظهار داشت: حرفشان در سند این بود، میگفتند: بعد از انتخابات آمریکا، اگر کفه ما پیروزتر شد در این ستاد میرویم؛ زیر میز برجام میزنیم و میگوییم تاریخ برجام تمام شد، باید وارد یک توافق بزرگتر در موضوع ایران بشویم، هم هستهای، هم موشکی و هم منطقهای. اگر هم ضعیف شدیم، به برجام بازمیگردیم. الان یک هفته است که دوباره دارند پیغام و پسغام میدهند که بیایند و مذاکرات برجامی را فعال کنیم.
در ادامه مشاور فرمانده کل سپاه، هویت سوزی و هویت سازی را دو هدف در فرآیند جنگ ترکیبی برشمرد و گفت: هویت سوزی ۹ فرآیند دارد؛ گام اول شبهه افکنی است. در این گام میگوید سؤال را بپرس. راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی. پنج هویت انقلاب درست کرده است. روی هویتها سؤال طراحی کن. هم راهبردی هم عملیاتی و هم تاکتیکی. سؤال را تکرار کن. جواب ناقص و دروغ هم در دسترس بگذار تا جواب واقعی به محاق برود.
وی افزود: گام دوم، شبهه را تبدیل به تردید کن. تردید در صداقت، تردید در امید، تردید در اعتماد، تردید در موفقیت، تردید در مقبولیت و تردید در مشروعیت. تردید، تبدیل به بیتفاوتی عوام و ترس خواص میشود.
حجتالاسلام طائب گسست را گام سوم در فرآیند جنگ ترکیبی برشمرد و گفت: آنان به دنبال ایجاد گسست مذهبی، گسست قومی و گسست نسلی هستند که در نهایت خروجی آن تبدیل به گسست اجتماعی میشود.
وی افزایش نفرت و کینه با حاکمیت را گام بعدی نامید و اظهار داشت: با ایجاد گسست و افزایش نفرت و کینه، نافرمانی ایجاد میشود. این نافرمانی جزئی و فردی بود.
مشاور فرمانده کل سپاه با بیان اینکه نافرمانی به تقابل منجر میشود، تصریح کرد: در راهبردهای آنها، تقابل از حوزه امنیتی شروع میشود تا به تقابل اقتصادی – اجتماعی منجر شود و در نهایت به تقابل سیاسی – اجتماعی کشیده شود.
مشاور فرمانده کل سپاه با اشاره به اذعان سیا (CIA) مبنی بر شکست در برابر ایران، بیان کرد: سازمان سیا (CIA) دو تا برآورد به آمریکاییها داده بود. یک. فشار معیشتی در ایران به گونهای شده که با این موضوع اگر اغتشاش درست کنیم فراگیر میشود. دو. موضوع دوگانه حجاب اجباری و حجاب اختیاری، کفه حجاب اجباری سنگینتر از حجاب اختیاری است. اگر با این موضوع در حوزه فرهنگی وارد بشویم، دوگانه اجتماعی ایجاد میشود، ولی الان اذعان دارند که در هر دو برآورد شکست خوردیم.
وی افزود: آنها فکر میکردند اگر یک زمانی التزام برداشته شود، حجم بیحجاب در کشور ما بیشتر از باحجاب میشود، اما این اتفاق نیفتاد. میگویند برآورد سیا اشتباه بود.
حجتالاسلام طائب بیان کرد: دشمنان بعد از تقابل، به دنبال اقتدارشکنی هستند تا بعد از آن هرج و مرج اجتماعی ایجاد میشود؛ بنابراین با ایجاد هرج و مرج اجتماعی این فرآیند ۹ گانه تکمیل میشود و آنها به اهداف خود در جنگ ترکیبی دست مییابند.
مشاور فرمانده کل سپاه با بیان اینکه هفت فرآیند در هویت سازی وجود دارد، عنوان کرد: در گام اول، ارتباط گیری با آحاد اجتماع مد نظر است. اوباما سال ۱۳۸۸ در کنگره اعلام کرد: ما همه تکنولوژیها را برای ایران قطع میکنیم، جز تکنولوژی ارتباطات. تا بدین سان بتوانیم با معترضین ارتباط برقرار کنیم.
وی افزود: گام دوم، تبلیغ لذتگرایی و ترویج سبک زندگی غربی، موسیقی زیرزمینی، مشروب، مواد مخدر، لاابالیگری است. گام سوم، شبکهسازی در همه سطوح است.
حجتالاسلام طائب هیجانی کردن جامعه را گام چهارم در فرآیند هویتسازی معرفی کرد و توضیح داد: تولید هیجان، تبدیل هیجان به خشونت، تخلیه خشونت و هیجان علیه حاکمیت در این گام مدنظر دشمنان است. آنها میگویند: اگر این فرآیند اتفاق افتاد، آن موقع از درون باید یک منجی و پرچم بالا بیاید. اینکه شما میبینید جریان فتنه و دیگران، کمکم دارند شروع به دادن اطلاعیه و بیانیه میکنند، برای این است که میخواهند یک تابلویی برای خودشان بالا بیاورند. دشمنان میگویند این اتفاق که افتاد، ایران ضعیف میشود و آن وقت میشود با ایران مذاکره کرد و در مذاکره امتیاز گرفت و امتیاز داد. ایران را باید نرمال کنیم.
وی ضمن بیان اینکه این اتفاق به فضل الهی با شکست مواجه میشود، در عین حال متذکر شد: اما این شکست این نیست که بگوییم زود تمام میشود. جنگ، جنگ ترکیبی است. جنگ امنیتی روی تقویم امنیتی ما بسته میشود، بالا و پایین میشود، اما در این جنگ آن چیزی که میخواهد ادامه بدهد این است که هیجان از بین نرود. وقتی خشونت و اضطراب جامعه بالا باشد آن زمان این فرآیند عوض میشود.
مشاور فرمانده کل سپاه با اظهار به اینکه در این فرآیند دشمنان و در رأس آنها آمریکا به دنبال تبدیل رضایت به نارضایتی، امید به ناامیدی، آرامش به اضطراب و افسردگی و کارآمدی به ناکارآمدی و در نهایت امنیت به ناامنی است، تاکید کرد: ما هم عزیزان، باید این فرآیند را عوض کنیم همین فرآیند را بر علیه خودشان و علیه تهدیدگر تهاجمی کنیم.
وی گفت: مهمتر از آن باید شبههها را بشناسیم، کانال ارتباطیمان را با نسل جدید تعریف کنیم. اول شبهات ذهنی خودمان را برطرف کنیم، بعد برویم به سمتی که شبهات ذهنی دیگران برطرف شود و آنها را از تردید خارج کنیم.
انتهای پیام/ 118