امشب از شبکه المیادین؛

مستند «پدر موشکی ایران» پخش می‌شود

شبکه لبنانی المیادین در مستندی به طور مفصل به زندگی و تلاش پدر موشکی ایران برای رسیدن به آرزویی پرداخت که اندکی بعد از شهادتش آن آرزو محقق شد.
کد خبر: ۵۶۰۱۲۵
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵ - 06December 2022

مرد آرزو‌های بزرگ که خواستار محو اسرائیل بود؛ مستند پدر موشکی ایران امشب از المیادینبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، شبکه خبری المیادین در مستندی که امشب از این شبکه پخش می‌شود، به زندگی شهید «حسن تهرانی مقدم» پدر موشکی ایران تحت عنوان «مردم آرزو‌های بزرگ» پرداخت و در ابتدا گفت: وصیتش این بود که روی سنگ قبرش جمله‌ای حک کنند که «این قبر کسی است که می‌خواست اسرائیل را نابود کند.»

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، انقلابیون، فرزندان خمینی با مردم ایران عهد کردند که تمامیت ارضی ملی کشورشان را حفظ کنند. کار سختی بود. جغرافیای قابل توجه ایران، منابع سرشار از انرژی و منابع زیرزمینی آن همواره مورد توجه استعمار بوده است. به همین دلیل از زمان پیروزی انقلاب تاکنون برنامه‌ها و تلاش‌های کشور‌های استعمارگر و رژیم‌های کوچکتر، برای تجزیه ایران بزرگ متوقف نشده است. دستان توطئه‌کننده علیه جمهوری اسلامی بر حسب زمان و شرایط فرق می‌کرد اینجا نام تهرانی مقدم به میان آمد... مبارز انقلابی ایرانی... افسر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی... او نابغه‌ای در حوزه موشکی بود.

از مقابله با تجزیه‌طلبان کُرد تا در هم کوبیدن داعش 

تهرانی مقدم و دوستانش تلاش‌های فوق‌العاده‌ای کردند تا اینکه موشک‌های ایران سدی بزرگ مقابل همه آن توطئه‌ها شد. این عادت انقلاب و مردانش است. با تجزیه‌طلبان کُرد مقابله کردند. تروریست‌های داعش را در هم کوبیدند. مراکز و نیرو‌های ویژه موساد در اربیل را زدند و نظامیان آمریکایی در پایگاه عین‌الاسد (در عراق) را هدف قرار دادند. 

تهرانی مقدم در نوامبر ۲۰۱۱ آرزوهایش را محقق کرد جز مهمترینش که در حال تحقق بود. وی این آرزو را امر لازم اساسی می‌دانست به طوری که او و همراهانش معتقد بدون تحقق این آرزو، دنیا رنگ آرامش و صلح را نخواهد دید. 

یکی از وظایف انقلاب در ایران پس از پیروزی در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷ ش) جلوگیری از وقوع توطئه‌های خطرناک تجزیه‌طلبانه بود. پس از شکست توطئه آمریکایی تجزیه و تقسیم [منطقه] به دست ابزار‌ها و آلت‌دست‌هایش در طور این سال‌ها، نوبت به صدام رئیس جمهور [دیکتاتور]عراق رسید که به ایران حمله نظامی کند، نه تنها برای کمک به دشمنان انقلاب در سرنگونی جمهوری اسلامی، بلکه به طمع بخشی از چیزی که طرح آمریکایی آن را کیک تقسیم شده ایران می‌نامید. 

در آن دوره مقدم تهرانی مسئولیت توپخانه سپاه پاسداران را بر عهده داشت. مقابله با موشک‌های صدام از اهمیت بالایی برخوردار بود. یگان موشکی سپاه تأسیس شد.

با پیروزی‌های ایران، اهداف دشمن که در ابتدای جنگ تعیین کرده بود، از بین رفت. یگان موشکی سپاه با هدایت حسن تهرانی مقدم کار موثر خود را آغاز کرد. با موشک‌های زمین به زمین. با این حال، از همان ابتدا برای سران ایران روشن بود که نیاز به خوداتکایی و خودسازی است نه واردات برای ساخت نیروی موشکی.. از اینجا یک پروژه بزرگ در صنایع نظامی موشکی آغاز شد.

با انواع، برد‌ها و اهداف مختلف. هماهنگی عملی بین وزارت دفاع، ارتش و سپاه آغاز شد. انقلاب و مجموعه‌ای از توانمندی‌های انقلابی، علمی ملی. نتیجه ثمربخش بود. با توان داخلی موشک‌های زمین به زمین ساخته و تولید شد. برد موشک‌ها در ابتدا به ۱۰۰ کیلومتر رسید. در مرحله اول در جنگ تحمیلی در دهه هشتاد قرن گذشته (میلادی) نوعی توازن نسبی نظامی نسبی ایجاد کرد. بعدا اینها، کاتیوشای ایران نامید شد و تقریباً مشابه موشک‌های ۱۲۲ میلی متری گراد است. در پایان جنگ بسیار مورد استفاده قرار گرفت. جنگ به پایان نرسید مگر اینکه تهران موفق به ایجاد یک ساختار دانش‌بنیان صنعتی و نظامی جدی شد.
 کار تهرانی مقدم اینجا آغاز شد.

المیادین گزارش کرد، اینجا کار واقعی تهرانی مقدم شروع شد. ماموریت صریح و روشن به او سپرده شد. راه‌اندازی صنعت موشکی ایران. هدف، مقابله با دشمنان و هرکسی است که امنیت ملی ایران را تهدید کند. این یعنی صنعت موشکی که در هیچ حد و مرزی متوقف نمی‌شود. تهرانی مقدم به خوبی می‌دانست که مأموریتش هم مستلزم ساخت موشک‌های کوتاه برد است و هم موشک‌هایی با برد حدود دو هزار کیلومتر. می‌دانست که موشک‌هایش باید هدایت شونده باشد، به‌عبارتی نقطه‌زن و با قابلیت آماده‌شدن سریع در تعداد زیاد و قابلیت پرتاب با پرتابگر‌های مختلف و با سر‌های جنگی متفاوت.]

تهرانی‌ مقدم عملا کاری را باید در شرایطی آغاز می‌کرد که ایران تازه از یک جنگ هشت ساله بیرون آمده بود و در معرض تحریم‌های اقتصادی سنگین قرار داشت، اما دست به کار شد. در مسیر ساخت موشک‌های سوخت مایع میان‌برد و دوربرد، کار با مهندسی معکوس موشک‌های اسکاد باقی‌مانده از زمان جنگ آغاز شد و نتیجه آن موشک‌های شهاب یک و شهاب دو با برد ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر بود. این تلاش‌ها منجر به ساخت موشک شهاب ۳ با برد هزار و ۱۵۰ کیلومتر در سال ۱۹۹۸ شد.

با این برد، امکان مجازات صهیونیست‌ها در صورتی که به فکر حماقتی علیه ایران می‌افتادند، فراهم شد، اما حسن تهرانی مقدم به این بسنده نکرد و موشک‌هایی با برد ۱۵۰۰ می‌خواست که قادر به حمل کلاهک ۱۰۰ کیلوگرمی باشند و حداقل و حداکثر در محدوده خطای پنج تا ده متری به هدف خود ضربه بزند.

تهرانی‌مقدم از همین جا و همزمان با توسعه موشک‌های سوخت مایع، تلاش خود را برای ساخت موشک‌های با سوخت جامد متمرکز کرد و پروژه بزرگ فاتح را آغاز کرد. تهرانی‌مقدم اصرار داشت که موشک‌هایش نقطه‌زن باشد. نقطه‌زن اصطلاحی است که فرماندهان و متخصصان سپاه پاسداران برای انجام وظایف محوله از سوی فرماندهی کل قوا به کار می‌برند، اما اصطلاح شناخته شده جهانی CEP است که برای تعیین دقت به کار می‌رود.CEP مخفف Circle Error Of Probability دامنه احتمال خطاست.

اصرار رهبر معظم انقلاب اسلامی بر چه بود؟

اصرار رهبر معظم انقلاب اسلامی برای رسیدن به این درجه از دقت، انگیزه‌ای برای انجام کار‌های بیشتر بود. رهبر انقلاب علی‌رغم این باور رایج که برد موشک‌ها برای جمهوری اسلامی ایران مهم است، تاکید کردند که افزایش دقت موشک‌ها مهمتر از برد است. این امر برای کشوری بدون فناوری هدایت ماهواره‌ای به راحتی امکان پذیر نبود و به همین دلیل است که تهرانی مقدم شروع به ساخت ژیروسکوپ‌های لیزری کرد تا CEP بتواند به موشک‌هایی از فاصله پنج تا ۱۰ متری برسد.

این تلاش‌ها کمتر از یک سال پس از شهادتش به ثمر نشست. در ۱۴ آگوست ۲۰۱۱، فاتح ۱۱۰D با قابلیت نقطه‌زنی رونمایی و تبدیل به چهارمین نسل از خانواده فاتح شد. با گذشت پنج سال از شهادت حسن تهرانی مقدم، موشک ذوالفقار از خانواده فاتح با ساختار کامپوزیتی سبک و دو مرحله‌ای متمایز شده است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌گوید: چندین سال پیش یکی از نویسندگان صهیونیست مقاله‌ای در یک روزنامه صهیونیستی منتشر کرد که نسخه واقعی آن به دست من رسید و در آن نوشت: من دشمن ایران هستم، اما در مقابل کسی که این موشک را ساخته است تعظیم می‌کنم. با تحریم ها، با این همه مشکلات، با بسته شدن در‌های مبادله علمی روی ایران، با این همه آن‌ها این شاهکار را ساختند. این ارزیابی دشمن ما [از ایران] است. 

ایران در اولین واکنش خود به ترور حاج قاسم اوج توانمندی‌های موشکی خانواده فاتح را ارائه کرد. این عملیات به نام شهید سلیمانی نامگذاری شد که طی آن موشک‌های فاتح و تهرانی مقدم توانستند به پیشرفته‌ترین سامانه پدافند هوایی جهان یعنی پاتریوت نفوذ کرده و پایگاه متجاوزان آمریکایی در عین الاسد را با دقت زیاد منهدم کند. پس از آن تصاویر ماهواره‌ای نشان داد که تمامی موشک‌ها با دقت بالایی به ساختمان‌ها و اهداف از پیش تعیین شده اصابت کرده است.

عملیات موفق دیگر، انهدام مرکز جاسوسی موساد در اربیل در سیزدهم مارس ۲۰۲۲ بود. اگرچه منابع رسمی نوع موشک‌های مورد استفاده در این عملیات را فاش نکردند، کارشناسان نظامی در سراسر جهان با اطمینان تایید کردند که نسل فاتح موشک‌ها در این عملیات بر اساس دقت و قدرت نشان داده شده توسط این موشک‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

موشک‌های فاتح بار دیگر در مانور پیامبر اعظم (ص) ۱۷ توانایی و دقت بالای خود را به نمایش گذاشت که در جریان این مانور، سران نظامی تصمیم گرفتند با شبیه‌سازی حمله به سایت اتمی دیمونا در فلسطین اشغالی کمترین تردید‌ها در مورد صحت و برد موشک‌های فاتح را برطرف کنند. برای اجرای این امر، موشک‌های ذوالفقار و دزفول باید مسافت واقعی را طی می‌کردند و ماکت یک به یک تأسیسات دیمونا را که از قبل آماده شده بود، هدف قرار داده و به صورت نقطه‌ای منهدم می‌کردند. موشک خیبر تکان غافلگیری بعدی بود، خانواده موشک‌های فاتح در کمتر از دو ماه در مانور رسول اعظم ۱۷، سلاحی مرگبار با کلاهک قدرتمند که می‌تواند هر هدفی با برد هزار و ۴۵۰ کیلومتر را نابود کند. خطای کمتر از پنج متر این موشک این بار از سکوی پرتاب، یک شهر زیرزمینی و موشک‌های خیبرشکن به صورت عمده در مقابل چشمان دشمنان ایران نمایش داده نشد.

خیبرشکن، پیام را رساند

با وجود موشک خیبرشکن، اصطلاحا محتوای کتاب از عنوانش مشخص شد. الان دیگر همه نقاط سرزمین فلسطین اشغالی در تیررس موشک‌های ایرانی با خطای کمتر از پنج متر بود.

حسن تهرانی مقدم در آبان ۱۳۹۰ به شهادت رسید و پس از برآورده شدن بیشتر آرزوهایش در توسعه صنعت موشکی در خاک وطن آرام گرفت. تهرانی‌مقدم با عملی کردن تمام وعده‌هایش دستی بلند و محکم برای مردم شریف و مظلوم ایران ساخت تا دشمنان در صد‌ها کیلومتر دورتر از مرز، کسانی که می‌خواستند نقشه ایران کوچکتر از آن باشد، سر جایشان بنشاند.

با تمام این اوصاف، جغرافیای اشغالگر قدس هدف نهایی همه پروژه‌های تحقیقاتی حسن تهرانی مقدم بود، او نگاه عمیق و بصیرتش می‌دانست که غده سرطانی اسرائیل در تلاش است نه فقط ایران بلکه کل کشور‌های غرب آسیا را تضعیف و تجزیه و درگیر جنگ همیشگی کند پس با وجود این غده سرطانی جهان، رنگ صلح و آرامش را نخواهد دید. از اینجا بود که وصتی کرد که روی سنگ قبرش جمله‌ای حک کنند مبنی بر این که «اینجا قبر کسی است که می‌خواست اسرائیل را نابود کند.»

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار