به گزارش خبرنگار دفاعپرس از قزوین، حجتالاسلام والمسلمین «سید مهدی خاموشی» نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در حاشیه برگزاری چهل و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم بخش نغمات دینی که طی پنج روز به میزبانی استان قزوین برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سازمان اوقاف و امور خیریه از یک منظر نیات واقفینی است که مرتبط با قرآن است همچنان که نیات واقفین در زمینه نشر قرآن کریم، حفظ نسخ قرآن کریم، علوم قرآنی، هنرهای قرآنی، روخوانی، روانخوانی، تفسیر و شعبی که به امور قرآنی مربوط است، وجود دارد.
حجتالاسلام خاموشی گفت: نیت قرآنی یکی از نیات واقفین خیراندیش است که در طول تاریخ اتفاق افتاده است. از طرفی سازمان امور خیریه که به امور وقفیات رسیدگی می کند و سه گزاره اصلی؛ حفظ عین موقوفات، افزایش منافع و نیات واقفین، از این منظر باید به نیات مربوط رسیدگی کند و این نیات را عملی کند.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: از بدو انقلاب اسلامی تا کنون، شاهد این امر هستیم که هم قانون گذاران و هم قوای مجریه متعدد، بحث مسابقات قرآن کریم را در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار دادند و به همین جهت مرکز امور قرآنی شکل امروزی خود را نشان می دهد که این مرکز متصدی مدیریت، نظارت، هدایت و امکانات قرآنی سازمان اوقاف در زمینه انجام مسابقات می باشد.
وی عنوان کرد: شورای توسعه قرآنی نیز واگذاری جریان مسابقات قرآنی را به سازمان اوقاف و امور خیریه سپرده و این سامانه بیانگر این مطلب است کارکرد تاریخی سازمان اوقاف در زمینه برگزاری مسابقات، نمره قابل قبول برای نظام اجرایی کشور داشته که برای آن بودجه در نظر گرفته و هرسال آن را پیگیری می کنند و این مسابقات پس از طی مراحل روستایی، شهری، استانی به مرحله کشوری و گاها به مرحله بین المللی راه می یابد.
حجتالاسلام خاموشی افزود: امسال بیش از ۸۰ کشور در مسابقات بین المللی قرآن کریم حضور خواهند داشت و با استفاده از امکانات فناورانه بکار گرفته شده هزینه ها را کاهش داده ایم و سعی شده برآیند نتایج قوی تر و بیشتری را کسب نماییم.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور یادآور شد: جریان فضاهای کاربری که در اختیار سازمان اوقاف قرار دارد. این فضا شامل مجموعه امامزادگان و بقاع متبرکه می باشد. چهار بقعه آستان قدس رضوی، حرم حضرت معصومه(ع)، شاهچراغ و عبدالعظیم حسنی در شهر ری دارای چهار متولی خاص از سوی مقام معظم رهبری دارند و لذا از تولیت سازمان اوقاف خارج می باشند. اما نظارت و اداره ۸ هزار و ۷۶۷ بقعه و امامزاده در کشور برعهده مدیریت سازمان اوقاف و امور خیریه می باشد که عمدتا شامل تربت خانه، شبستان و صحن می شود.
حجت الاسلام خاموشی در ادامه تصریح کرد: شاخص های نمونه ۲ هزار بقعه در کشور است که مدنظر ما جهت سمت و سو دادن به این تعداد جهت فعالیت های قرآنی است و در همین راستا مراکز افق در سامانه بقاع شکل گرفت. مراکز افق، مراکزی جهت اجرای فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و قرآنی است که شامل فعالیت های جنایتی همچون قرار دوازدهم، توسعه اجتماعی با ایجاد مراکز مشاوره ای، حمایت از مشاغل خانگی خرد و ایجاد نمایشگاه جهت فروش محصولات در بقاع متبرکه می باشد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به فعالیت های فرهنگی این مراکز نیز اضافه کرد: اجرای برنامه های مناسکی و دینی و آئینی در ایام و روزهای مختلف سال است که تا کنون بیش از ۷۰۰ هیأت شاخص در این ۲ هزار امامزاده و بقعه به انجام این مراسمات می پردازند که موجب ایجاد یک میدان فعالیت فرهنگی اجتماعی و مدنی خاصی شکل گرفته است.
وی با اشاره به فعالیت های قرآنی در مراکز افق بیان کرد: تمامی بقاع باید دارای یک کرسی تلاوت، تفسیر، حفظ، روخوانی و روانخوانی، جلسات حلقه های قرآنی، با حضور قاریان مشهور باشند و این فعالیت در حال گسترش در همه بقاع متبرکه است. در ماه رمضان در هزار و ۱۶۲ بقعه حلقه های قرانی برگزار می شود و در صدد هستیم که کل ۲ هزار بقعه شاخص کشور دارای این کرسی های تلاوت باشند که در پرورش نخبگان قرآنی موثر است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به برگزاری مسابقات سراسری نغمات دینی که در قزوین اجرا شد اظهار کرد: اعتقاد ما این است که اذان گوها باید متکثر باشند و لذا باید هم به اصوات و نغمات تاریخی خود توجه کنیم و هم بتوانیم تولیدات جدید داشته باشیم و برگزاری مسابقات نغمات دینی موجب تحقق این امر می شود. این مسابقات که به میزبانی استان قزوین شکل گرفت در سطح کیفی بسیار خوبی برگزار شد و تلاش ما این است که در بخش اذان، مسابقات هرسال بسیار گرمتر از سال قبل برگزار شود چرا که اذان پرچم هویت مذهبی ماست و پخش صدای اذان از مأذن ها، رنگ و بوی معنوی خاصی به شهر می بخشد.
این مسئول در ادامه با اشاره به سال آینده همزمان با سالگرد حاج قاسم سلیمانی، مسابقات نغمات دینی در استان کرمان برگزار می شود و برای اولین بار بخش بین الملل به رشته تواشیح اضافه شد که این بخش بانام جایزه حاج قاسم می باشد.
حجت الاسلام خاموشی در ادامه با اشاره به اهداف جوایز در مسابقات بین المللی عنوان کرد: یکی از تصمیمات اتخاذ شده پرداخت جوایز مسابقات بین المللی به «ریال» است که این تصمیم در راستای اهمیت به ارزش پول ملی کشورمان است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به رویکرد اوقاف نسبت به خدمات دانش بنیان تصریح کرد: سازمان اوقاف در زمینه تجاری سازی به شرکت های دانش بنیان توجه داشته است. وقتی یک ایده تبدیل به ساخت یک کالا می شود و آن کالا تبدیل به نمونه های محدود، تکثیر میدانی و تکثیر انبوه برای عرضه در بازار می شود، خلأ بسیار عمده ای بنام «سرمایه» در این بین وجود دارد. لذا مشارکتی با سهم اقل وقف و سهم اکثر آن شرکت ایجاد کرده ایم.
وی افزود: این مشارکت در زمینه های مختلف انتقال جنین ممتاز دام سنگین، دام سبک نژاد برتر، جریان سنج سه فازی چاه های نفتی، فعالیت با انرژی اتمی جهت راه اندازی سه مرکز کوالت و یک مرکز گاما، جریان ساخت مصالح ساختمانی پلیمری، ایجاد زنجیره های زراعی جهت ایجاد تولید برتر، تولید و توسعه انرژی خورشیدی در بقاع متبرکه، راه اندازی و فعالیت مرکز الکترونیک بوده و اینها بخشی از رویکرد سازمان اوقاف در حوزه دانش بنیان است.
حجت الاسلام خاموشی در پایان گفت: در زمینه دانش بنیان قرآن نیز برای کسر هزینه ها و افزایش بهره وری با استفاده از این فناوری که داوران در طول اجرای مسابقات، در لحظه رأی را صادر می کنند، صرفه جویی زیادی در استفاده از کاغذ شده است.
انتهای پیام/