به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «حسین مدرس خیابانی» استاندار سیستان و بلوچستان در گفتوگویی اظهار داشت: گاهی در جلسات و نشستها درباره وحدت امت اسلامی صحبت میکنیم، ولی آن چیزی که به صورت واقعی اتفاق افتاده را میتوان در سیستان و بلوچستان دید. به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی، این استان پایتخت وحدت اسلامی است و قرنها و سال هاست که طوایف و قومیتهای مختلف در بلوچستان و سیستان زندگی میکنند و پیوندهای ناگسستنی خویشاوندی، فرهنگی، اجتماعی و فامیلی و حتی اقتصادی میان آنان وجود دارد.
وی افزود: در این استان کارمندانی را سراغ دارم که اگرچه شیعه هستند، ولی همسر اهل سنت دارند و خانوادههای مختلف شیعه و سنی با هم پیوند برقرار کرده اند و در واقع چیزی به عنوان شیعه و سنی در این استان وجود ندارد. البته عدهای از بیرون تلاش میکنند تا به مسائل وحدت بخش ضربه بزنند.
مدرس خیابانی تاکید کرد: اهل سنت در این استان غالب است؛ به گونهای که تقریبا ۷۰ درصد بافت جمعیتی استان از قوم بلوچ هستند و از ۲۶ شهرستان این استان، پنج شهرستان، سیستانی هستند. در زاهدان نیز هم سیستانی و هم بلوچستانی داریم، ولی حدود ۲۰ شهرستان از طوایف بلوچ هستند. به عبارت دیگر بلوچها در این استان غالب هستند به گونهای که در حوزههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی حوزههای مدیریتی اینگونه است. مثلا دو نفر از معاونان بنده بلوچ هستند.
وی ادامه داد: حجتالاسلام رئیسی رئیس جمهور تاکید کردند که این نکات را برای مردم بگویید تا بدانند که از چه ظرفیتهایی در این استان استفاده میشود. درحدود ۶۰ درصد از فرمانداران این استان نیز بلوچ هستند و بیش از ۷۰ درصد معاونان فرمانداران و بخشداران را نیز قوم بلوچ تشکیل میدهند. عمده اقتصاد استان نیز به دست قوم بلوچ است و شیعیان در اقتصاد این استان سهم بسزایی ندارد و لذا معتقدم وحدت واقعی را میتوان در استان سیستان و بلوچستان دید.
مدرس خیابانی با اشاره به تفرقه افکنیهای اخیر که از سوی رسانههای خارجی و دشمنان اسلام صورت میگیرد، اظهار داشت: برخی افراد که دارای منافعی هستند یا به آسیاب دشمن آب میریزند، به این مسائل دامن میزنند در حالی که مردم این استان، هم نظام را قبول دارند، هم به پرچم جمهوری اسلامی وفادارند و هم قانون اساسی را قبول دارند. البته ممکن است برخی از جوانان تحت تاثیر برخی از سخنان قرار گیرند و اعتراض هم داشته باشند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ ۹۱۱