به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، دکتر محمد لطفی زاده در "منبر اینترنتی" نوشت:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین
محرم امسال هم خداوند سبحان توفیق عنایت فرمود که کلماتی با شما در قالب سخنرانی مکتوب به اشتراک بگذاریم. در این مطلب میخواهیم به مکارم اخلاق و نقاط برجسته سیره زندگانی سیدالشهداء علیهالسلام بپردازیم تا بدانیم امامی که در صحنه نبرد روز عاشورا خون را بر شمشیر پیروز نمود و بر کفار سخت میگرفت در میان مؤمنان نیکوترین رفتارها را بروز میداد. همان امامی که مخالفان نیز بر فرمایش پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله درباره او (حسین از من است و من از حسینم) تصریح نمودهاند.
سبک زندگی حسینی / فروتنی
علامه مجلسی رضوان الله تعالی علیه از تفسیر عیاشی و مناقب ابن شهرآشوب روایت کرده: روزی امام حسین علیه السلام از کنار جمعی مساکین عبور میفرمود. آنها عبای خود را پهن کرده و روی آن نشسته بودند و نان خشکی داشتند. حضرت که به آنها رسید با دعوت آنان روبرو شد. لذا از اسب فرود آمد و فرمود : خداوند متکبران را دوست نمیدارد. نزد آنها نشست و با ایشان تناول نمود. در روایتی دیگر آمده که حضرت آنان را به خانه برد و از آنان پذیرایی نمود.
امروز در دانشگاهها و برخی ادارات حتی سرویس بهداشتی استاد و رئیس از دانشجو و کارمند جدا است. حالا ببینید ما چقدر از سبک زندگی حسینی فاصله داریم!
سبک زندگی حسینی / کمک به دیگران
ابن شهرآشوب به سند معتبر روایت کرده وقتی امام حسین علیه السلام در کربلا شهید شد، پشت مبارک آن حضرت پینهها دیدند و از امام سجاد علیه السلام دلیل آن را پرسیدند. فرمود : پشت پدرم به سبب مالهایی که شبها به خانه بیوهزنان و یتیمان و مسکینان میرساند پینه بسته بود.
امروز صدها خودروی میلیاردی به کشورمان وارد میشود و عدهای با آن در خیابان جولان میدهند. بعد در محرم هیأت هم دارند و چه بسا حسین حسین هم میگویند. از آن طرف هزاران زوج جوان منتظر یک جهیزیه و مسکن ارزان قیمت هستند تا ازدواج کنند. نکند عدهای راه سادهزیستی را به کناری نهاده و مشغول انباشتن پول در حسابهای بانکی بشوند آنوقت در میان بستگان نزدیکشان نیازمندی باشد.
سبک زندگی حسینی / اهمیت دادن به آموزش کودک
عبدالرحمن بن سلمی به یکی از فرزندان امام حسین علیه السلام سوره حمد آموزش داده بود و وقتی آن کودک محضر امام سوره را خواند، سیدالشهداء علیه السلام فرمود هزار دینار طلا و هزار حله زیبا به عبدالرحمن بدهند و خلاصه تجلیل عجیبی از او بعمل آورد. مردم گفتند مزد عبدالرحمن اینقدر نبود. حضرت فرمود : این تقدیر در برابر آنچه او به فرزندم یاد داده چیزی نیست.
یکی از وظایف مهم والدین بخصوص پدران تربیت صحیح فرزند است. امروز بخصوص در فصل تابستان یا اوقات فراغت، کودکان را به کلاسهای مختلف میفرستیم. از زبان خارجی گرفته تا ورزشها و حتی کلاسهایی که اشتغال به آن با سبک زندگی اسلامی مغایر است. حال چقدر به آموزش عقاید و قرآن کریم اهمیت میدهیم؟ چرا باید دانشجوی ما پس از تحصیلات عالیه که کتب تخصصی را به راحتی میخواند از روخوانی ساده قرآن کریم هم گاهی عاجز باشد؟
امیدواریم به این قله برسیم که فارسی زبان علم باشد اما انگلیسی فعلاً متأسفانه زبان علم در جهان است و امروزه لازم است جوانان آن را فراگیرند ولی نباید فراموش کرد که عربی زبان دین و یادگیری قرآن کریم از ضروریات زندگی مسلمان است. از سویی تبلیغات کلاسهای قرآن و عربی، جذابسازی این کلاسها، ارج نهادن به معلم قرآن و عقاید از جمله مسائلی است که باید بیشتر روی آن تمرکز و چارهاندیشی نمود.
ان شاء الله نکات دیگری در مطالب بعدی بیان خواهد شد.
چند جمله هم عرض ادب کنیم به ساحت مقدس اباعبدالله علیه السلام :
شنیدهاید قصهی مظلومیت طفلان مسلم را ... پدر این دو طفل هم سفیر صادق اباعبدالله الحسین علیه السلام بود که او هم مظلومانه به شهادت رسید اما لا یوم کیومک یا اباعبدالله (روزی مثل روز شما نیست) ... جناب مسلم ندید چگونه دو فرزندش را کنار فرات شهید کردند ولی مولایمان امام حسین علیه السلام، علی اصغر سلام الله علیه را در بغل داشت که آن نانجیب گلو را هدف گرفت ... گفتهاند این شعر منسوب به خود امام حسین علیه السلام است اما شاید هم زبان حال باشد ...
لیتکم فی یوم عاشورا جمیعا تنظرونی ... کیف استسقی لطفلی فابوا ان یرحمونی
کاش بودید روز عاشورا میدیدید چگونه برای طفلم آب خواستم اما رحم نکردند
صلی الله علیک یا اباعبدالله و لعنة الله علی القوم الظالمین.
و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین