گروه استانهای دفاعپرس - «محمدرضا بهرامی» نویسنده کتاب دفاع مقدس؛ شخصیت حاج قاسم نشان از آن دارد که اگر خوب و صالح تربیت بشویم، میشویم حاج قاسم؛ شخصیتی که با آن نگاه وسیع و روح بلندش وصیت کرد بر روی سنگ قبر من بنویسید سرباز وطن، قاسم سلیمانی؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیشتر.
موضوعی که در این یادداشت میخواهم به آن بپردازم موضوع بسیار حساس و بینهایت پیچیده است و با صراحت میگویم که من در برابر چنین موضوعی، احساس عجز میکنم و پختگی کافی را برای به رشته تحریر در آوردنش ندارم.
سخن گفتن درباره شخصیت بینظیری چون شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» بی نهایت دشوار است؛ زیرا به عقیدهی من حاج «قاسم» تنها یک قهرمان یا یک شخصیت نظامی نیست.
قاسم سلیمانی را از جهات مختلف باید دید و در ابعاد مختلف باید شناخت، ما در خصوص زوایای شخصیتی حاج قاسم بیشتر به بعد نظامی آن اکتفا نموده و از ایشان تجلیل می کنیم در حالی که این شخصیت از نظر فرهنگی و اجتماعی و همچنین ابعاد دیگر می بایست مورد واکاوی شخصیتی قرار گیرد.
اگر چه بعد نظامی شخصیت ایشان نیز به طور مطلق یعنی به نسبت خود حاج قاسم باز هم شناخته شده نیست.
امروز نگارنده دربارهی یک اسطوره، یک معجزه اخلاص و یک مکتب می خواهد قلم فرسایی کند، شخصیتی که به صورت الگوی ایده آل انسانی در تاریخ معاصر متجلی شده و با الگو قرار دادن ابعاد شخصیتی چنین عزیزی می توان در سرنوشت خود تجدید نظر کرد و آن را از سر، نوشت و راه را برای رسیدن به مقصد پر ثمر که همان انسان کامل شدن و کمال هست هموار ساخت.
کسی که پرچم مقاومت را فراتر از مرزهای وطنش به اهتزاز در آورد و فریاد بیداری سرداد، به طوری که در دل آمریکا و اروپا با دم مسیحایی او هم نفس شده اند، کسی که هنوز اندیشههای مشکوک و دستهای آلوده و اشقیا از سایهاش میترسند و به دنبال بمباران کردن یاد و خاطره و عزت آن قهرمان هستند.
در این فرصت خواستم پیشنهاد دهم و البته قصدم این است که اراده جمعی را به میدان عمل آوریم و با برگزاری یک سری جلسات تحت عنوان سلسله نشستهای پاتوق فرهنگی گام دوم انقلاب با محوریت واکاوی ابعاد شخصیت شهید حاج «قاسم سلیمانی» حرکتی نو در جهت دمیدن روح جدید در کالبد نیم مرده ی مسلمین جهان آغاز کنیم.
آری! برای چنین مردی میبایست چنین برنامهای داشته باشیم و به نظرم بیاییم هفتگی بنشینیم و درباره ی این مرد و آثارش که نه تنها به روی جامعه اسلامی و ایرانی بلکه بر روی ملت های در زنجیر و به قول «فرانتز فانون» برروی همه انسانهای مغضوب زمین اثر گذاشته است بحث کنیم و او را بشناسیم و بشناسانیم.
شناختن مردانی مانند حاج «قاسم سلیمانی» شناختن یک شخص نیست، همانطور که گفته شد شناختن یک مکتب و شناختن یک ایدئولوژی است که تاثیر عمیق و گستردهای بر محیط گذاشت و در واقع شناختن شرایط اوضاع و احوال خودمان است.
حاج «قاسم» فصل جدیدی در انقلاب ایجاد کرد، با خونش گام دوم انقلاب را بیمه کرد آنچنانکه اربعینش تقارن یافته بود با 22 بهمن و امروز سالگردش تقارن یافته با ایام الله دهه بصیرت و میثاق امت با ولایت و این نشان از آن دارد که سلیمانی ها از نسل انقلاب و نهضت خمینی (ره) و مکتب اسلام هستند. اینها کد و نشانه است نباید به راحتی از کنار آنها گذشت بلکه باید ساعتها و لحظات فراوان را تامل و وقت گذاشت.
حاج قاسم سلیمانی یک علامت است یک تابلو راهنماست که ما راه را گم نکنیم، چهره بین المللی مقاومت و چهره واقعی یک مسلمان در جهان است وی مصداق بارز آیه لیس للانسان الا ما سعی است.
شهید «سلیمانی» به عنوان یک انسان پاک و راستین با رفتنش دنیا به ویژه کشورهای منطقه را تکان داد. آنچنان که مقام معظم رهبری در این باره فرمودند: شهادت سلیمانی زنده بودن انقلاب را به رخ جهانیان کشاند و یا سناتور آمریکایی کریس مورفی درباره عظمت این شخصیت میگوید: سلیمانی به عنوان یک شهید میتواند به مراتب برای آمریکا خطرناکتر باشد.
حاج قاسم به معنای واقعی و از روی اخلاص و اخلاق، بندگی خدا را به جا آورد و عزتمند و با فوض شهادت که آرزویش بود به لقاء الله پیوست.
پیشنهاد دیگرم این است که برای کادرسازی و ساختن قاسم سلیمانیها که از ضروریات امروز نظام است شخصیتپردازی ایشان را به عنوان انسان نمونه به کتاب تبدیل کنیم و البته اتفاق های خوبی افتاده منتها از آنجایی که هر فصل و هر ورق از ابعاد شخصیتی این انسان نمونه در دست کسی است میبایست نهاد و یا موسسهای متولی بشود و آنرا تدوین و شیرازه بندی کند تا نه تنها نسل امروز بلکه آیندگان تشنه معرفت از این گنجینه ارزشمند بهرهمند و سیراب شوند.
و حرف آخر اینکه شخصیت حاج قاسم نشان از آن دارد که اگر خوب و صالح تربیت بشویم، می شویم حاج قاسم. شخصیتی که با آن نگاه وسیع و روح بلندش وصیت کرد بر روی سنگ قبر من بنویسید سرباز وطن، قاسم سلیمانی؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیشتر.
انتهای پیام/