جان فدا/

«حاج قاسم» از منظر اندیشمندان جبهه مقاومت

نخستین برنامه از سومین همایش بین‌المللی «مقاومت و جهان آینده» با موضوع مقاومت اسلامی از منظر اندیشه‌ورزان جهان اسلام هم‌زمان با ایام سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی در دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) برگزار شد.
کد خبر: ۵۶۵۰۶۷
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۶ - 02January 2023

اندیشمندان جبهه مقاومت از حاج قاسم گفتندبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، هم‌زمان با سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی؛ همایش مقاومت در جهان آینده با عنوان «از مقاومت تا فجر ظهور» از روز ۱۱ دی ماه تا ۱۷ بهمن ماه در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) شهر قزوین برگزار می‌شود که افتتاحیه و نخستین برنامه آن شامگاه یکشنبه ۱۱ دی ماه با موضوع «مقاومت اسلامی از منظر اندیشه‌ورزان جهان اسلام» به صورت مجازی و از طریق لینک ۳۷۲ttps://www.roytab.ir/w/d/ و با سخنرانی میهمانانی از جبهه مقاومت در سوریه و لبنان برگزار شد.

حجت‌الاسلام منصور زارعی، مسئول برگزاری و مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه در ابتدای این جلسه ضمن بیان روایتی، اظهار کرد: مرحوم شهید ثانی در حدیثی قدسی از پیامبر اکرم (ص) نقل کرده است که خدای متعال به حضرت داود وحی کرد که‌ای داود خود را به اخلاق من متخلق کن؛ یعنی رنگ و صفات خدایی پیدا کن که یکی از ویژگی‌های آن استقامت و پایداری است.
 
وی بیان کرد: معنا کردن صبر به تحمل و شکیبایی تعبیر اشتباهی است، چون یکی از ویژگی‌های مهم و برجسته صبر، پایداری و استقامت است که سردار دل‌ها متخلق به این صفت بود و با ورود در همه میدان‌ها این صفت را در خود تقویت می‌کرد چه در میدان مبارزه با نفس و چه در مبارزه با جن و انس و اینگونه تمام موانع را کنار زده و خود را به سرچشمه استقامت متصل کرده بود.

مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) گفت: این مرد خدا هرگز از اصول و اعتقادات خود عقب‌نشینی نکرد و اهل ریا و تظاهر نبود؛ انسانی پرتلاش و خستگی‌ناپذیر بود که با اخلاص، تمام کار‌ها را برای خدا انجام می‌داد و همواره انگیزه و ایثار و امیدش زبانزد همه بود.

وی خاطرنشان کرد: شهید سردار سلیمانی طی ۴۰ سالی که در میدان نبرد حضور داشت همواره زیر چتر امامت و ولایت به سر می‌برد و لحظه‌ای از آرمان‌های امام و انقلاب کوتاه نیامد.

لزوم وحدت و همبستگی محور مقاومت

در ادامه این جلسه دکتر حسام مطر، از مبارزان جبهه مقاومت در لبنان بیان کرد: در منطقه ما پروژه بزرگی برای رویارویی با آمریکا طراحی شده که پشتوانه آن دیدگاه‌های حاج قاسم سلیمانی است و سنگینی بار آن همواره بر روی دوش فرماندهان غیور مقاومت همچون شهید عماد مغنیه، سیدحسن نصرالله و شهید سلیمانی بوده است.

وی تصریح کرد: وحدت و همبستگی محور مقاومت، مأموریت راهبردی برای حیات این جریان است تا با انبوهی از دستاورد‌های مهم و منافع مشترکی که در این کشور‌ها وجود دارد بتواند بر پایه هویت اسلامی، برای وحدت بیشتر جوامع اسلامی تلاش کند و از طریق همکاری‌ها به منافع مادی برسد و در جبهه‌های مختلف خود را قوی کند.

این استاد دانشگاه و عضو جبهه مقاومت در لبنان خاطرنشان کرد: اداره آینده جهان به دست مستضعفان خواهد بود و قدرت مادی یکی از ابزار‌های مسلط شدن بر جهان است که کشور‌های همسو با جریان مقاومت با افزایش تعاملات با یکدیگر و کاهش وابستگی به جوامع استکباری می‌توانند به قدرتی اقتصادی در جهان برای رویارویی با آمریکا تبدیل شوند.

وی اظهار کرد: ما در حال گذر از گذشته به سوی نظم نوین جهانی در آینده هستیم پس در این راستا کار اول ما تسریع ساخت و نوآوری تمام نیرو‌هایی است که در حرکت ما جهش ایجاد می‌کنند و در گام دوم باید پایگاه اجتماعی مقاومت را گسترش داده و تلاش کنیم که درصد بیشتری از مردم به آرمان‌های مقاومت ایمان آورده و به آن بپیوندند و در درجه بعدی گسترش و نوآوری تمام نیروها، امکانات مادی، اقتصادی، علمی و تسلیحاتی ما قرار دارد.

مطر گفت: ضمن تأکید بر تقویت و توسعه امکانات مادی و مقابله با تهاجمات فرهنگی جبهه استکبار بر توسعه امکانات علمی تأکید می‌کنم تا نیرو‌های ما بتوانند خود را با انقلاب چهارم جهان وفق دهند و از نظر فناوری و تکنولوژی پیشتاز و پیشرو باشند و کشور‌های جهان را محتاج تکنولوژی دانشمندان خود کنند.

وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم پیوند و ارتباط بین اجزاء جبهه مقاومت در تمام زمینه‌ها قوی و مستحکم شود و در گستره جغرافیایی جنبش‌های مقاومت در منطقه تقویت هویت جمعی و پایگاهی مردمی شکل بگیرد که نیازمند تأسیسات زیربنایی مادی بر پایه منافع مادی و تجاری و شبکه مواصلاتی بین اجزای مقاومت است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: ایجاد خط راه‌آهنی که در گذر از کشور‌های جبهه مقاومت، تهران را به لبنان متصل کند، جذب کشور‌های خاکستری و بی‌طرف برای همسو شدن با اهداف این جبهه، برخورداری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی داوطلب، استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد آزاد اندیش در سراسر جهان و تعامل با کنشگران بین‌المللی از جمله ابزاری است که می‌تواند جبهه مقاومت را در رسیدن به اهداف انسانی و اسلامی خود یاری کند.

هدف آمریکا در منطقه قدرت گرفتن رژیم صهیونیستی است

همچنین در ادامه این جلسه دکتر حسن حکیما، عضو جبهه مقاومت در کشور عراق اظهار کرد: آگاهی کامل به نقاط ضعف و قوت دشمن و اشراف کامل اطلاعاتی به توان بالقوه و بالفعل جبهه مقاومت باید بی‌وقفه رصد شود تا بتوان در بزنگاه‌ها دشمن را در جنگ‌های فرسایشی از پای درآورد.

وی خاطرنشان کرد: هدف تمامی اقدامات و تحرکات آمریکا در منطقه خاورمیانه، بسترسازی برای قدرت گرفتن رژیم منحوس صهیونیستی است و در این راستا هرگز به رقیبان خود در منطقه و جهان مهلت نمی‌دهد بلکه به خود فرصت می‌دهد تا بتواند آن رقیب را تضعیف و محاصره کرده و از طریق دیپلماتیک با توافقنامه‌هایی از میدان به در کند.

این عضو جبهه مقاومت عنوان کرد: آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، اعتراف کرد که پیمان مینسک ۲۰۱۴ روسیه را با این هدف امضا کردیم که قدرت اوکراین را در برابر روسیه تقویت کرده و مقدمات تضعیف روسیه را فراهم کنیم.

وی تصریح کرد: در ماجرای برجام سردار سلیمانی کاملاً به این درک و آگاهی رسیده بود که نباید هیچ امتیازی به آمریکا بدهیم، چون با آن می‌تواند ما را از بین ببرد و تنها راه‌حل، مواجهه همه جانبه با آمریکاست؛ حاج قاسم درک صحیحی از صحنه عملیات داشت؛ متوجه بود که راه دفاع از نجف و کربلا و بغداد مواجهه با داعش در خاک سوریه است و باید از رویش نطفه در منطقه جلوگیری کرد.

حکیما تأکید کرد: رزم جهادگران در سوریه، دفاع مستقیم از ورود داعش به دژ ایران و عراق و لبنان و فلسطین بود. مقاومت آن‌ها سبب شد آمریکا در جنگی فرسایشی مفتضحانه کشور افغانستان را ترک کند و در برابر طالبان کاری از پیش نبرد، اما در مقابل شاهد بودیم که مکتب حاج قاسم چگونه توانست عراق را طی چند ماه از دست داعش آزاد کند و این در صورتی بود که آمریکا اذعان می‌کرد جنگ با داعش در عراق نیازمند ده‌ها سال مقابله است.

وی گفت: مکتب حاج قاسم توانست از دل نیرو‌های مردمی، ارتشی هم‌تراز با ارتش‌های کلاسیک قدرت‌های بزرگ دنیا ایجاد کند که هیمنه دشمن را در جنگ‌های ۲۲ و ۳۳ روزه با فرماندهی نیرو‌های برجسته‌ای، چون عماد مغنیه و سید حسن نصرالله در هم بکوبد و قدرت خود در جنگ زمینی و هوایی را به رخ جهانیان بکشد که نیروی حشدالشعبی عراق هم از جمله این ارتش‌های مردمی است.

این استاد دانشگاه عراقی خاطرنشان کرد: درک من از مکتب حاج قاسم این حقیقت است که در تلاش بود تا القاعده و فرماندهانش را به جای کشتار مسلمانان به سمت رویارویی با آمریکا هدایت کند، اما عمر شریف او کفاف نداد که شاهد مقابله القاعده با آمریکا در منطقه باشد.

وی تصریح کرد: امروز هم باید هوشیار باشیم، چون سوریه در محاصره شدید امنیتی و اقتصادی است و از سوی دیگر استحکام و متانت جبهه مقاومت رویداد مهم آشتی بین جنبش‌حماس و جبهه مقاومت حماس با بشار اسد را رقم می‌زند که تقویت جبهه داخلی مقاومت را در پی دارد و دشمنان این شرایط را تحمل نخواهند کرد و ما نباید هیچ فرصتی را برای تشدید جنگ فرسایشی با دشمن از دست بدهیم.

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار