به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، تندیس «سردار» اثر حسین عصمتی در حاشیه دو نمایشگاه تجسمی «سردار دلها» و «کآرام جانم میرود» در سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی در گالریهای خانه عکاسان و ابوالفضل عالی حوزه هنری رونمایی شد.
عصمتی درباره تندیس شهید حاج قاسم سلیمانی با بیان اینکه این مجسمه را سال 1399 پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی کار کردهام، اظهار داشت: پرداختن به شهدا بهخصوص شهید سلیمانی را وظیفه میدانم چراکه باید یاد شهدا را با کار هنری زنده نگه داشت اما انگیزه اصلی ما عکسالعمل نسبت به تندیسهای بی کیفیتی است که درباره شهدا ساخته شده است.
بیشتر بخوانید؛
«سَروهای ایرانی» در حوزه هنری رونمایی شدند
وی با بیان اینکه تندیس «سردار» ابداً سفارشی نیست و برای دل خودمان ساختیم، افزود: ما تصمیم گرفتیم برای دل خودمان کار کنیم بخاطر همین وقت زیادی را گذاشتیم و کار را طراحی کردیم و به دنبال تصاویر با کیفیت از زوایای مختلفی بودیم چون مهم بود بتوانیم ویژگیهای سردار را در یک مجسمه منتقل کنیم.
این هنرمند به ابعاد حماسی و عرفانی شهید سلیمانی پرداخت و با بیان اینکه توجه به این ترکیب در تصویر کار دشواری است، تاکید کرد: خیلی تلاش کردیم در این مجسمه به این ابعاد بپردازیم و طراحیهایی که کردیم در نهایت منجر به این تندیس شد.
عصمتی با بیان اینکه تندیسهای بیکیفیت تولید شده اخیراً در فضای مجازی بازخورد پیدا کرده است، درباره ابعاد هنری آنها گفت: تعداد زیادی تندیس غیرحرفهای و ضعیف از شهدا و شهید سلیمانی تولید شده است که سوژه رسانههای معاند شد. وقتی قرار است درباره شهدا که جایگاه مهمی دارند صحبت کنیم نباید با کار ضعیف بهسمت آنها برویم چراکه ارائه کار ضعیف تصویر جامعه از شخصیت شهدا را تغییر میدهد.
این هنرمند مجسمهساز توجه به مقوله آموزش در مجسمهسازی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: وقتی تمدنهای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد اولین چیزی که مورد توجه قرار میگیرد آثار هنری و معماری و مجسمههای آنهاست و اکنون نیز چنین است و اگر قرار باشد درباره ایران سخن گفته شود به سراغ فرهنگ و هنر آن میآیند لذا اگر کاری قرار است انجام دهیم حتما باید به سراغ متخصصین رفت.
وی در پاسخ به اینکه چه تدبیری برای جلوگیری از عرضه کارهای ضعیف درباره شهدا قابل اجرا است، گفت: تدارک ناظر کیفی برای مجموعههایی که بهدنبال تولید هستند یکی از راهکارهای موجود است که البته گاهاً همین ناظرین کیفی نیز متخصص نیستند لذا مشکلاتی در این عرصه را خواهیم داشت.
عصمتی نوع آموزش در دانشگاهها را مورد انتقاد قرار داد و با بیان اینکه متاسفانه دانشگاهها عموماً دانشجویان را به سمت هنر مدرن سوق میدهند، گفت: ما در هر رشته نیازمند همه موضوعات هستیم؛ هنر کلاسیک و رئال همگی مورد نیاز است. ما امروز که میخواهیم تندیس یک شخصیت شهید را تولید کنیم باید کار را به هنرمندی بسپاریم که در عرصه هنر رئال فعالیت کرده باشد درحالی که در این زمینه هنرمندان اندکی وجود دارند لذا دانشگاه باید همه حوزهها را مورد نظر داشته باشد.
انتهای پیام/ 121