به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام شهادت سردار سلیمانی نوشتند: «شهادت پاداش تلاش بیوقفهی او در همهی این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوّهی الهی کار او و راه او متوقّف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثهی دیشب آلودند.»
از آن روز تا ۱۸ دی ماه مردم کشورمان و برخی کشورهای همسایه درگیر تشییع شهدای جنایت خون بار فرودگاه بغداد بودند. سحرگاه ۱۸ دی خبر موشک باران پایگاه عین الاسد در رسانهها منتشر شد. نیروی هوافضای سپاه در اقدامی که رهبری بعدن از آن به عنوان یک سیلی یاد کرد مهمترین پایگاه نظامی آمریکاییها در منطقه را با خاک یکسان کرد.
چرا عین الاسد انتخاب شد؟
سردار حاجی زاده در نشست خبری خود در روز انهادم عین الاسد گفت: بررسیهای سپاه نشان داد چند پایگاه در توطئه به شهادت رساندن شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس نقش جدی داشتند. پایگاه التاجی، پایگاه شهید موفق در اردن، پایگاه علی السالم کویت و پایگاه عین الاسد در یک عملیات مشترک جنایت به شهادت رساندن شهید سلیمانی را مرتکب شدند.
برای ضربه موشکی ابتدا پایگاه التاجی به عنوان هدف انتخاب شد، اما به چند دلیل این انتخاب تغییر و عین الاسد هدف قرار گرفت. اول آنکه این پایگاه نزدیک کاظمین بود و احتمال میرفت موشک باران این پایگاه شهر مهم عراق را دچار تنش جدی کند. دوم اینکه این پایگاه به عنوان پایگاه مشترک عراق و آمریکا بود و احتمال کشته شدن افراد بی گناه نیز وجود داشت. سوم اینکه پایگاه عین الاسد اصلی ترین، مجهزترین و بزرگترین پایگاه آمریکاییها بود. ابعاد این پایگاه حدود ۶ کیلومتر در ۸ کیلومتر است. چهارم آنکه فاصله مناسبی تا بغداد داشت.
سید مصطفی خوش چشم کارشناس مسائل بین الملل در توضیح اهمیت این پایگاه میگوید عین الاسد اصلیترین مرکز پشتیبانی راداری، اطلاعاتی و شنودی نیروهای آمریکایی در منطقه است. این پایگاه دارای پیشرفتهترین تجهیزات راداری و شنودی آمریکاییها بود که تمام نیروهای مستقر در غرب آسیا را پشتیبانی میکرد.
هدف مشخص نظامی از این حمله چه بود؟
عین الاسد چند کارکرد مهم داشت: اول پایگاه راداری قدرتمند آمریکاییها در منطقه بود. دوم پایگاه شنود آمریکاییها در منطقه بود. سوم آشیانه پهپادهای پرشمار آمریکاییها به حساب میآمد. چهارم مرکز کنترل و فرماندهی نظامی آمریکاییها در غرب آسیا بود.
سپاه پاسداران با هدف قرار دادن عین الاسد در درجه اول مقرفرماندهی، بعدن آشیانه پهپادها و در اهداف بعدی تجهیزات اطلاعاتی آمریکاییها را هدف قرار داد تا به تعبیر فرمانده نیروی هوافضای سپاه ماشین جنگی آمریکاییها ضربه جدی بخورد.
ملاحظات پاسخ ایران به شهادت حاج قاسم پیچیده بود. رئیس جمهور آمریکا که پس از به شهادت رسیدن سردار سلیمانی با انتشار یک توییت آن اقدام را به عهده گرفت با مشاهده واکنش مردم ایران و عراق به این اقدام خود دچار انفعال و ترس شده بود. ترامپ در مطلبی نوشت: «اگر ایران به آمریکاییها یا منافع آمریکا حملهای بکند، ما ۵۲ سایت ایران را (نمادی از ۵۲ آمریکایی که ایران سالها پیش گروگان گرفته بود) هدف قرار میدهیم، برخی از آنها در سطح بسیار بالا، و مهم برای ایران، و فرهنگ ایران، و به آن اهداف، و خود ایران، ضربهای خیلی سریع و خیلی سخت خواهد خورد. ایالات متحده، خواهان تهدید بیشتری نیست!»
طراحی عملیات و نتایج آن چگونه بود؟
جلسه فرماندهان سپاه برای انجام عملیات به دلیل احتمال واکنش آمریکاییها در منطقه به این نتیجه میرسد تا دو موج اصلی برای این عملیات طراحی شود. در موج اول پایگاه عین الاسد مورد هدف قرار میگیرد و در موج دوم اگر واکنشی صورت بگیرد پایگاههای دیگر آمریکاییها در سایر نقاط مورد طراحی قرار میگیرند. تمام سامانههای موشکی کشور روی پایگاه آمریکاییها در منطقه تمرکز میکنند تا در صورت واکنش احتمالی عملیات سراسری آغاز شود.
۱۳ فروند از موشکهای فاتح ۳۱۳ با برد ۵۰۰ کیلومتر و موشکهای قیام با برد ۷۰۰ کیلومتر به سمت عین الاسد شلیک میشوند. تصاویر ماهوارهای نشان میدهد اهداف به طور دقیق مورد اصابت قرار گرفته اند. مهمتر از همه ساختمان فرماندهی و پس از آن آشیانههای هواپیماها و بالگردها و همچنین ساختمانهای مجهز به دستگاههای پیشرفته به طور دقیق از بین رفتند.
بعد از پایان عملیات موشکی اولین نیازی که از سوی آمریکاییها حس شد این بود که دقیقا چه اتفاقی افتاده است. هواپیماهای بدون سرنشین که ماموریت جمع آوری اطلاعات داشتند اینجا میتوانستند گره گشا باشند. اینجا مرحله دوم عملیات ایران علیه آمریکا شروع شد. جنگ الکترونیک از سوی متخصصان هوافضای ایران به گونهای انجام شد که تنها بعد از ۱۵ دقیقه از اتمام عملیات موشکی کنترل تمام هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی از دست ارتش این کشور خارج شد.
این اتفاق شوک عجیبی به آمریکاییها وارد کرد. آمریکاییها تصور هم نمیکردند که نتوانند دسترسی به پهپادهای خود داشته باشند. این عامل شاید از خود آن موشک باران برای آمریکاییها سختتر بود.
واکنش عجیب آمریکاییها به حمله ایران: حتی یک تیر به سمت موشکها شلیک نشد!
پس از شهادت سردار سلیمانی، آمریکاییها نگران واکنش ایران بودند. تهدید ترامپ یک سو و آمادگی ۱۰۰ درصدی نیروهای نظامی آمریکاییها از سوی دیگر نشان میداد آمریکاییها در اوج فشار روانی قرار داشتند. تصاویر ماهوارهای نشان میداد در آسمان پایگاههای نظامی آمریکاییها در منطقه تعداد قابل توجهی از هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین به طور ۲۴ ساعت در حال مراقبت بودند. آمار مربوط به پایگاه عین الاسد نیز نشان میداد حدود ۸ هواپیمای MQ۹ و حدود ۷ هواپیمای با سرنشین تمام وقت از آسمان این پایگاه حفاظت میکردند.
بعد از حمله موشکی ایران بر خلاف آنچه تصور میشد که آمریکاییها واکنشی مطابق آنچه تهدید کرده بودند نشان خواهند داد، دچار یک رخوت شدند. آماده باش آمریکاییها لغو شد و هواپیماهای گشت زن آمریکاییها از پرواز خارج شدند. به تعبیر سردار حاجی زاده گویی آمریکاییها از درد این زایمان خلاص شدند. همه موشکهای شلیک شده به هدف اصابت کرد و بزرگترین و مجهزترین پایگاه آمریکاییها در غرب آسیا بدون کوچکترین واکنش از سوی پدافند آمریکاییها به شدت ضربه خورد.
پروتکلهای رسانهای به طور سخت گیرانه اجرا شدند
وقتی میدان جنگ به نفع آمریکاییها تمام نشد جنگ را به عرصه رسانه کشاندند. چند روز اول هیچ تصویری از عین الاسد منتشر نشد. اما بعد از آنکه سیاست گذاریهای رسانهای انجام شد خبرنگار CNN اولین تصاویر از این پایگاه را منتشر کرد.
رسانههای ضدانقلاب شایعه کردند پیش از آنکه موشک باران انجام شود عین الاسد تخلیه شده بود. ترامپ در اولین واکنش مدعی شد که هیچ یک از نیروهای آمریکایی دچار جراحت نشده است. این آغازی بود بر ترفند رسانهای انتشار اطلاعات قطره چکانی تا از موج سازی رسانهای پیش گیری شود.
به طور مداوم این آمار صفر مجروح به روز شد و ابتدا ارتش آمریکا اعلام کرد ۱۱ خدمه نظامی این کشور دچار ضربه ملایم مغزی شده اند. «جاناتان هافمن» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در یک نشست خبری آمار را تا ۳۴ نفر افزایش داد. پنتاگون به مرور این آمار را بالا برد تا به ۶۴ نفر رسید. رویترز به نقل از یک مقام آگاه در ارتش آمریکا نوشت آمار ضربه مغزیهای این حمله ۱۰۰ نفر است. بعدتر پنتاگون اعلام کرد آمار به ۱۰۹ نفر رسیده است.
رصد ماهوارهای سپاه از این پایگاه نشان داد بعد از پایان عملیات موشکی، ۹ پرواز هواپیمای ۳۳۰ به مقصد اردن و رژیم صهیونیستی انجام شده که ماموریتشان انتقال مجروحان این عملیات بوده است. همچنین پروازهای متعدد شنوک مجروحان این حادثه را به بیمارستانی نزدیک بغداد منتقل کردند.
اهمیت حمله موشکی به عین الاسد چه بود؟
علاوه بر تمام خسارتهای جانی و مالی که در این عملیات بر آمریکاییها وارد شد یک اتفاق تاریخی رقم خورد. بعد از جنگ جهانی دوم این اولین باری بود که یک کشور حمله مستقیم به آمریکاییها انجام داد و مسوولیت آن را بر عهده گرفت. از طرفی این اتفاق با عدم واکنش آمریکاییها مواجه شد. حتی آمریکاییها برای دفاع از خود هم جرات اقدام نداشتند. این در حالی بود که تمام پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه توسط سکوهای موشکی ایران نشانه گرفته شده بود و کوچکترین واکنش آنها میتوانست به یک حمله گسترده از سوی ایران مواجه شود.
عملیات عین الاسد یک سیلی بود انتقام سخت باقی است
رهبرانقلاب همان روز عملیات حمله به عین الاسد در جمع مردم قم فرمودند: «دیشب یک سیلی به آنها زده شد، اما در مقام مقابله، این اقدامات نظامی به این شکل کفایت نمیکند بلکه باید حضور فسادبرانگیز امریکا در منطقه تمام شود.»
این جمله راهبرد مهم جمهوری اسلامی در انتقام گیری از خون شهید سلیمانی شد. تمام اراده جمهوری اسلامی در انتقام گیری از خون شهید سلیمانی متمرکز شد بر خروج آمریکا از منطقه که تا کنون این ماجرا با پیشرفتهای جدی مواجه شده است.
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۹۱۱