به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، بهمن اکبری از رزمندگان لشکر ۸ نجف اشرف در دوران دفاع مقدس است که تصویر او در حال کار با دستگاه تلکس منتشر شده است؛ این دستگاه قبل از فاکس و بیسیمهای پیشرفته در جبهه کاربرد داشت.
اکبری در آن زمان ۱۸ سال سن داشت. محلی که اپراتور نشسته، گوشه اتاق مرکز پیام مخابرات فرماندهی لشکر ۸ نجف در دانشگاه جندی شاهپور اهواز (پایگاه شهید مدنی ۱) تابستان ۱۳۶۳ است.
این دستگاه در سال ۱۳۶۳ تا اواخر جنگ در مرکز پیام لشکر ۸ نجف اشرف جهت ارسال و دریافت پیامهای سراسری از فرماندهی کل، قرارگاه، لشکرها، تیپها و غیره سپاه استفاده میشد. البته همه لشکرها و تیپها آن را نداشتند. در اوایل سالهای جنگ، بیسیمهای پیشرفته نبود و یا خیلی محدود بود لذا برای ارسال و دریافت پیامهای لشکر و راه دور از تلکس استفاده میشد. کار دستگاه به این صورت بود که ابتدا متن پیام نوشته و سپس تایپ و از طریق دستگاه تلکس به مرکز منتقل میشد.
همچنین این دستگاه بخشی از نیاز رزمندگان برای انتقال پیام خود به خانوادهها را رفع و رجوع میکرد. رزمندگان برای مطلع کردن خانوادهها از وضعیت و شرایط خود در جبهه بیشتر از تلکس و نامه استفاده میکردند. برای نوشتن نامههای رزمندگان، پاکتهایی ویژه طراحی شده بود که روی پاکت محل درج نشانی فرستنده و گیرنده قرار داشت و قسمت پشت پاکت، برای نوشتن متن نامه در نظر گرفته شده بود و این پاکتهای نامه که مزین به طرح ها، شعارها و تصاویر زیبای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود به صورت رایگان در میان رزمندگان در پادگانها، اردوگاهها و مناطق عملیاتی، توزیع میشد و نیازی به الصاق تمبر برای رسیدن به مقصد نیز نداشت.
بعد از عملیاتها عمده پیامها مربوط به خبر سلامتی بود. البته که ایستگاههای تلفن صلواتی هم در مخابرات شهرها و پادگانها وجود داشت که رزمندگان میبایست برای استفاده از آن ابتدا به مخابرات میرفتند و ساعتها در صف انتظار برای مکالمه بایستند تا دقایقی با خانوادههای خود صحبت کنند.
انتهای پیام/ ۱۴۱