سردار «عباس بایرامی» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در شیراز اظهار داشت: از میزبانی بسیار خوب استان فارس از بیست و چهارمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس تشکر میکنم.
وی گفت: مردم فرهنگدوست استان فارس اعم از امام جمعه شیراز، استاندار فارس، سردار «کوشکی» مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس فارس، «محمدحسین انصارینژاد» دبیر علمی بیست و چهارمین کنگره شعر دفاع مقدس، دبیران علمی، مدیران اجرایی، هیات داوران و شرکت کنندگان در این رقابت همگی در آفرینش این حماسه عظیم ادبی سهم دارند و ما امیدواریم به یمن تجارب فارس، یک دبیرخانه دائم، همیشگی و فعال در استان فارس تشکیل شود.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس با بیان اینکه پایهگذاری این قبیل برنامهها با اهداف خاصی صورت میگیرد خاطرنشان کرد: در وهله اول شعر و ادبیات یک حوزه الهامبخش و جوهره یک حرکت عظیم فرهنگی در جامعه است و اگر صدها کار انجام شود اما پیوست فرهنگی، هنری و ادبی نداشته باشد در جان جامعه جای نمیگیرد و جلوه خاصی نخواهد یافت یا برعکس تحریف خواهد شد.
سردار بایرامی افزود: در جهاد تبیین مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان دستاوردهای نظام اهمیت زیادی دارد و آنچه میتواند جانمایه این دستاوردها را نشان بدهد فرهنگ دفاع مقدس است و دفاع مقدس در عرصههای فرهنگی، اجتماعی، دیپلماتیک، نظامی، امنیتی و علمی سرتاسر دستاورد است و چه زبانی بهتر از زبان شاعری برای بیان این دستاوردها سراغ دارید؟
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس ابراز داشت: دستاوردهای نظام و عظمت این حماسه باید در ذهن و جان مردم ما و بین مردم محور مقاومت غرب آسیا جای بگیرد و زبان شعر میتواند این مفاهیم را نهادینه کند.
سردار بایرامی ادامه داد: در ادوار گذشته و در 23 دوره قبل سهم استان فارس در میزبانی از این برنامه همواره شاخص و و ممتاز بوده و توانسته این فرهنگ غنی یعنی دفاع مقدس و مقاومت را در جامعه جای بیندازد.
وی با بیان اینکه اثربخشی شعر در جامعه زیاد است و جامعه بهره زیادی از آن خواهد برد افزود: یکی دیگر از اهداف این رویداد بزرگ معرفی شاعران و شناساندن آنها به جامعه ادبی کشور است و کنگره ملی شعر علاوه بر این مأمنی است که در آن شاعران میتوانند آثار خود را به قضاوت عمومی بگذارند و این استعدادیابی هدف مهمی است که در این کنگرهها محقق میشود.
سرار بایرامی عنوان کرد: این کار علاوه بر این نوعی رزمایش برای اهالی فرهنگ و ادب است و یک برآورد و ارزیابی نیز از وضعیت شعر شاعران به دبیران و داوران میدهد و شاعران نیز میتوانند خود را به صورت جدی محک بزنند.
این مسئول با بیان اینکه بخش عمده زحمات این کنگره بر دوش مسئولان استان فارس است متذکر شد: فارس به عنوان مرکز فرهنگ و ادب ایران میتواند الهامبخش دیگر استانها باشد.
وی یادآور شد: امیدواریم یک دبیرخانه دائم، همیشگی و فعال در استان فارس تشکیل شود و ما موافق این مساله هستیم که جوشش کنگره از فارس باشد و سرتاسر کشور را تحت تاثیر قرار بدهد.
این مسئول تاکید کرد: ما معتقدیم یک شورای علمی ثابت و همیشگی برای برپایی کنگره شعر دفاع مقدس در استان فارس تشکیل شود و همزمان یک شورا نیز در تهران تشکیل شود تا فضای عمومی کشور را تحت تاثیر قرار بدهد.
فارس برای چهارمین بار متوالی میزبان کنگره شعر دفاع مقدس است که دهم آبان از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس برگزار خواهد شد.
در بیست و چهارمین کنگره شعر دفاع مقدس ۷ هزار و ۸۳۲ اثر در قالبهای گوناگون در سطح کشور به دبیرخانه کنگره ارسال شده که فارس با ۱۳۷۳ اثر بیشترین دریافت اثر را دارد و در مراسم اختتامیه در شیراز از ۲۷ اثر برتر تقدیر خواهد شد.
انتهای پیام/