به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «نعمت احمدی» کارشناس حقوقی در گفتوگویی پیرامون عفو بزرگ رهبری اظهار داشت: فرمان عفو دهها هزار نفری مقام معظم رهبری بسیار خوشحال کننده و مثبت است. این عفو بزرگ از گستردهترین عفوهایی است که به مناسبت ۴۴ سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفته است.
احمدی افزود: کشور حوادثی را پشت سر گذاشت که طی آن جامعه به التهاباتی رسید. بر اساس آن قوه قضائیه به صورت طبیعی به امور مربوطه رسیدگی کرد. حتی تغییراتی در فرماندهی نیرو انتظامی صورت گرفت و مردم منتظر بودند، تا اقدامات مثبتی رخ دهد. خوشبختانه دایره شمول آن در دومین سالگرد ریاست آقای اژهای بر قوه قضائیه بسیار گسترده بوده است و برخی تنگ نظریهای قبلی را ندارد.
این استاد سابق دانشگاه ادامه داد: منظور از عفو این است که آرامش برقرار شود و افرادی که دستگیر شده بودند به زندگی خود برگشته و دیگر درست زندگی کنند. البته افرادی سابقه داشته باشند مورد عفو واقع نشدند و این طبیعی است، چون دوباره شرایطی را فراهم میکنند که دوباره دستگیر شده و به زندان برگردند.
وی استفاده از واژه متهم برای عفوشدگان را بسیار ایده آل دانست و خاطرنشان کرد: در اعلام عفو اخیر استفاده از واژه «متهمین» رو به جلو و سازنده است. به این معنا که این افراد محکومیت قطعی پیدا نکردند.
احمدی در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: در واقع فقط آن افرادی مجرم و محکوم هستند که به پرونده آنها رسیدگی شده، حکمشان اعلام و حتی بخشی از دوران محکومیت خود را طی کرده باشند.
این کارشناس حقوقی با تشریح موارد عفو در امور قضائی کشور تصریح کرد: دو گونه عفو در کشور داریم که از اختیارات مقام معظم رهبریاست و با درخواست قوه قضائیه صورت میگیرد. یک مورد آن عفوهای خاص است که کمیسیون عفو و بخشودگی قوه قضائیه، بر اساس بند ۷ اصل ۱۱۰ قانون اساسی که از اختیارات رهبری است، صورت میگیرد. بر اساس آن لیستی از افراد واجد شرایط را خدمت مقام معظم رهبری، ارائه کرده و تقاضای عفو میشود. در ۶ تا ۷ مناسبت مانند عید فطر، عید نوروز،۱۵ خرداد و … اینگونه عفوهای موردی صورت میگیرد. مورد دوم عفو عمومی است که با در نظر گرفتن شرایطی در خصوص بسیاری از افراد، صورت میگیرد و اینگونه به اصلاح عامیانه میگویند، زندان جارو و تخلیه میشود!
احمدی در پایان تصریح کرد: جامعه باید متوجه شود که اگر کسی قانون را زیر پا گذاشت نهادی هست که با او برخورد میشود. محکومین باید متنبه شوند، چون در زندان شاه و گدا یکسان هستند؛ اما باید چهرهای نرم مهربانانه و توأم با رأفت از دستگاه قضائی، ضابطین قضائی و حتی نیرو انتظامی نشان داده شود. اینگونه طبیعتاً نگاه مردم تغییر پیدا میکند.
منبع: مهر
انتهای پیام/ ۱۳۴