رئیس قوه قضائیه مطرح کرد؛

مبارزه با فساد باید اصلاح‌گرایانه باشد، نه انتقام‌گرایانه و تخریبی

حجت‌الاسلام «محسنی اژه‌ای» با بیان اینکه فسادی مُسری است و اگر جلوی آن را نگیریم، از یک بخش به بخش‌های دیگر سرایت می‌کند، گفت: مبارزه با فساد باید اصلاح‌گرایانه باشد نه انتقام‌گرایانه و تخریبی.
کد خبر: ۵۷۱۹۵۲
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۴ - 07February 2023

رئیس قوه قضائیه: مبارزه با فساد باید اصلاح‌گرایانه باشد، نه انتقام‌گرایانه و تخریبیبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین «غلامحسین محسنی اژه‌ای» رئیس قوه قضائیه، امروز (سه‌شنبه) در آیین افتتاح ۲۲ طرح عمرانی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ضمن تبریک اعیاد رجبیه و ایام‌الله دهه فجر و یوم‌الله ۲۲ بهمن و با تبیین و تشریح وقایع منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره)، اظهار داشت: امام راحل با اتکاء به خداوند و اعتماد به مردم انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند و تثبیت کردند که امروز در گوشه و کنار دنیا هم نفوذ کرده است.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای تصریح کرد: امام خمینی، اسلام ناب را احیاء کردند و از زمان نهضت انقلاب اسلامی به این سو، گرایش به اسلام ناب در سراسر دنیا گسترش یافته است.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اقدامات تحولی صورت گرفته در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، گفت: این سازمان به‌طور مرتب در حال پیشرفت و تحول است و شاهد بروز نوآوری در این سازمان در راستای خدمت‌رسانی به مردم هستیم؛ زیرا در این مجموعه، روحیه جهادی و مردمی حاکم است.

وی اظهار داشت: با عنایت به اینکه تقریباً همه خانوارهای کشور به نحوی با سازمان ثبت سر و کار دارند؛ بنابراین کارآمدی این سازمان و دقت، سرعت و صحت پیشبرد امور در آن برای افزایش رضایتمندی مردم بسیار مؤثر است.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای بر بهره‌گیری هرچه بیشتر از فناوری‌های نوین در راستای پیشبرد امور ثبتی و تسهیل خدمت‌رسانی به مردم از این طریق تأکید کرد.

وی گفت: رئیس سازمان ثبت قول داد که تا پایان امسال حدنگاری اراضی را به یک نقطه قابل قبولی برساند و من نیز باید تأکید کنم که پیگیری و تکمیل آن نیاز به همت مضاعف دارد؛ چراکه روند تکمیل و به سرانجام رساندن آن بسیار زمان برده است.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: در راستای تکمیل و به سرانجام رساندن حدنگاری اراضی، بخش‌های مختلف قوه قضاییه باید به سازمان ثبت کمک کنند و چنانچه سایر دستگاه‌های مسئول در قضیه حدنگار، وظایف خود را به نحو مطلوب انجام نمی‌دهند، سازمان ثبت باید این موضوع را از طریق سازمان بازرسی و سایر بخش‌های ذی‌ربط در قوه قضاییه پیگیری کند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با اشاره به اهمیت مقوله تکریم ارباب رجوع، گفت: در همه بخش‌ها و مراکز قوه قضاییه باید در راستای تکریم ارباب رجوع تلاش کنیم و در مواجهه با مردم و مراجعان، صبر و حوصله و تدبیر به خرج دهیم و به رضایتمندی مردم عنایت ویژه داشته باشیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به مقوله مهم صیانت و حفاظت از مجموعه و کارکنان آن، گفت: در مواجهه با گزارشاتی که ناظر بر تخلف یا لغزش نیروهای زیرمجموعه به ما واصل می‌شود، باید به این نکته توجه کنیم که هر گزارشی لزوماً صحیح و درست نیست و ما نباید به صرف مندرجات یک گزارش، در قبال نیروی زیرمجموعه خود رویکرد سلبی اتخاذ کنیم؛ از سویی، نباید به کلی نسبت به آن گزارش واصله بی‌تفاوت باشیم؛ بلکه باید در خصوص گزاره‌ها و مندرجات آن گزارش به صورت مبسوط و کامل تحقیق کنیم.

رئیس دستگاه قضا با ابراز تأسف گفت: گاهی در جامعه شاهد هستیم که با دروغ‌ها و تحریف‌ها و خلاف‌گویی‌هایی که انجام می‌شود فرد یا افرادی در گزینش یا انتخابات یا تصدی مسئولیت‌ها مردود می‌شوند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با اشاره به اهمیت حفظ حرمت افراد، بیان داشت: باید نسبت به حفظ حرمت و حیثیت و آبروی افراد اهتمام ویژه داشته باشیم و توجه کنیم که دشمن از مواردی که منجر به لکه‌دار شدن آبروی افراد می‌شود، نهایت بهره‌برداری را می‌کند.

رئیس دستگاه قضائی ادامه داد: فرض کنید فردی دچار لغزش شد؛ آیا راه درست و صحیح آن است که این لغزش او را بر سر مناره فریاد بزنیم؟ یا مطلوب آن است که در خفا به او تنبّه دهیم؟ بدون تردید با بردن حیثیت و آبروی افراد ولو فرد خطاکار شرایطی را فراهم می‌آوریم که بازگشت او به جامعه سخت و جامعه از وجود یک‌ نیروی مؤثر محروم می‌شود و چنانچه آن نیرو ظرفیت لازم را نداشته باشد، از ناحیه شیطان‌صفتان جذب خواهد شد.

وی گفت: باید به طور حتم با فساد برخورد کنیم و توجه داشته باشیم که فسادی مُسری است و اگر جلوی آن را نگیریم، از یک بخش به بخش‌های دیگر سرایت می‌کند؛ اما مبحث مهم دیگر در این قضیه آن است که این مبارزه با فساد باید اصلاح‌گرایانه باشد نه انتقام‌گرایانه و تخریبی؛ روش‌های برخورد با فساد مقوله بسیار مهمی است و باید به آن‌ها توجه ویژه داشت.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، «حسن بابایی» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک، اظهار داشت: در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تلاش می‌کنیم که با اقدامات جهادی و خستگی‌ناپذیر علی‌رغم مشکلات فراوان اقتصادی، این سازمان را به یک مرجع مردمی و خدمت‌رسان تبدیل کنیم.

وی با اشاره به حرکت سازمان ثبت اسناد و املاک از ثبت سنتی به ثبت نوین، از ارائه ۹۰ میلیون و ۹۶۰ هزار و ۵۰۴ خدمت ثبتی الکترونیک در ۱۰ ماهه سال جاری خبر داد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۶ درصد افزایش داشته است.

بابایی ضمن اشاره به حدنگاری ۹۸ درصدی منابع طبیعی و اقدامات جهشی در حدنگاری اراضی زراعی، عنوان کرد: صدور اسناد کشاورزی در ۱۰ ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۶۳ درصدی داشته و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۲ حدنگاری اراضی زراعی را به نقطه مطلوبی برسانیم.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک همچنین از صدور سند برای بیش از ۷۰ درصد بافت‌های روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر خبر داد.

وی با اشاره به رشد ۳۲۴ درصدی صدور اسناد مالکیت به نام دولت در ۱۰ ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: علی‌رغم برخی مقاومت‌های سرسختانه، امروز بیش از ۹۰ درصد جزایر، تالاب‌ها و جنگل‌های کشور دارای اسناد حدنگاری هستند.

بابایی افزود: طی دو ماه گذشته با عملیاتی کردن نهضت خدمت‌رسانی به شهرستان‌های محروم و اعزام مدیران ستادی سازمان ثبت اسناد و املاک به این مناطق، بسیاری از مشکلات ثبتی در استان‌های اردبیل، بوشهر و کرمان مرتفع شد.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تا به امروز ۳۴ واحد ثبتی به بهره‌برداری رسیده و به فضل الهی تا پایان اسفندماه با اضافه شدن ۱۶ واحد ثبتی دیگر، مجموع واحدهای ثبتی احداث‌شده از سوی سازمان ثبت در سال ۱۴۰۱ به ۵۰ واحد خواهد رسید.

همچنین در این مراسم روسای کل دادگستری استان‌های بوشهر و ایلام ضمن ارائه آماری از اقدامات و فعالیت‌های ثبتی در این دو استان، مطالب و نقطه‌نظرات خود را در بای برخی موضوعات ثبتی و قضایی مطرح کردند.

در جریان این مراسم ۱۹ طرح عمرانی و سه طرح فناوری اطلاعات سازمان ثبت اسناد و املاک در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان غربی، البرز، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، فارس، قزوین، قم، کرمانشاه، گیلان، گلستان، مازندران، لرستان و همدان به بهره‌برداری‌رسید.

براساس این گزارش، عملیات اجرایی ۱۹ طرح از طرح‌های سازمان ثبت اسناد و املاک که امروز به بهره‌برداری رسیدند، در سال ۱۴۰۰ و عملیات اجرایی سه طرح دیگر نیز از سال ۱۳۹۹ کلید خورده بود.

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها