۴۴ سال افتخار/

نگاهی به زندگی‌نامه شهید انقلاب «قربانعلی داوودی»

قربانعلی داوودی در سال ۱۳۰۸ در شهرستان فارسان چهارمحال و بختیاری متولد شد و در تاریخ ۱۲ بهمن سال ۱۳۵۷ توسط عناصر ضد انقلاب به شهادت رسید.
کد خبر: ۵۷۲۱۲۶
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۳:۱۱ - 11February 2023

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از شهرکرد، ‌سال ۱۳۵۷ و بهمن ماه این سال نقطه عطفی در تاریخ کشورمان ایران به شمار می‌آید در این زمان ملت آزاده ایران موفق شد پس از مدت‌ها مبارزه علیه رژیمی ستمگر و به لطف هدایت و رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی دست پیدا کند و به آزادی برسد.

با گسترش مبارزات علیه رژیم ستم‌شاهی در ایران تمامی شهر‌ها و روستا‌ها به صحنه مبارزه تبدیل شد و هر انسان آزاده‌ای تلاش می‌کرد به اندازه سهم خویش در این مبارزات سهیم باشد.

مردم دیار چهارمحال و بختیاری همواره پشتیبان اسلام و انقلاب بوده و هستند، در زمان انقلاب اسلامی شاهد بودیم که چگونه به حمایت از امام راحل برخواسته و بدون ترس از فدا کردن جان خود در این راه الهی به مبارزه پرداخته و شهدای بسیاری تقدیم انقلاب کردند، شهید قربانعلی داوودی یکی از بزرگ مردانی است که به حمایت از آرمان‌های خود برخواست و در روز ۱۲ بهمن سال ۱۳۵۷ به شهادت رسید، ایشان تنها شهید ایران در روزی است که ملت ایران از بازگشت امام راحل به ایران غرق در شور و شوق بودند.

این شهید والامقام در شهرستان فارسان چهارمحال و بختیاری و در سال ۱۳۰۸ متولد شد، تنها ۱۰ سال داشت که پدر خود را از دست داد و یک سال پس از آن نیز مادر ایشان از دنیا رفت و شهید داوودی وظیفه نگهداری و سرپرستی از خواهر و دو برادر خود را برعهده گرفت.

با وجود تمامی مشکلات ایجاد شده برای شهید داوودی، اما ایشان همواره به خداوند متعال توکل داشت و از همان سن ابتدای جوانی فعالیت‌های مذهبی خود را آغاز کرد و با وجود اینکه تنها در حد خواندن و نوشتن سواد داشت، اما همواره در جلسات قران شرکت می‌کرد، ایشان به علت علاقه زیادی که به قرائت قرآن داشت در این زمینه استعداد بالایی کسب کرد و مورد تشویق اطرافیان قرار گرفت در همین ایام جوانی شهید داوودی به سفر معنوی عتبات عالیات مشرف شد و از این سفر برای خود تنها یک کفن به یادگار آورد.

فعالیت‌های سیاسی این شهید والامقام با شروع مبارزات علیه رژیم ستم‌شاهی آغاز شد و ایشان اقدام به پخش گسترده اعلامیه‌های امام خمینی (ره) در شهرستان فارسان می‌کرد به همین علت نیز بار‌ها توسط ژاندارمری رژیم طاغوت دستگیر شد، اما این بازداشت‌ها تاثیری در عزم راسخ وی نداشت بلکه ایشان هربار مصمم‌تر از گذشته به مبارزه با رژیم دست نشانده پهلوی می‌پرداخت.

در سال ۱۳۵۷ و با شروع انقلاب فعالیت‌های سیاسی و مبارزات شهید قربانعلی داوودی علیه رژیم پهلوی به اوج خود رسید، وی در این ایام همواره تمثال حضرت امام خمینی (ره) را مقابل مغازه خود نصب می‌کرد که همین اقدام موجب حمله‌ور شدن ضد انقلابیون به مغازه وی و زخمی کردن او می‌شد و در عاشورای سال ۱۳۵۷ نیز یکی از شدیدترین حملات چماقداران رژیم پهلوی به مغازه شهید رخ داد که در این حادثه وی به شدت زخمی شد همچنین به مغازه او نیز خسارات بسیاری وارد شد.

در روز ۱۲ بهمن سال ۱۳۵۷ شهید داوودی همانند سایر ملت آزاده ایران برای بازگشت امام راحل به کشور خود غرق در شور و شوقی وصف نشدنی بود به همین جهت نیز راهپیمایی عظیمی را در شهرستان فارسان تدارک می‌بیند، اما در حین برگزاری راهپیمایی و سر دادن شعار‌های انقلابی ضد انقلابیون به سمت آن‌ها حمله‌ور می‌شوند و تعداد بسیاری از مردم را مجروح و زخمی می‌کنند.

قربانعلی داوودی در این حمله ناجوانمردانه از ناحیه سر دچار آسیب شده و پس از انتقال به بیمارستان به درجه رفیع شهادت نائل شده و اسم مبارک ایشان در تاریخ انقلاب اسلامی به عنوان تنها شهید روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ ماندگار می‌شود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار