به گزارش خبرنگار دفاعپرس از رشت، سرهنگ «حسن حبیبی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان؛ تردیدی نیست که مشارکت و حضور گسترده مردم در صحنه انقلاب از عوامل اصلی و مهم پیروزی و خنثی نمودن توطئههای دشمنان انقلاب بوده است.
اکثر انقلابهای تاریخ معاصر علیرغم نقش مردم در انقلاب، بعد از پیروزی آن از حضور مردم خالی شد و نظام انقلابی، به دیکتاتوری فردی و طولانی تبدیل گشتند، ولی در انقلاب اسلامی حضرت امام (ره) علیرغم قدرت و نفوذی که داشت و کلام او برای مردم حجت بود، سعی کرد در عین ارشاد و آگاهی مردم، حضور آنها را در صحنهای همچنان حفظ کرده، نهادینه کند.
این حضور تا به امروز هم در انتخاب مدیران جامعه و تامین نیروهای لازم در جبهههای جنگ برای مقابله با دشمنان داخلی و خارجی و رفع خطرات عارض شده حفظ شده است و این احساس برای مردم وجود دارد که انقلاب متعلق به خودشان میباشد لذا هر تلاشی که موجب غیبت مردم از صحنه سیاست شود، آسیبی جدی بر انقلاب وارد میکند.
تاریخ نشان داده که همواره عدم ارتباط میان دو نسل موجبات بروز بحران و مشکلاتی برای جامعه فراهم کرده است و مسئله فاصله ارتباطی و درک متقابل میان دو نسل از جمله این مشکلات است و از این لحاظ تفاوتی میان جوامع انقلاب وجود ندارد.
اگر نسل انقلاب نتواند آرمانها و اندیشههای انقلابی خود را به نسل بعد از خود که تصویر روشنی از حوادث قبل و بعد از انقلاب ندارند، منتقل کند، با این بحران مواجه میشود و دشمن میتواند از وجود همین شکاف بهرهبرداری کرده و این دو نسل را در مقابل یکدیگر قرار دهد.
عدم آموزش و ندادن آگاهی مستمر، نفوذ افکار راحتطلبانه و عافیتخواهانه و نفوذ این فکر که نظام حاکم نه در خدمت آنهاست و نه متعلق به آنها، بروز تبعیضها و بیعدالتیها که موجب ایجاد شکاف طبقاتی میگردد نیز از جمله آسیبهایی است که میتواند در یک سیر تدریجی، یک جامعه انقلابی را به جامعه متشکل انسانهای بیتفاوت و نهایتاً ناراضی تبدیل کند و آن را در مقابل نظام حاکم قرار دهد.
عواملی که تاکنون موجب پیروزی و حفظ و حراست انقلاب شدهاند حضور یکپارچه مردم در صحنه و تاکید بر ارزشها و معیارهای اسلامی و تبعیت از رهبری بوده است.
ملت ما نباید تصور کند اینک که انقلاب پیروز شده و در توطئههای داخلی و خارجی فائق آمده است وظیفه او تمام داشته و باید به کارهای عادی و روزمره بپردازد.
باید در نظر داشت انقلاب به همه اهداف از پیش تعیین شده خود در داخل و خارج کشور اسلامی به ویژه اهداف فرهنگی نرسیده است و تنها حضور و پیگیری مستمر ملت حزبالله میتواند این اهداف را تحقق ببخشد.
شاید برای یک یا دو نسل و شاید برای همیشه در جامعه ما ضرورت داشته باشد که حالت و روحیه انقلابی حفظ شود تا جامعه بتواند به خواستههای انقلابیاش برسد؛ بنابراین با توجه به عوامل پیروزی انقلاب، آفات مهم و خطرناک را هم میتوان کنارهگیری مردم از صحنه، عدم تلاش در پیاده کردن اهداف ایدئولوژیک انقلاب اسلامی به ویژه با تکیه بر اصول و امکانات و موقعیتها دانست.
در جامعه اسلامی ما، دو جریان فکری خطرناک و منحرف سیاسی چپ و راست (مارکسیسم ولیبرالیسم) و همچنین جریانات مذهبی از قبیل اسلامالتقاطی واسلام غیر سیاسی و تخدیری وجود دارد.
برای جلوگیری از نفوذ چنین جریاناتی و تضمین سلامت انقلاب از هر خطر و انحرافی دو وظیفه اصلی و اساسی بر عهده متفکران انقلاب به ویژه فقهای اسلامی میباشد.
در ابتدا بایستی با مجاهدت و تلاش پیگیر، زوایا و جوانب مختلف مکتب اسلام را با توجه به مسائل امروزی، روشن، تبیین و تدوین نمایند تا از این رهگذر در تنظیم قوانین مناسب و اجرای آنها مسئولین را یاری کنند.
سپس ویژگیهای جریانات فکری سیاسی - مذهبی منحرف را دقیقا شناسایی و پیگیری کرده و با ارائه و معرفی آنها، جامعه را از خطر نفوذ آنها بر حذر دارند.
در عین حال جمهوری اسلامی کماکان باید تمام توان و نیروی خود را در تقویت بنیه نظامی و فعالیت در صحنه دیپلماسی برای تحقق خواستههایش به کار گیرد که اگرچه ذخایر عظیم انسانی و مالی را باید صرف آن نمود، ولی قطعاً در تثبیت و تقویت مواضع انقلاب اهمیت ویژهای خواهد داشت و موج تثبیت و استقرار هرچه بیشتر اقتدار ملی در منطقه برای تحقق اهداف جهانی آن خواهد شد و به موازات آن حل مشکلات اساسی اقتصادی از اهم مسائل انقلاب است.
رفع بیعدالتیهای اقتصادی، اجتماعی و برقراری نظام اقتصادی عادلانه اساسی هنوز مسئلهای است که به طور جدی چهارچوب و برنامه آن روشن و مشخص نشده است، بالاخره باید به اینها پرداخت و این امر همان چیزی است که مقام معظم رهبری از آن به مبارزه با فقر، فساد و تبعیض یاد کرده است.
انتهای پیام/