در دومین نشست هم اندیشی کشوری انجمن‌های صنفی حسابداری مطرح شد؛

ارتقای جایگاه حرفه‌ای حسابداران با تشکیل سازمان نظام حسابداری و نهاد‌های مردم نهاد

نشست تخصصی بررسی ضرورت تشکیل سازمان نظام حسابداری با حضور مدیران انجمن‌های صنفی حسابداران ایران از ۱۱ استان کشور به میزبانی انجمن صنفی حسابداران استان اصفهان برگزار شد.
کد خبر: ۵۷۴۵۹۰
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۲ - 21February 2023

ارتقای جایگاه حرفه‌ای حسابداران با تشکیل سازمان نظام حسابداری و نهاد‌های مردم نهادبه گزارش دفاع‌پرس از اصفهان، در نشست تخصصی بررسی ضرورت تشکیل سازمان نظام حسابداری که با حضور مدیران انجمن‌های صنفی حسابداران ایران از یازده استان کشور به میزبانی انجمن صنفی حسابداران استان اصفهلن، اعضای هیات مدیره و رئیس اداره تعاون، کارورفاه اجتماعی شهرستان اصفهان برگزار شد، روند تشکیل کانون‌های عالی صنفی حسابداری در دو بخش کارفرمایی و کارگری و طرح ایجاد سازمان نظام حسابداری تشریح شد.

در این نشست «الهام شبکه ساز» رئیس انجمن صنفی حسابداری استان اصفهان با استقبال از حضور روسای انجمن‌ها از دیگر استان ها، گفت: این دومین نشست روسای انجمن‌های صنفی حسابداری کشور است که با توجه به رویکرد جلسه برای تشکیل کانون عالی و انتخاب نمایندگان و افرادی که قرار است مراحل تشکیل کانون‌ها را در تهران و در ارتباط با مجلس و نهاد‌های مسئول پیگیری کند، مراحل تشکیل نهاد صنفی، تشریح و سپس، رای گیری با حضور روسای انجمن‌ها از استان‌های اصفهان، خوزستان، خراسان جنوبی، البرز، کرمان، یزد، گیلان، قزوین، زنجان، گلستان و... انجام می‌شود.

وی به روسای انجمن‌ها توصیه کرد: با نمایندگان استانی خود در مجلس شورای اسلامی برای تصویب طرح نظام جامع تعامل داشته باشند. زیرا، این طرح به ارتقای جایگاه حرفه‌ای حسابداران کمک خواهد کرد.

علیرضا موحد رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان اصفهان با اشاره به جایگاه مدنی انجمن‌ها و نهاد‌های صنفی برای انعکاس نظرات خود به نهاد‌های حاکمیتی و تاثیرگذاری در تصمیم گیری، به تشریح فرایند قانونی تشکل‌ها پرداخت.

موحد در بیان ماده ۱۳۱ قانون کار درباره چگونگی تشکیل انجمن‌های صنفی کارگری و کارفرمایی، حد نصاب ۱۰ نفر را برای تشکیل انجمن اعلام کرد و افزود: با توجه به نوع فعالیت حسابداران و حسابرسان، می‌توانید برای تشکیل انجمن صنفی کارگری و یا کارفرمایی درخواست نمایید و با وجود ۵ انجمن صنفی در سطح استان، تشکیل کانون استانی بعنوان مرجع بالاتر امکان پذیر می‌گردد. همچنین، کانون‌های عالی کشوری مرجعی بالاتر است که شامل کانون‌های صنفی از استان‌های مختلف می‌شود و دارای قدرت بیشتری است.

وی اضافه کرد: انجمن‌های صنفی تنها با نظر وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی می‌توانند کانون عالی تشکیل دهند و استان‌ها چنین اختیاری ندارند.

جوادعلایی نصب رئیس انجمن حسابداران استان قزوین با اشاره به ۴ میلیون حسابدار در کشور در مقاطع مختلف، تشکیل دو کانون کارگری و کارفرمایی حسابداری را موجب تشکیل اختلافات عنوان کرد و گفت: با توجه به جایگاه حسابداران، باید به تشکیل یک نظام بیاندیشیم. زیرا، اساس نظام مبتنی بر قوانین مجلس و دارای اختیار و منابع مالی است.

در ادامه، سالاری نژاد نایب رئیس انجمن حسابداران استان کرمان گفت: طرح نظام جامع حسابداری نگاشته شده و پیگیر دریافت نقطه نظرات و حمایت از طرح هستیم.

سالاری نژاد عنوان کرد: طرح تشکیل نظام جامع حسابداری در مرکز پژوهش‌های مجلس آماده پذیرش نقطه نظرات است و این طرح سال آینده با الحاق به طرح قبلی برای اخذ رأی وارد صحن مجلس می‌شود.

در ادامه، دیگر روسای انجمن‌های صنفی حسابداری نظرات خود درباره سرعت تشکیل کانون انجمن‌های صنفی و همینطور تشکیل سازمان نظام حسابداری و تاثیری که در مطالبه گری اعضا دارد را مطرح کردند.

در این جلسه، راه اندازی اتحادیه صنفی حسابداران برای صدور جواز کسب حقیقی و حقوقی و دیگر اختیاراتی که در حیطه فعالیت اتحادیه‌ها می‌گنجد، اعلام شد که مورد استقبال قرار گرفت.

مجید رئوفی نایب رئیس انجمن حسابداران استان اصفهان با اشاره به اینکه سازمان امور مالیاتی بدلیل تردید در داده‌ها می‌تواند مستقیما برای حسابدار شکایت و اعلام جرم کند، بیان کرد: از آنجایی که حسابداران فاقد پشتیبان و مرجع قانونی، اتحادیه و کانون صنفی سازمان یافته‌ای هستند، حق آن‌ها تضییع و درگیر مشکلاتی می‌شوند. خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته، اصلاحیه مالیات‌های مستقیم در شرف انجام است که مانع از جرم انگاری خطای حسابداران می‌شود.

رئوفی افزود: بسیاری از حسابداران برای کارگاه‌ها کار می‌کنند و فقط از طریق اداره کار می‌توانند پیگیر حقوق خود باشند. در حالیکه اگر این گروه از سازمان و تشکل صنفی قانونی برخوردار باشند، پشتیبان مطمئنی در امور صنفی خود خواهند داشت.

در ادامه مجید عظیمی عضو هیات مدیره انجمن صنفی حسابداران استان اصفهان، گفت: چنانچه در مجلس قانونی مصوب شود، به حفظ منافع مشروع حسابداران کمک می‌کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه با اذعان به موارد آشفتگی در آموزش‌های کاربردی حسابداری بیرون از دانشگاه و همینطور آشفتگی در روابط بین حسابداران و کارفرماها، ضرورت تشکیل انجمن‌های صنفی، کانون و نظام را مطرح کرد. وی یادآورشد: سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌ها می‌توانند بار سنگینی را از دوش دولت بردارند و دولت با سپردن امور فراوانی به تشکل‌های مردم نهاد که کاملا غیرسیاسی هستند، می‌تواند به تسهیل در فرایند اجرای امور مردم کمک کند.

در این جلسه، رای گیری به منظور تشکیل کانون کارفرمایی و کارگری حسابداری با ۱۱ رای موافق انجام شد. همچنین، براساس آرا، مقرر شد کانون عالی کشوری انجمن‌ها نیز تشکیل شود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها