در نمایشگاه مسئله محور سازمان اقتصادی کوثر مطرح شد؛

نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در شکست تحریم‌ها/ ضرورت بهره‌مندی از تجربیات دفاع مقدس در جنگ اقتصادی و ترکیبی/ حضور 42 شرکت با ۱۲۴ مسئله در نمایشگاه مسئله محور سازمان اقتصادی کوثر

نمایشگاه مسئله‌محور دستاورد‌های سازمان اقتصادی کوثر و شرکت‌های تابعه با حضور ۴۲ شرکت فعال در زمینه‌های کشاورزی، صنعتی و خدماتی از روز سه‌شنبه دوم اسفندماه آغاز به کار و تا جمعه پنجم اسفند ادامه دارد.
کد خبر: ۵۷۵۲۳۱
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۹ - 24February 2023

نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در شکستن تحریم‌های یک‌جانبه آمریکایی‌ها/ ضرورت بهره‌مندی از تجربیات دفاع مقدس در جنگ اقتصادی و ترکیبی/ حضور 42 شرکت با ۱۲۴ مسئله در نمایشگاهگروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس: نمایشگاه مسئله‌محور دستاورد‌های سازمان اقتصادی کوثر و شرکت‌های تابعه با حضور ۴۲ شرکت فعال در زمینه‌های کشاورزی، صنعتی و خدماتی از روز سه‌شنبه دوم اسفندماه آغاز به کار کرده است؛ در این نمایشگاه چهار روزه، ۱۲۴ مسئله شرکت‌های تابعه سازمان اقتصادی کوثر احصاء و در هفت مسئله با اهمیت تدوین شده است تا با شرکت‌های دانش بنیان توانمند در رفع مشکلات، قرارداد منعقد شود.

نخستین رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور سازمان اقتصادی کوثر در سالن ۳۸ A محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا شده است و تا امروز جمعه پنجم اسفندماه ۱۴۰۱ همراه با ارائه دستاورد‌های شرکت‌های سازمان اقتصادی کوثر ادامه داشت.
بر همین اساس، با علیرضا یوزباشی مدیرعامل موسسه کسب و کار رویش و دبیر اجرایی اولین رویداد نمایشگاهی مساله محور سازمان اقتصادی کوثر و شرکت‌های تابع گفتگو کردیم که وی در سخنانی اظهار داشت: در این نمایشگاه ۱۲۴ نیاز را آوردیم و در حال بررسی آن هستیم تا بتوانیم به آن نتیجه‌ای که مدنظر است، دست پیدا کنیم. ضمن اینکه امسال، سال دانش بنیان است و ما هم آمدیم و بر مبنای آن یک رویداد در هفت حوزه برگزار کردیم.

یوزباشی افزود: این هفت حوزه شامل کشاورزی، صنعت، ساختمان است که در طول چهار روز در نمایشگاه بین‌المللی برگزار می‌شود. در این نمایشگاه مدیران ما، مدیران تولید و مدیران عامل مسائل موجود را ارائه می‌دهند و فناوران هم سعی می‌کنند تا این مسائل را حل کنند.

مدیرعامل موسسه کسب و کار رویش ادامه داد: طبیعتا اگر شما در زیرمجموعه ما بگردید شرکت‌هایی داریم که کار‌های بسیار بزرگی کردند مثل شرکت «جمکو» ما که جلوی تحریم‌ها را در حوزه موتور‌های سنگین گرفته است. یا شرکت‌های مرغی ما که در حوزه امنیت غذایی که خیلی به جامعه ما کمک کرده است. همچنین این موضوع درمورد «تلویزیون شهاب» ما نیز صادق بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در خیلی از این مجموعه‌ها کار‌هایی هستند که به یاری کشور آمدند و واقعا در بحث اقتصاد مقاومتی خیلی به ما کمک کردند که از این مرحله رد بشویم. ضمن اینکه دانش بنیان بودن این شرکت‌ها تاثیرات کار‌های آن‌ها را دوچندان کرده است. بر این اساس امیدواریم که با این شرکت‌های دانش‌بنیان هم بتوانیم بهره‌وری را بالا ببریم و هم بتوانیم رشد اقتصادی شرکت‌های خودمان را بیشتر کنیم و آن را بهبود ببخشیم.

یوزباشی اضافه کرد: طبیعتا استراتژی که ما از روز اول داشتیم با عنوان «اقتصاد رهنما» که آن را آقای «فخاری» مطرح کردند اولین عنوان آن «ر» به معنای رفاه بود. نوآوری، استعدادیابی و «ه» هوشمندسازی که داخل آن بود. ضمن اینکه «رفاه» هم به معنی تامین شرایطی است که خانواده‌های شهدا آن رفاهی را که باید داشته باشند.

مدیرعامل موسسه کسب و کار رویش یادآور شد: شعار ما در مدیریت جدید این بوده که تا این حد توان بتوانند خدمات رسانی را به جامعه هدف بهبود ببخشند. این امر حاصل نمی‌شود مگر اینکه رشد شاهد رشد اقتصادی شرکت‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران باشیم.

وی عنوان کرد: طبیعتا رویداد‌هایی از این دست موجب می‌شود مسائل و مشکلاتی که در شرکت‌ها داریم را حل کنیم. ضمن اینکه به جای اینکه بیاییم و میلیون‌ها دلار خرج کنیم تا یک فناوری جدید را از خارج از کشور بیاوریم از فناوری‌های جدید داخل استفاده می‌کنیم. در تیم‌های دانش‌بنیانی هم که وجود دارد ما با کمک صندوق اشتغال کارآفرینی جامعه هدف خودمان را هم پای کار آوردیم.

یوزباشی افزود: فرزندان شهید و فرزندان جامعه هدف ما آمدند و به عنوان نخبه‌های در حال ارائه طرح هستند. ما دو رسالت داریم هم در مقابل شرکت‌های خودمان که از آن‌ها حمایت کنیم و هم در قبال نخبه‌های عزیزمان که بخشی از آن‌ها جامعه‌های هدف ما هستند.

مدیرعامل موسسه کسب و کار رویش ادامه داد: ما از این افراد در قالب سرمایه گذاری بر روی پروژه‌های آن‌ها و ارتباط آن‌ها با شرکت‌های خودمان بتوانیم حمایت کنیم. زیرا ما در رویدادی که داریم ۱۰۰ نفر هستند و تمامی آن‌ها هم از جامعه هدف ما هستند.

وی خاطرنشان کرد: این رویدادی که قصد داریم آن را برگزار کنیم دو بخش دارد. نخست یک رویداد فناوری است که ما در حال انجام دادن آن هستیم و دومی آن «استارت آپ ویکند» ما است که هر دو جامعه هدف ما هستند که با توجه به فراخوانی که در کل کشور دادیم تا اینجا رسیده است و طرح‌ها را جمع آوری کردیم.

با «ابراهیم غلامی» مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره شرکت کشت و صنعت شریف آباد نیز به گفتگو نشستیم که وی در سخنانی اظهار داشت: شرکت کشت و صنعت شریف آباد یکی از مجموعه‌های بزرگ و وابسته به سازمان اقتصادی کوثر و بنیاد شهید و امور ایثارگران است. این شرکت در سه حوزه کشاورزی، دامپروری و فراورده‌های لبنی فعالیت می‌کند.

غلامی افزود: خروجی و سود این شرکت می‌بایست برای خدمت رسانی به خانواده معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان معزز هزینه شود. به غیر از این فعالیتی که ما در این مجموعه انجام می‌دهیم و قطعا و حتما باید عایدی مناسبی برای جامعه هدف ما که خانواده شهدا و جانبازان و رزمندگان باشد یک وظیفه ذاتی و ملی داریم و یک تکلیف اخلاقی و شرعی که با خانواده شهدا و ایثارگران ملاقات داشته باشیم.

مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره شرکت کشت و صنعت شریف آباد ادامه داد: ما یک برنامه هفتگی داریم که هر پنجشنبه از قبل با خانواده شهدایی هماهنگ می‌کنیم و به دیدار و ملاقات آن‌ها می‌رویم. در این ملاقات ضمن اهدای لوح، هدیه ناقابلی را به آن‌ها تقدیم می‌کنیم که اعلام کنیم ما پای آرمان‌های مقدس شهدا ایستادیم و رشادت‌های شهدا، رزمندگان و ایثارگران آن‌ها را هرگز فراموش نخواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بار‌ها و بار‌ها در سخنان خود تاکید کردند که به هیچ عنوان نباید از خاطره و یاد شهدا غافل شویم. این سخن به این معنی نیست که ما صرفا در اتاق‌ها و در محل‌های کار خود تصاویر شهدا را نصب کنیم. بلکه باید نسل جوانان را که دوران دفاع مقدس و جنگ را ندیدند و به یاد نمی‌آورند را هم با این ارزش‌ها آشنا کنیم.

غلامی اضافه کرد: در این جنگ رسانه‌ای و ترکیبی که بسیار مهمتر از جنگ اقتصادی است ملت ما نشان داده که همواره پای نظام ایستاده و در بحث اقتصادی سربلند بیرون آمده است به صورتی که امروز تمامی آحاد مردم کشور ما وظیفه دارند که این موضوع یادآوری و حفظ و نشر آثار دفاع مقدس و یاد شهدا را گرامی بدارند و این موضوعی است که من فکر می‌کنم که حضرت آقا هم آن را تاکید می‌کنند این نظام ما را حفظ می‌کند.

مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره شرکت کشت و صنعت شریف آباد یادآور شد: اگر بتوانیم به نسل جوان امروز و نسل آینده معرفی کنیم که چه افرادی برای این نظام و حفظ آن بویژه در هشت سال دفاع مقدس تلاش کردند و خون دادند و امروز سربلند پای این نظام ایستادند کمک فراوانی به ما می‌کند در طراحی اهدافی که ترسیم کردیم.

وی تصریح کرد: امیدواریم با حفظ ارزش‌ها و آرمان‌های دوران دفاع مقدس این نظام پرچم انقلاب را به دستان امام زمان (ع) بدهیم. عرصه‌ای که در آن فعالیت می‌کنیم و فضایی که در آن نفس می‌کشیم با توجه به وابستگی به بنیاد شهید و امور ایثارگران دارد هیچ تفاوتی با زمان جنگ ندارد. زیرا ما امروز وارث همان لباس‌های خاکی و سربند‌هایی هستیم که رزمندگان به سر خود می‌بستد.

غلامی گفت: امروز آن جنگ نظامی به جنگ اقتصادی تبدیل شده است و قطعا اگر آن تجربیات و آن روحیات با فعالیت‌های اقتصادی ما گره بخورد این دو جنگ هیچ تفاوتی باهم نخواهد داشت و ما هم با همان رویکرد و با همان اعتقادات پای فعالیت‌های اقتصادی خود ایستادیم و تلاش می‌کنیم تا موفق شویم.

با حسین زاهدی مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره گروه سرمایه‌گذاری عمران و ساختمان کوثر نیز به گفت‌وگو نشستیم که وی نیز در سخنانی، اظهار داشت: همانطور که از عنوان کار ما مشخص است فعالیت ما در حوزه‌های عمرانی، ساختمان و سرمایه‌گذاری است. ضمن اینکه حوزه فعالیت‌های ما در دو بخش خلاصه می‌شود که نخست خدمات فنی و مهندسی و اجرایی است و دوم مولد سازی و فرآوری املاک و بحث‌های سرمایه‌گذاری است.

زاهدی افزود: در بخش اجرایی خدمات فنی و مهندسی ما به جامعه هدف و شرکت‌های مجموعه تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران خدمات فنی و مهندسی و اجرایی ارائه می‌کنیم که شامل بازسازی، طراحی، تجهیز و ساخت آسایشگاه‌های جانبازان و مراکز درمانی، اقامتی، گردشگری، ورزشی و خدماتی ویژه ایثارگران، جانبازان و خانواده‌های شهدا است.

وی خاطرنشان کرد: در واقع ساخت زیرساخت‌های عمرانی آن جزئی از کار‌های تجهیزی ما است و بخش دیگری از کار‌های ما اقدامات سرمایه‌گذاری است که در قالب املاکی که داریم اگر لازم باشد کاربری‌های آن را تغییر می‌دهیم و در نهایت پروژه‌ای که مدنظر داریم ساخته می‌شود و در اختیار ذی نفعان قرار می‌گیرد و یا منافع آن پروژه‌ها در اختیار جامعه هدف ما و یا سازمان اقتصادی کوثر قرار داده می‌شود تا آن‌ها بتوانند توسط آن‌ها به خانواده شهدا خدمات رسانی کنند.

مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره گروه سرمایه‌گذاری عمران و ساختمان کوثر ادامه داد: نکته دیگری که می‌توانم به آن اشاره کنم این است که بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان اقتصادی کوثر در بحث مولد سازی پیشگام است. در واقع ما از یک سال و نیم قبل بحث مولد سازی را در سازمان اقتصادی کوثر آغاز کردیم.

زاهدی خاطرنشان کرد: ما یک بانک املاکی داریم که بر اساس جدولی که از آن تهیه کردیم و برآوردی که انجام دادیم و ارزش‌گذاری‌های که کردیم در مرحله اول آن‌ها را فرآوری می‌کنیم و اگر نیاز به تغییر کاربری و تفکیک دارد انجام می‌دهیم و بخشی از آن‌ها در قالب واحد‌های مسکونی و خدماتی درنظر گرفته شده و ساخته می‌شود و در اختیار بنیاد شهید قرار گرفته و یا عواید آن در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود.

وی اضافه کرد: اتفاق خوبی که افتاده این است که ما تقریبا در طول یک سال گذشته بر روی هزار هکتار از زمین‌های سازمان اقتصادی کوثر فعالیت داشتیم که می‌توانیم بگوییم تا امروز بالغ بر هزار میلیارد تومان از محل مولد سازی عواید داشتیم.

مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره گروه سرمایه‌گذاری عمران و ساختمان کوثر یادآور شد: در خصوص مولدسازی علی رغم اینکه یک سری از کارشناسان با آن مخالفت داشتند ما به صورت مصداقی و تجربی می‌توانیم ثابت کنیم که این موضوع می‌تواند باعث برکات زیادی برای کشور شود و حداقل برای بنیاد شهید توانستیم انتفاع خوبی برای آن ایجاد کنیم.

زاهدی عنوان کرد: سازمان توسعه اقتصادی کوثر یک کار دیگری هم در قالب مسئولیت اجتماعی در شش ماه اخیر شروع کرده است که آقای دکتر فخاری مدیرعامل سازمان هر هفته دیدار‌هایی را از خانواده‌های شهید کم برخوردار انجام می‌دهند و اتفاق بابرکتی که برای ما افتاده این است که بخش‌های قابل توجهی از آن‌هایی که در بحث سکونت دارای مشکل هسستند خانه‌های آن‌ها از طرف مجموعه اقتصادی کوثر و با حمایت ما بازسازی و بهسازی شده است. این کار را می‌توان کم سابقه و یا بی‌سابقه در سازمان اقتصادی کوثر دانست. این موضوع موجب شده که به افراد و خانواده‌های کم‌تر برخوردار جامعه هدف ما خدمات شایانی ارائه شود.

وی اظهار داشت: طبیعتا یکی از اهداف مولد سازی که می‌گوییم باید اتفاق بیافتد رسیدکی به پدران و مادران شهدا است. مگر امروز چه تعداد از آن‌ها زنده مانده‌اند؟ بر اساس آمار‌های ما حدود ۲۰ درصد از پدران و مادران شهدا امروز زنده هستند. این املاکی که سالیان سال در مجموعه‌ها مانده است برای کمک به گذران زندگی این عزیزان به مجموعه‌ها واگذار شده است.

مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره گروه سرمایه‌گذاری عمران و ساختمان کوثر تصریح کرد: تورم که سال به سال بیشتر می‌شود قیمت این املاک هم بیشتر می‌شود. طبیعتا ما وظیفه داریم تا به والدین شهدا خدمت رسانی کنیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار