شرح حماسه به زبان کتاب؛

شهید حسین خرازی؛ فرمانده‌ای بافکر و دارای نبوغ نظامی بالا

شهید «حاج حسین خرازی» اول شهريور سال ۱۳۳۶ در اصفهان دیده به جهان گشود و سرانجام در عملیات کربلای ۵ در هشتم اسفند ۱۳۶۵ به شهادت رسيد.
کد خبر: ۵۷۵۵۹۴
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۴:۳۰ - 27February 2023

شهید حسین خرازی؛ فرمانده‌ای بافکر و دارای نبوغ نظامی بالابه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از اصفهان، تاکنون کتاب‌های بسیاری در وصف و زندگانی شهید «حسین خرازی» فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین نوشته شده است؛ به مناسبت فرارسیدن سالگرد شهادت سردار شهید «حاج حسین خرازی» کتاب‌های منتشر شده در خصوص این سردار شهید را به صورت اجمالی معرفی می‌کنیم.

شهید «حاج حسین خرازی» در ۱۳۳۶ هجری خورشیدی در خانواده مذهبی و در اصفهان دیده به جهان گشود. این سردار شهید فرماندهی عملیات کربلای ۵ را بر عهده‌ داشت و نیروهای او در این عملیات شکست سنگینی را به ارتش عراق وارد آوردند، سرانجام این مبارز راه حق، در عملیات کربلای ۵ در هشتم اسفند ۱۳۶۵ به آرزوی دیرین خود نایل آمد و به سوی حق شتافت، پیکر پاک این شهید والامقام در قطعه شهدای کربلای ۵ در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده شد.

کتاب «پروانه در چراغانی»؛ نگاهی به زندگی شهید حسین خرازی

«پروانه در چراغانی»  عنوان یک جلد کتاب مشتمل بر زندگینامه و روایتی از سرگذشت شهید حاج حسین خرازی فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) اصفهان است که نویسنده آن «مرجان فولادوند» از سری کتاب‌های قصه فرماندهان، زندگی این شهید شجاع و والامقام را به رشته تحریر در می‌آورد.

این کتاب ۹۶ صفحه‌ای با نگارشی ادبی و توصیفی از زاوایه‌ای نو شرح حال رشادت‌ها و شجاعت‌های این سردار بزرگ را نقل می‌کند و در ۱۰ بخش شامل به جای زندگینامه، تا رهایی، فرودگاه، اعزام، مُرد، دژبان، پروانه در چراغانی، مثل یک خواب، اطلسی‌ها در آفتاب، بغض ابری نوشته شده است.

«عقیق»؛ روایتی داستانی از زندگی سردار شهید حاج حسین خرازی

«کتاب عقیق» نوشته «نصرت‌الله محمودزاده» زندگی‌نامه داستانی سرداری است که با یک دست لشکری را فرمان می‌داد. این کتاب به بیان زندگی و خاطرات شهید همیشه در یاد، حاج حسین خرازی فرمانده دلاور لشکر ۱۴ امام حسین (ع) اصفهان می‌پردازد. در این کتاب خاطرات همرزمان و سخنرانی‌های شهید خرازی تدوین و مراحل ورود وی به جنگ و شکل گیری لشکر ۱۴ امام حسین (ع) و موفقیت‌هایش بازگو شده است.

«موسسه سیما فیلم» با اقتباس از کتاب عقیق، زندگی‌نامه شهید خرازی را به تصویر کشیده است و این کتاب در سومین دوره کتاب سال دفاع مقدس، رتبه نخست را از آن خود کرد.

«زندگی با فرمانده»؛ خاطراتی از شهید حسین خرازی

در «کتاب زندگی با فرمانده» تالیف «علی اکبری» است. نویسنده برای تألیف کتاب گفت وگوهایی با همرزمانش شهید خرازی، از جانشین لشکر تا فرماندهان گردگان و گروهان انجام داده است. بیش از ۲ سال پیاده کردن مصاحبه‌ها زمان برده و بعد از حدود ۶ ماه توانسته این کتاب را منتشر کند.

این کتاب به صورت ۴ رنگ با ۸۰ تصویر سیره عملی و اخلاقی و معنوی شهید خرازی را بررسی کرده است. خاطرات خواندنی و جذاب و تصاویر منحصر به فرد این کتاب این اثر را نسبت به بقیه آثار منتشر شده از شهید خرازی متمایز می کند.

«یادگاران ۷»: کتاب خرازی

«یادگاران۷» کاری از روایت فتح عنوان کتاب‌هایی است که بنا دارد تصویرهایی از سال‌های جنگ را در قالب خاطره‌های بازنویسی شده، برای آن ها که آن سال‌ها را ندیده‌اند نشان بدهد. این مجموعه راهی است به سرزمینی نسبتا بکر میان تاریخ و ادبیات، میان واقعه‌ها و بازگفته ها. خواندنشان تنها یادآوری است، یادآوری این نکته که آن مردها بودهاند و آن واقعه‌ها رخ داده‌اند؛ نه در سال‌ها و جاهای دور، در همین نزدیکی. کتاب حاضر که جلد هفتم از مجموعه «یادگاران۷» مشتمل بر خاطراتی از شهید حسین خرازی است.

«نامه‌های ناشناس»؛ براساس زندگی شهید حسین خرازی

 این کتاب نوشته «مرثا صامتی»، بخش‌هایی از زندگی شهید «حسین خرازی» در قالب داستان با هدف آشنایی نسل جوان با آرمان‌ها، «اندیشه‌ها»، مبارزات و از خودگذشتگی‌های خرّازی در دفاع از ایران و بیرون راندن دشمن از خاک این سرزمین تدوین شده است.

نگارنده در نوشتار این تاب می‌کوشد تا در قالب داستان، واقعیت‌هایی از زندگی و شخصیت شهید حسین خرازی را بیان کرده و طی شش نامه وی را به صورت کاملاً دقیق به مخاطب بشناساند. مشخصّة کتاب نیز بیان خاطراتی از «خرازی» در بخش‌های مختلف از سوی نگارنده و ذکر سخنان موعظه‌گونه و پند دهنده این شخصیت در بالا بردن ایمان معنوی اطرافیان است.

«فاتحان خرمشهر ۱۴ »؛ حماسه فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین (ع)

در جلد چهاردهم از مجموعه «فاتحان خرمشهر» نوشته  «مرتضی مساح» به بازنویسی خاطرات سردار شهید «حسین خرازی» در موضوع «آزادسازی خرمشهر» در جنگ تحمیلی پرداخته و نقش او در این رخداد تاریخی، شرح داده است.

آزادسازی خرمشهر پس از روز مقاومت مردمی در برابر دشمن و بعد از روز اشغال، طی عملیاتی روزه، با عنوان عملیات بیت‌المقدس در سوم خردادماه صورت گرفت.

سیره مدیریتی حاج‌حسین خرازی در کتاب «آقای مدیر»

 کتاب‌ «آقای مدیر» درباره سیره مدیریتی شهید حاج حسین خرازی فرمانده لشگر ۱۴ امام حسین(ع) است.

این کتاب نوشته «محمد بلندیان» است و در آن روایت هایی از شهید خرازی وجود دارد که به طور موضوعی دسته‌بندی شده‌اند.

فرماندهی، تواضع و … از جمله موارد موضوعی این کتاب هستند که داستان ها و روایت ها بر اساس شان مرتب شده‌اند. این کتاب ۱۴۴ صفحه‌ای که سال ۱۳۹۵ با حضور مادر شهید خرازی رونمایی شد در میان آثار پرفروش و موفق قرار دارد.

«سیمای سرداران شهید اسلام (حاج حسین خرازی)»

«سیمای سرداران شهید اسلام (حاج حسین خرازی)» نوشته «غلام‌حسین قراگوزلو» که در سال ۱۳۷۰ به چاپ رسیده است؛ این کتاب که در ۵ بخش تنظیم شده شامل زندگی‌نامه، وصیت‌نامه و نگاه دوستان و خانواده این شهید بزرگوار به اوست و به طور خلاصه شهید حسین خرازی را معرفی کرده است.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

«قرار بود گروهی به فرماندهی حاج حسین به آن منطقه (آبی هنگ) برویم؛ پس از این که مسافتی را طی کردیم به پاسگاهی رسیدیم که دیگر می‌بایست پیاده می‌رفتیم، از صبح تا شب پیاده راه رفتیم تا به روستایی رسیدیم؛ در آنجا از ما پذیرایی گرمی کردند اما کمی بالاتر برای ما کمین کرده بودند؛ حاج حسین دستور پراکنده شدن و پیشروی از نقاط مرتفع کوه‌های دو طرف دره را صادر کرد؛ درگیری شروع شد؛ خوشبختانه این کمین را در هم شکستیم اگر چه دو نفر از همرزمانمان در این عملیات شهید شدند».

 

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار