به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حسین نوش آبادی با بیان اینکه تدوین لایحه نظام جامع رسانه گام بسیار مهمی در جهت بهبود وضعیت کمی و کیفی رسانه است، گفت: سعی داریم نظام صنفی را تقویت کرده و گامی به سمت تشکیل سازمان نظام جامع رسانه برای رفع مشکلات، دغدغه ها و نگرانی های حوزه مطبوعات برداریم.
معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: باید به سمتی برویم که لایحه نظام جامع رسانه بتواند نقشه راه مطبوعات و رسانه های مکتوب و مجازی باشد از این رو در تدوین این لایحه سعی کردیم از نظرات صاحبنظران، اندیشمندان و دست اندر کاران این حوزه برای تصویب آن استفاده کنیم.
لایحه نظام جامع رسانه مکمل نظام صنفی فرهنگ و هنر کشور است
وی در ادامه با بیان اینکه اعتقاد داریم لایحه نظام جامع رسانه باید مکمل نظام صنفی فرهنگ و هنر کشور باشد، افزود: همانطور که رئیس جمهور در مراسم افتتاح نمایشگاه مطبوعات امسال اشاره کرد، با توجه به جایگاه و اهمیت رسانه، نظام مطبوعات باید شفاف و مبتنی بر مقررات و قوانین غیرقابل تغییر باشد تا کسی نتوانند برداشت شخصی از آن کند.
نوش آبادی در ادامه تأکید کرد: توسعه و گسترش مطبوعات و رسانه نیازمند حمایت و پشتیبانی حاکمیت و میدان دادن به صاحبان قلم برای کمک به گردش آزاد صداقت در جامعه است که در این خصوص دولت می تواند بخشی از وظایف خود را به عهده رسانه بگذارد و صرفا بر آن نظارت داشته باشد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تأکید بر اینکه در نظام صنفی باید به سه اصل مهم شفافیت، مدیریت مشارکتی و هم افزایی توجه داشته باشیم، عنوان کرد: هم اکنون پیش نویس لایحه نظام جامع رسانه را در معرض دید افکار عمومی و صاحبنظران قرار دادیم و به نظر می رسد در این جریان به پختگی، جامعیت و فراگیری می رسیم.
وی همچنین با اشاره به این مطلب که روح حاکم بر نظام رسانه باید واسپاری امور به صاحبان همان صنف باشد، یادآور شد: لازم است تا جایی که ممکن است امور قابل واگذاری از دولت جدا شده و به بخش خصوصی یعنی همان صنف واگذار شود.
ساماندهی مطبوعات و حمایت از حقوق آنها به صنف رسانه واگذار می شود
نوش آبادی در ادامه به مواردی که در تدوین لایحه نظام جامع رسانه مورد تاکید قرار گرفته، اشاره و بیان کرد: بر این اساس برگزاری کنفرانس ها، همایش ها و کارگاه های تخصصی که می تواند به ارتقای سطح افراد رسانه ای کمک کند، برگزاری نمایشگاه های مطبوعات که در حال حاضر دولت وقت بسیاری صرف آن می کند، حمایت و نظارت بر فعالیت انجمن ها و مؤسسات صنفی، اهتمام در جهت جلب سرمایه های مادی و معنوی جامعه، بهره گیری از فناوری های نوین در حوزه رسانه، گسترش تحقیقات و پژوهش در این حوزه، ساماندهی و حمایت از عرضه کنندگان مطبوعات، حمایت از حقوق صنفی فعالان حوزه مطبوعات و رسانه، مشارکت در تدوین لوایح و طرح ها، رسیدگی انتظامی به رسانه ها و تلاش برای ارتقای سطح دانش رسانه ای ها و رفع مشکلات رفاهی، اقتصادی و مالی می تواند به عهده خود صنف رسانه گذاشته شود.
وی در ادامه در خصوص زمان رسیدن این لایحه به هیأت دولت و مجلس گفت: بنای وزارتخانه بر این است که لایحه تا پایان سال 94 به هیأت دولت داده شود و دولت هم باید در کمیسیون های مختلف لایحه را بررسی کند که احتمالا به دوره مجلس نهم نرسد.
وزارت ارشاد به دور از شتابزدگی و به صورت کارشناسی لایحه نظام جامع رسانه را تدوین می کند
معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با تأکید بر عدم شتابزدگی وزارت ارشاد برای تدوین لایحه نظام جامع رسانه با توجه به اهمیت آن، خاطرنشان کرد: این لایحه از زمان دولت قبل در دست وزارت ارشاد بوده که ما همه نظرات دو دولت را تجمیع کردیم و نظر کمیسیون فرهنگی مجلس را نیز که سابقا طرحی در این زمینه در دست داشته و به خاطر بررسی لایحه در وزارتخانه آن را متوقف کردند، لحاظ کردیم و امیدواریم در نهایت قانون کاملی در این زمینه ارائه شود.
منبع: خانه ملت