گروه بینالملل دفاعپرس: لشکر زینبیون گروهی متشکل از شیعیان پاکستانی است که به منظور مبارزه با داعش و دیگر گروههای تروریستی در سال ۱۳۹۲ش ایجاد شد و در عملیاتهای مهمی همچون عملیات در منطقه بوکمال سوریه به فرماندهی شهید سردار سلیمانی حضور داشتند که مورد تقدیر و تشکر رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
تاریخچه تاسیس
پس از حمله گروههای تکفیری به سوریه و در خطر قرار گرفتن حرم حضرت زینب (س) گروهی از جوانان پاکستانی ساکن ایران در سال ۱۳۹۲ش با تشکیل اجتماعی، علاقه و آمادگی خود را برای حضور در سوریه به منظور دفاع از حرم حضرت زینب (س) و مقابله با تروریستهای تکفیری اعلام کردند. نتیجه این اجتماع، تشکیل هسته اولیۀ ۲۴ نفرهای بود که زینبیون نامیده شد.
ورود به سوریه
اولین گروه از مبارزان تیپ زینبیون در سال ۱۳۹۳شمسی وارد جبهه سوریه شدند. پس از آن درخواستها برای پیوستن به زینبیون افزایش یافت و این گروه به عنوان لشکر زینبیون شناخته شد.
لشکر زینبیون در عملیاتهای آزادسازی «حلب»، «نبل و الزهرا»، «تدمر»، «حما» و حاشیه دمشق و نیز تثبیت این مناطق بعد از آزادسازی نقش مهمی ایفا کرده است. همچنین در عملیات «بوکمال» به فرماندهی شهید سردار سلیمانی که منجر به نابودی داعش در این منطقه شد، رزمندگان زینبیون خط شکن بودند.
نیروها و فرماندهان
در سال ۲۰۱۶ میلادی تخمین زده میشد که لشکر زینبیون بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر نیرو داشته باشد. علاوه بر مبارزان پاکستانی، نیروهای ایرانی نیز در میان صفوف این گروه حضور دارند. ضمن اینکه حضور زینبیون در جبهه مقاومت، در ۴ قالب «رزمنده»، «روحانی»، «پزشک» و «بهیار» تعریف میشد.
دلاوری و خط شکنی
رزمندگانی که شهرت اصلی خود را از مجاهدتها و سلحشوریهای مثالزدنیشان در میان رزمندگان جبهه مقاومت به دست آورده بودند. مشهور است که در بسیاری از اوقات، انجام سختترین قسمتهای جنگها و عملیاتها بر عهده رزمندگان زینبیون پاکستان سپرده میشد. در واقع اعتماد و اطمینان فرماندهان جبهه مقاومت به عملکرد لشکر زینبیون آنقدر بالا بود که نبرد پایانی و تعیینکننده با داعش در سوریه که منجر به نابودی این شجره خبیثه شد و با دلاوری و خطشکنی نیروهای زینبیون در منطقه البوکمال انجام شد.
تحریم توسط آمریکا
بهمن ماه سال ۹۷ وزارت خزانهداری آمریکا نام لشکر «زینبیون» را در فهرست تحریمهای خود قرار داد. لشکر زینبیون در واکنش به این تحریمها در بیانیهای خطاب به دولتمردان آمریکایی اعلام کرد: «حتما اخبار نحوه مبارزه و خوب جنگیدن لشکر زینبیون در دفاع از حرم اهل بیت (ع) به گوشتان رسیده است. پس بدانید در قاموس فرهنگ مبارزاتی اسلام ترس و تهدید معنا ندارد و تصمیمات و نگاههای خباثتآمیز آمریکا و اذنابش باعث وحدت و انسجام جبهه اسلام خواهد شد و آمادگی سربازان فدایی امام خامنهای (مدظلهالعالی) برای دفاع از اسلام و ارزشهای اسلامی را بیشتر خواهد نمود».
نظر امام خامنهای
«زینبیّون خیلی خوب میجنگند؛ خیلی خوب مجاهدت میکنند. سلام من را به پدرها و مادرها و خانوادههایشان برسانید». این جملات بخشی از سخنان مقام معظم رهبری خطاب به خانواده یکی از شهدای مدافع حرم در تاریخ ۱ آذر ۱۳۹۵ بود.
تقدیر و یادبود
در اجتماع مدافعان حرم در میدان امام حسین (ع) تهران که در ۷ تیر ۱۳۹۵ شمسی برگزار شد از خانواده شهدای زینبیون نیز تجلیل شد. همچنین در سال ۱۴۰۰ شمسی نیز چهارمین یادواره شهدای زینبیون در قم برگزار شد. ضمن اینکه «فرزندان روحالله» نام مجموعه کتابی است که انتشارات شهید کاظمی درباره رزمندگان زینبیون منتشر کرده است.
این مجموعه در پنج جلد جداگانه با عنوانهای: «عاشقان ایستاده میمیرند»، «نجمه یلار»، «غیرتی کماندر»، «مسافر آگوست» و «زنده باد کربلا» چاپ شده است که به ترتیب به زندگی نامه و خاطرات شهیدان سید عدیل حسین (سید محمد خوشبو)، افتخار حسین، نوروزعلی درویش، سید حشمت علی شاه و ثاقب حیدر (کربلا) میپردازند. شورای شهر مشهد نیز یکی از خیابانهای این شهر را به نام شهدای زینبیون نامگذاری کرده است.
گلزار شهدای زینبیون
امروز گلزار شهدای قم مدفن بسیاری از شهدای دو لشکر محبوب «زینبیون» پاکستان و «فاطمیون» افغانستان است.
انتهای پیام/ ۱۳۴